אוכלים בט"ו באב - מסעדות, סדנאות ויקבים
סדנאות בישול לפנויים ופנויות, מסעדות שמאפשרות הצעות נישואין מקוריות, תפריטים חושניים ומנות זוגיות, כל אלה במקבץ השני לכבוד ט"ו באב
"קזנקי הרצליה" - ארוחת נשנושים וקווה חופשית: חמישה מזטים וקווה (יין נתזים ספרדי) ללא הגבלה ב- 180 שקל לזוג.
- "קזנקי הרצליה", אריה שנקר 2, הרצליה פיתוח. טל' 09-9586688.
"אג'נדה" - מנת גריל מיוחדת הכוללת מבחר של בשרים דוגמת סטייק פילה, סטייק אנטרקוט ועוד ארבעה שיפודים לבחירה. מחיר המנה- 250 שקל. המלצרים במסעדה ילבשו לבן חגיגי ובנוסף יוצע מבחר רחב של יינות בוטיק ישראליים במחירים שפויים.
- "אג'נדה", שפך הירקון (מול ה TLV). טל' 03-5444418.
"פסיפיק" - מי שבינכם רוצה לנצל את הזדמנות ולהציע נישואים לאהובתו, יוכל לתאם את האירוע עם השף רונן כהן שידאג להטמין את הטבעת בעוגת לב ייחודית או בכוס שמפניה. בין מנות הספיישל שיוגשו בערב: מנת אנטרקוט "דובלה" העשויה מנתח אנטרקוט על עצם המוגש על צלחת מעל נר חימום להמשך הצלייה בתוספת זר ירקות גינה. מחיר המנה 128 שקל. קינוח זוגי לט"ו באב העשוי מלבבות שוקולד בשלושה צבעים וטעמים- 38 שקל.
- "פסיפיק", הירקון 145, ת"א, מלון קראון פלזה. טל' 03-5201169. (כשר).
"Okinawa" - קומבינציית סושי זוגית הכוללת שתי יחידות ניגירי דניס, שש יחידות אינסיידאאוט ספייסי טונה, ארבע יחידות פוטומאקי סלומון, שש יחידות מאקי אבוקדו, שש יחידות מאקי סרטן במחיר 106 שקל.
- "אוקינאווה", המנופים 8, מתחם "בית אופק" הרצליה פיתוח 09-9513030. שבזי 46, שכונת נווה צדק, תל אביב 03-5101099.
"גספאצ'ו" - מנות ספיישל ייחודיות מטעמי המטבח הים התיכוני. כמשחק מקדים יוגש לכל אורח על חשבון הבית גספאצ'יו נקטרינות עם עלי ריחן ושנאפס אפרסקים. עוד בתפריט: "אווז התאווה" שכולל נתחי כבד אווז באסכלה מונחים על מניפת פירות אקזוטיים צרובים בגריל וניחוח אלכוהולי כובש או "דניס משכר חושים" - פילה דניס אפוי שמגיע על עלי מרווה לימון פרסי וקונפי שום. עיקריות: "פעם לי ופעם לך"-מנה זוגית הכוללת נתחי אנטרקוט בניחוח טימין ופלפל גרוס, יקיטורי פרגיות במשרה צ'ילי וכוסברה, ברושט ירקות עסיסיים בניחוח מעושן וקבב עוף תאילנדי בניחוח לימונית וגינגר. קינוח: "כאשר שפתינו נוטפות שוקולד" טראפלס שוקולד וברנדי מגולגלים בקקאו הולנדי.
- "גספאצ'ו", מלון הולידיי אין, רח' יקותיאל אדם 9,אשקלון. 08-6748886.
"סושיסמבה" - שף ניצן רז מציע תפריט מיוחד לאוהבים: כוס שמפנייה, זוג אוייסטרים בגרניטת יוזו וגרניטת אבטיח, רוק שרימפס ארומקי בויניגרט חלפניו, כבד אווז ברוטב שזיפים וסאקה, פילה בקר צרוב על מצע של פנקייק פרואני ברוטב צ'ימיצ'ורי אדום, סורבה קיצי, מבחר סושי וקינוח השף. עלות הארוחה לאדם הינה 190 שקל.
- "סושיסמבה", הברזל 27, רמת החייל, תל אביב 03-6444345.
"טיקה" - ארוחה זוגית שתכלול מגוון מנות ראשונות, פלטה זוגית מפנקת ועשירה בבשר המשובח של Tike, קינוח ושני קוקטיילים מעוררים וחגיגיים במיוחד על בסיס שמפניה, מחיר הארוחה 250 שקל לזוג.
- "טיקה", שנקר 11, הרצליה פיתוח, 09-9728191.
"ארבינקא" - ארוחת טאפס זוגית, בת חמש מנות ושתי כוסות קווה במחיר של 160 ש'קל לזוג. בין המנות: כדורי תרד וגבינת פטה, מוגשים עם סלסה עגבניות; קבב טלה על מקלות קינמון ברוטב יוגורט ונענע קר; קלמארי פלנצ'ה ברוטב עגבניות פיקנטי; פירות ים מבושלים עם אורז פאייה בזעפרן ופפריקה; מולים כחולים ברוטב עגבניות ושום פרובנסאל.
- "ארבינקא", רח' יהודה הלוי 87, תל אביב 077-3455511.
"בנג'מין סיגל" - חלל המסעדה הרומנטי והמהודר יתקשט במיצג אנושי של רקדניות קברט, שיהוו תפאורה חיה של תנועה וצליל בליווי פסקול רומנטי משנות החמישים עד התשעים של די ג'יי מיקה. להשלמת האווירה, יוגשו מנות של אהבה של שף אלרן גולדשטיין: קרמלו - סוכריות פסטה איטלקיות ממולאות בריקוטה ופטריות יער ברוטב שמפניה ושמן כמהין; רצועות מוסר וקלמרי סגול בטמפורה ופנקו עם רוטב קרם סויה ואחרות.
- "בנג'מין סיגל", אלנבי 1, מגדל האופרה, טיילת תל אביב 03-5166224.
"ברקרולה" - שני קוקטיילים ושני קינוחים מיוחדים. קינוח מתוק בניחוח ארצישראלי: קלחת פירות ארץ ישראליים ברוטב פורט ומרסלה עם אצבעות בריוש וקינמון וקינוח חריף ופיקנטי בניחוח טרופי מובהק: אננס בחמאת וניל, צ'לי ופלפלת אדומה המוגש עם סורבה קוקוס ורוטב טופי - ג'ינג'ר. וגם - קוקטייל זוגי בטעמי מתוק-חמוץ: לה: קוקטייל שמפניה, ורדים ופירות יער אדומים עם קציפת דובדבנים. לו: קוקטייל לימון, קיווי ו-וודקה.
- "ברקרולה ביסטרו בר", רחוב עתיר ידע 13 א.ת החדש - כפר סבא, 09-7669606.
"דארנא" - בין הזוגות שיציעו נישואין במסעדה במהלך חודש אוגוסט תוגרל כתובּה מקורית, בשווי של למעלה מ-1000 דולר – מתנת נישואין ראשונה לזוג המאושר. בנוסף, בערב ט"ו באב יגיש הבעלים והשף אילן סיבוני תפריט טעימות זוגי: קוקטייל קיר רויאל, פתיח של צמדי סרדינים ממולאים, מנות ראשונות- זוג פסטייה פסייה ומגוון סלטים מעודנים, עיקרית וקינוח של מבחר המתוקים של דארנא ותה ירוק עם נענע (390 שקל לתפריט זוגי).
- "דארנא", יוחנן הורקנוס 3, ירושלים. טל' 02-6245406.
"אייסברג" - גלידות מיוחדות לכבוד ט"ו באב: גלידת ורדים אדומים, מפתיעה עם עלי כותרת אמיתיים ומי ורדים, סורבה שמפניה מסחרר בניחוח אפרסקים וגלידת שוקולד בלגי קטיפתית, עשירה וסקסית במיוחד. באייסברג מציעים להפתיע את מי שאוהבים בזר ורדים אדומים ואריזת מתנה מיוחדת ובה כל שלושת הטעמים. המארז (500 גרם), כולל זר הורדים וחבילת ופלים פריכים בצורת לבבות, ימכרו במהלך החג במחיר מתבקש של 69 שקל. ניתן לרכוש את הגלידות המיוחדות גם במשקל במחיר של 75 שקל לק"ג או במנות אישיות. כמו כן ימכרו במקום גלידות בטעמים נוספים כמו שרבט פסיפלורה, תמרים בוויסקי, משמש אמרטו ושקדים ועוד.
- "אייסברג", בן יהודה 108, תל אביב. טל' 03-5225025.
"לה סנטרל" - משתה בניחוח פרובנסאלי בניצוחו של שף מרק טוב: מנות ים תיכוניות על בסיס בשר, פירות ים ודגים, וקינוח משכר על בסיס שוקולד וסודות מתוקים. לה סנטרל תתכסה פרחים וצלילי שנסונים צרפתיים קסומים ורומנטיים במיוחד. מחיר: ארבע מנות ראשונות ועיקריות לבחירה כדוגמת קרפצ'יו סינטה, מולים אסיאתים - 78 שקל. קינוח ספיישל לאוהבים – 32 שקל.
- "לה סנטרל", שד' רוטשילד 29, פינת אלנבי, תל אביב, 03-5661822.
"ליפשיץ" - ארוחת טעימות זוגית, בת ארבע מנות וכוס קווה במחיר של 120 שקלח לאדם. בין המנות: קלמרי ממולא; רביולי אגוזים; סביצ'ה דג בלימון ושמן זית. להשלמת האווירה ולהעלאת מצב הרוח: 25% הנחה ינתנו למזמינים בקבוק קווה או יין, והמקום יקושט כולו בשלל פרחים צבעוניים.
- "ליפשיץ ביסטרו", בן יהודה 155, תל אביב. טל' 03-5272517.
"עד העצם" - קוקטייל מרגריטה זוגי המוגש בכוס של חצי ליטר, קינוח "תשוקה לשניים" - מוס פטל ופסיפלורה על בראוני, ברוטב שוקולד לבן לימוני וסורבה פסיפלורה. כל אלה בנוסף למנות העיקריות הרגילות של המסעדה: ג'ינג'ר ריבס במרינדה של סויה, צ'ילי, שום, דבש וג'ינג'ר; סטייק אנטרקוט מושחר 300 גר' בתערובת קייג'ן ועוד.
- "עד העצם", שדרות הגלים פינת משכית (בנין מרכזים), הרצליה פיתוח, 09-9503138.
"צ'ימיצ'אנגה" - שלוש מנות חושניות שיצר שף אבי קונפורטי המבטיחות חג אהבה סקסי במיוחד: סביצ'ה דג ים עם ליים פרואני, עגבניות לחות ומלאגטה צ'ילי; נתח קצבים בגריל עצים ארומאטי, עם תפוחי-אדמה שבורים בציר שיראז הבאנרו (105 שקל) ; אסקביצ'ה בננות ירוקות עם קרם אגוזי קוקוס וסורבה בננה קולדה (36 שקל).
- "צ'ימיצ'אנגה - מטבח סנטה-פה", קרמנצקי 6, תל אביב. 5613232 03.
"לה טרה פרומסה" - יקב "לה טרה פרומסה" שבמושב שחר בחבל לכיש, מזמין אתכם לחגוג את חג האהבה באווירה איטלקית וקוצ'ינית, טעימה, חושנית ומענגת. על התפריט חתום היינן האיטלקי סנדרו פלגריני, שמשלב את מטעמיו עם מטעמיה הקוצ'ינים של אשתו אירית. ארוחת ט"ו באב כוללת שישה סוגים שונים של אנטיפסטי: מרק פסיפלורה חמצמץ חריף כפתיח ,כרוב בגרגירי חרדל ועלי קארי, סלט גזר ג'ינג'ר, חצילים כבושים ברוטב בלסמי, קארי חצילים או תפוחי עץ, וכל זאת בלוויית יין אמרלד ריזלינג 2005. למנה ראשונה אתם מוזמנים ליהנות מדואט של מסאלה דושה - עלי בצק ממולא תבשיל תפוחי אדמה ברוטב קוקוס, רביולי אדום במילוי תרד וריקוטה ברוטב חמאה ומרווה. את המנה ילווה יין זינפנדל 2004. למנה עיקרית אנטרקוט עם עלי רוקט יד ביד עם יין לקרימה 2004. לקינוח, טריו של פנקוטה חלב קוקוס והל, טראפלס וליקר אגוזים מתוצרת בית (נוצ'ינו), אצ'אפם- עוגיה פריכה מתובלת. כל הקינוחים מלווים בליקרים מתוצרת הבית, כגון: נ'וצ'ינו אגוזים ולימונצ'לו. מחיר: 150 שקל לאדם. יש להזמין מקומות מראש.
- "יקב לה טרה פרומסה" מושב שחר, בין קרית גת לאשקלון. טל' 050-5684775.
סדנאות ומיוחדים
סדנת טעימות שוקולד ובירה ב"רותי שוקולדים"
לכבוד ט"ו באב, שחר הרץ ורותי מ"רותי שוקולדים" מגשרים בין האהבות הגדולות של גברים ונשים: בירה – ושוקולד. השניים מציעים ערב מיוחד ומקורי לזוגות אוהבים (אך לא רק) לרגל ט"ו באב, בו תארח רותי מ"רותי שוקולדים" את מומחה הבירה שחר הרץ. השניים יעבירו סדנא יחודית המציגה שילובי טעימות בין מגוון פראלינים מתוצרתה של רותי, לבין מבחר בירות נדירות ומעניינות. שילובים של שוקולד מתובל במוסקט וקינמון, עם בירת דלעת אמריקאית, שוקולד צ'ילי – עם בירה מתובלת ופראלינים במילוי דובדבנים, עם בירות "קריק" בלגיות משובחות. הסדנא תערך בט"ו באב, יום רביעי, 9.8.06, בשעה 21:00, בחנות של "רותי שוקולדים" ברחוב ה' באייר 46, תל-אביב. מחיר ליחיד – 159 שקל, מחיר לזוג – 259 שקל. המחיר כולל שי מיוחד לכל נוכח. מספר המקומות מוגבל. יש להרשם מראש אצל נועה בטלפון 054-5798062.
ערב של אוכל טוב, יין, מוסיקה ואהבה ב-SPICES
בתוכנית הקולינרית: מאכלי עולם - פוקצ'ות איטלקיות ישר מהתנור, שוקולד בליווי הדגמות שוקולטייר מקצועי, גבינות ממחלבות בוטיק, טורטיות מקסיקניות יינות מהעולם ועוד. בתוכנית האומנותית: מוסיקת בוסה נובה – הזמרת הברזילאית – אליזט, אשר הוציאה לאחרונה את תקליטה השני "געגוע": הופעה חיה של מוסיקה בקצב ברזילאי עם מילים פשוטות שנוגעות ישר בנשמה. המוסיקה תגרום לכם לרצות לרקוד – ולא יעצרו אתכם. בתוכנית האופנתית: כולם לובשים לבן. הערב יחל בשעה 19:00.
- "SPICES כלים וטעמים", קהילת סלוניקי 11 תל-אביב. טל' 03-6475555.
סדנת בישול לפנויים ופנויות ב"זעפרן"
סדנת בישול לפנויים ופנויות. הסדנה תינתן לפנויים ופנויות המעוניינים להעביר ערב חוויתי רומנטי של בישול גורמה משותף.
הסדנא, שאורכה שלוש שעות כוללת הכנה של גלילת חזה עוף בעשבי תיבול ברוטב לימון וכוסברה; דואט קרם אפונה וקרם בטטה; כבדי עוף ובצל ברוטב יין אדום על מחית תפ"א וירקות שורש; עוגת שוקולד מריר בלגי ליד גלידת וניל. הסדנא תועבר על ידי השף גדי סלונים, מנהל בית הספר לבישול של זעפרן. עלות ליחיד: 190 שקל.
- "זעפרן", התעשיה 15, רעננה, מול קניון רננים. טלפון להזמנות 09-7465628.
שבוע של אהבה ב"מורנה" ו"לבנדר"
ביסטרו מורנה וספא לבנדר (כוכב יאיר), מכריזים על שבוע משותף של אהבה – מערב טו' באב, 9/8/2006 ועד 15/8/06. הזוגות האוהבים מוזמנים להתחיל את יום הפינוק בפנינת הספא של כוכב יאיר, באמבט מרגיע של חלב ומי וורדים, ובעיסוי זוגי ארומאטי. את החוויה החושנית תעצים ארוחה זוגית מיוחדת במורנה, עם מנות המשלבות משחקים בין קר וחם, ועושות שימוש במעוררי חשק, להעלאת מצב הרוח הזוגי. השף עדיאל דומין מבטיח כי כל הצעת נישואין בערב טו' באב תזכה את הזוג המאושר בבקבוק יין לחגיגת האירוע. עלות החבילה 725 שקל לזוג. ניתן ליהנות מארוחה זוגית בלבד בעלות של 270 שקל לזוג.
- "Morena", הכרמל 18, מדרחוב כפר סבא. טל' 09-7677888.