שתף קטע נבחר

טורטיה ספרדית עם המון הפתעות

הטורטיה הספרדית שונה מהמקסיקנית - והיא מעין שילוב בין חביתה לפשטידה, שחותכים לפרוסות עבות ואוכלים חמה או קרה. אז תנו כבוד לנבחרת ספרד והכינו טורטייה משובחת

מתכון של טל פיחוביץ'

 

המרכיבים:

2 תפו"א בינוניים

2 בצלים

6 ביצים

150 גרם חזה אווז מעושן

1/2 כוס תירס (קפוא או מקופסא)

2 כפות זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים

שמן זית לטיגון

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מקררים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות.
  2. קוצצים את הבצל לקוביות בגודל דומה, מטגנים במעט שמן זית עד להזהבה.
  3. חותכים את חזה האווז לקוביות (עם השומן), מוסיפים לבצל וממשיכים לטגן.
  4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וממשיכים לטגן (שומן האווז ייתן להן מעט פריכות). ב- 5 הדקות האחרונות מוסיפים את התירס והזיתים.
  5. מסננים משומן מיותר ומצננים את תערובת המילוי. עד כאן ניתן להכין מראש.
  6. הטיגון: מערבלים את הביצים, מוסיפים את תערובת המילוי, ממליחים ומפלפלים. מחממים שמן זית מטגנים חצי מתערובת הביצים בשמן זית משני הצדדים.
  7. הטורטייה עבה, מטגנים צד אחד במשך דקה על חום גבוה (כדי להשחים אותו) ומנמיכים את האש. מכסים עם מכסה שגם החלק העליון יתבשל מעט. להשחמת הצד השני - הופכים על צלחת (לאחר שהתבשל והביצים התקשו), מוסיפים מעט שמן זית ומשחילים בחזרה למחבת לדקותיים על חום גבוה (כדי להשחים את הצד השני).
  8. פורסים למשולשים כמו עוגה ומנשנשים ביד. טעים גם קר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא דומה למקסיקנית. טורטיה ספרדית
לא דומה למקסיקנית. טורטיה ספרדית
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים