בדולינה - ארוחת בוקר של מלכים
רמי סימני ביקר בנמל ת"א, סעד בבדולינה הכשרה והרגיש על גג העולם אחרי ארוחת הבוקר הנורבגית שהוגשה לו. מקום בלי יומרות גדולות, אבל עם תמורה מלאה להשקעה
נמל תל אביב הישן - במתחם הצפוני שלו - הפך מזמן למתחם חמד. הבריזה שם באמת מביאה את ריח המלוח על המים. עם תחילת עונת הקיץ, המקום - בעיקר סביב רצועת שובר הגלים - שוקק חיים עם עשרות מסעדות והצעות קולינריות.
אך אליה וקוץ גדול בה. בכל המתחם המקסים הזה לא היתה אף לא מסעדה אחת שהגישה אוכל כשר. אמנם דרומית למקום שכנה פרפראות הכשרה - אך זו נפחה נשמתה בשנה שעברה. אמנם היא היתה מסעדה בעיצוב יפהפה (מעל שני מיליון שקל השקעה), אך עם אוכל בינוני ושירות גרוע. ליבנו עם היזמים.
בדולינה היא כל מה שתרצו בבואכם לאכול ארוחת בוקר. קו שולחנות שנושק לרציף המים, שם הרוח מתיזה אליך רסיסי מים צוננים, לחם הבית מתפצפץ, מתרונן וטרי - עליו תמרח בנדיבות מהחמאה המקומית - ותשחרר אנחת תודה למקום על ארצנו הטובה.
בדולינה היא מאמץ משפחתי, זהבה ושלושת הדובים: אמא סמדר; גל, הקונדיטורית הנהדרת; דנה הצמחונית, מנהלת המסעדה; ונועה הקטנה, "הפועלת" - מכריזה דנה המנהלת. צמחונית אדוקה, אבל יופי של עשן סיגריות היא דוחפת לריאותיה. ראינו במו עינינו. מבט בתפריט מגלה שמדובר בחלבית קלאסית, עם מספר מנות עם טוויסט קולינרי מעניין.
מחלקות התפריט הן כמיטב עדות החלביות: קצת סלטים, קצת פסטות ודגים. המחירים סבירים. המסעדה גדולה יחסית, אך משהו כנראה עדיין לא הסתיים בעיצוב. ניכרת השקעה בפרטים (למשל הנברשות המיוחדות) - אך מי לעזאזל שכח להשקיע באמצעי הגשה נאותים שיעשו כבוד למנות המוגשות בהם? במיוחד על רקע ההשקעה של המטבח בפרודוקטים.
בארוחת הבוקר לכו על הבוקר הנורבגי (41 שקל). תקבלו מצע של הלחם הנהדר מהפסקה למעלה, עליו ביצה עלומה ומעליה נתח סלמון עם רוטב כורכום ושמנת. אהבנו את השילוב ובמיוחד את הרוטב, שנתן טוויסט לכל ההרכב. בנוסף, תוכלו לקבל בוקר כנעני - עם הדגשים של זעתר ושמן זית, או בוקר ספרדי, עם דגש על ליווי מסיבי ולא מעניין במיוחד של תפוחי אדמה. אני מעדיף את ורסיית ה"הום פרייז" האמריקאי.
בערב ניסינו את סלט בדולינה (46), שהוא סלט עם רצועות בטטה, אננס, בננה וגבינות עיזים. ההברקה היתה מוצלחת. אם תבואו בחבורה אל תחמיצו את "חטיפי הבדולינה" (46) - ירקות שונים ממולאים בטיגון עמוק. המרקים אמנם מוגשים בחן (מסביב לצלחת נמתח נחש של בצק, מכניסים לתנור ומקבלים כתר בצקי ואפוי ובמרכזו המרק). מרק הבטטה היה מלא, עבה ועם ניחוח בוגר שהעניק לו הטימין. שאר הקבוצה (מרק הארטישוק והמינסטרונה) - ראוי היה שלא תעלה למגרש.
בדגים הלכנו על פילה הדניס. היה טעים מאוד. גם מה שליווה אותו היה בגדר הטעים. שוב ניכר המאמץ במטבח להוציא מנה שתכבד את הלקוח - אך בלי ריגושים קולינריים. ממול, היונה הלכה על פסטה, מה שמביא אותנו לשבח את ההנהלה: כאן תוכלו, כדרכן של מסעדות מתמחות פסטה, לבחור את הרוטב המבוקש - לפי מחלקות: על בסיס שמנת, עגבניות או שמן זית.
כשתגיעו לאחרונות - לא תרצו ללכת. תנו לדנה לקחת אתכם לפינת העוגות ותנו לה לבחור. אל תפספסו את "עוגת בדולינה" - ואז כנראה שתסכימו שגל הקונדיטורית היא הדובונית הכי מוכשרת שפגשתם. ותודו לזהבה שמצאה לנו את החבורה כולה.
בדולינה - בלי יומרות גדולות, עם תמורה מלאה להשקעה. שבוע טוב.
- בדולינה, נמל תל אביב הישן. טלפון: 03-5449449.