טורטיה ספרדית עם המון הפתעות
הטורטיה הספרדית שונה מהמקסיקנית - והיא מעין שילוב בין חביתה לפשטידה, שחותכים לפרוסות עבות ואוכלים חמה או קרה. אז תנו כבוד לנבחרת ספרד והכינו טורטייה משובחת
מתכון של טל פיחוביץ'
המרכיבים:
2 תפו"א בינוניים
2 בצלים
6 ביצים
150 גרם חזה אווז מעושן
1/2 כוס תירס (קפוא או מקופסא)
2 כפות זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מקררים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות.
- קוצצים את הבצל לקוביות בגודל דומה, מטגנים במעט שמן זית עד להזהבה.
- חותכים את חזה האווז לקוביות (עם השומן), מוסיפים לבצל וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים לטגן (שומן האווז ייתן להן מעט פריכות). ב- 5 הדקות האחרונות מוסיפים את התירס והזיתים.
- מסננים משומן מיותר ומצננים את תערובת המילוי. עד כאן ניתן להכין מראש.
- הטיגון: מערבלים את הביצים, מוסיפים את תערובת המילוי, ממליחים ומפלפלים. מחממים שמן זית מטגנים חצי מתערובת הביצים בשמן זית משני הצדדים.
- הטורטייה עבה, מטגנים צד אחד במשך דקה על חום גבוה (כדי להשחים אותו) ומנמיכים את האש. מכסים עם מכסה שגם החלק העליון יתבשל מעט. להשחמת הצד השני - הופכים על צלחת (לאחר שהתבשל והביצים התקשו), מוסיפים מעט שמן זית ומשחילים בחזרה למחבת לדקותיים על חום גבוה (כדי להשחים את הצד השני).
- פורסים למשולשים כמו עוגה ומנשנשים ביד. טעים גם קר.
לא דומה למקסיקנית. טורטיה ספרדית
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים