שתף קטע נבחר

חטיפים - מקבץ אירועים קולינריים 14.08

תפריט נטול גלוטן ב"בלאק", סניף ראשון בישראל של "לאונידס", מותג השוקולד היוקרתי, מנות עם ארנבת ב"פסטה מיאה" ותפריט קטלוני ב"לבנטיני", אלה ועוד במקבץ

תפריט נטול גלוטן ב-Black

 

השף יועץ צחי בוקששתר החליט לייצר סדרת לחמניות המתאימות לחולי צליאק. כך יוכלו להנות חולי הצליאק, בדיוק כמו כולם, מהתפריט המלא של רשת בלאק, שכולל: מגוון המבורגרים איכותיים בגדלים שונים, עם תוספות שונות ודברים טעימים לשים מעל ההמבורגר, מגוון ראשונות, סלטים, סטייקים ועוד. המחיר למנות היחודיות לסובלים ממחלת הצליאק הוא בדיוק אותו מחיר כמו המנות הרגילות בתפריט. כמו כן ניתן למצוא בתפריט גם מספר מנות לצמחונים, קינוחים ללא סוכר, מנות ילדים ועוד הפתעות קולינריות.

 

  • "בלאק" סינמה סיטי - מתחם סינמה סיטי גלילות, טל' 03-6991100.
  • "בלאק" רחובות - קריית המדע, רחוב המדע 6, רחובות. טל' 08-9361230.

 

 

תפריט לילה "דיטה"

 

המסעדה מציעה תפריט לילי שיוגש מדי לילה החל מחצות ועד 07:00 בבוקר. בתפריט החדש של דיטה, ניתן למצוא מנות כמו אגס בנדיקט, סטייק אנד אגס, כריך כבדים עם ריבת בצל, כריך קרפצ'יו, ארוחת בוקר ללילה הכוללת שלושה סוגי ביצים, הום פרייז, גבינות ועוד, שקשוקה, באפולו וינגס, המבורגר ועוד. לכל מנה מוצמד צ'יסר של קוורבו גולד או סמירנוף בלק. תפריט הלילה החדש יוגש בנוסף לתפריט הרגיל של דיטה.

 

  • "דיטה", שדרות רוטשילד 45, ת"א. טל' 03-5604222.

 

 

חדש בישראל: השוקולד של "לאונידס"

 

סניף ראשון בישראל של Leonidas נחנך לאחרונה במרכז רמת השרון, ברח' סוקולוב ומציע, בשלב ראשון, מגוון של כ- 28 טעמי פרלינים וכשישה פרלינים ללא תוספת סוכר. בנוסף, ניתן למצוא בחנות חליטות תה, קנקנים מיוחדים, כלים בעבודת יד ומתנות יוקרתיות בגדלים שונים ובהתאמה אישית לכל אירוע. חברת השוקולדים Leonidas נקראת של שמו של הקונדיטור התורכי ליאונידס קסטקידס, אשר בשנת 1910 נסע לבלגיה על מנת להציג את מוצריו בתערוכה בינלאומית בבריסל וזכה במדליית ברונזה. ב-1913 הוא זכה במדליית הזהב היוקרתית ביריד גנט בזכות הפרלינים המשובחים שלו. בעקבות הזכיה, עזב לאונידס את תחום הקונדיטוריה והתמקד בהכנת שוקולד. כיום קיימות למעלה מ -1,700 חנויות של Leonidas ביותר מ – 40 מדינות, המציעות מגוון של 90 סוגי פרלינים.

 

  • "Leonidas", סוקולוב 83, רמת השרון, טל' 03-5400646.

 

 

המלאכיות של "ארקדיה"

 

השף עזרא קדם ומסעדת "ארקדיה" הירושלמית מקבלים בהתרגשות את מיטב השפיות בישראל, שעבדו והתפתחו במסעדה, לאורך השנים. סעודת גורמה שכל כולה מחווה למטבח הישראלי ולגורמה נשי, תיערך ביום רביעי, 16 באוגוסט, בשעה 19:00. 

 

השפיות ששקדו ויצרו את התפריט הן מיכל רכלבסקי (בישלה בארקדיה בשנים 2003-2005) שעובדת כיום כשפית של הבר מסעדה "נונה" בירושלים; מיטל עופר ( בארקדיה 2003-2004) שעובדת בקייטרינג "ארניה" עם השפית שרית רמתי; מיכל אנור (בארקדיה 2004-2006) שלאחרונה השתתפה בהקמת הקונדיטוריה במסעדת 1868; אלונה קרן (בארקדיה 2005-2006) שעובדת כיום ב"שק קמח" - מאפיה וביסטרו - במבשרת ציון; וקרן גרליץ (בארקדיה 1999-2001), שלאחרונה הייתה חלק מצוות ההקמה של מסעדת "ג'וז ולוז" התל אביבית.

 

תפריט הארוחה המיוחדת: לפתיחה – מרק יוגורט כבשים ומלפפוני בר, ומבחר לחמי הבית. סט ראשונות – פטה כבדים מובחרים עם תאנים צלויות; סרדינים ים תיכוניים כבושים על סלט תפוחי אדמה בוינגרט עגבניות; קישוא אורגאני ממולא בבשר טלה ובורגול, על קישואים בתחמיץ, טרין מנגולד וגבינת תמר אורגאנית של שי זלצר; קרפצ'ו דגי ים במיצי עגבנייה ושמן זית בתולי וקלמארי ים תיכוני עם יוגורט וטחינה.

 

לעיקרית ניתנת בחירה בין – דג ים בגריל, ברוטב חמאת מרווה פראית, צלפים ולימון כבוש, מוגש עם ניוקי תפוחי אדמה מתובל בבוטרגה (הזהב של הים) או צלעות טלה באלדי עם תבלינים פרסיים, צלויות על גריל עצים מעורב ומוגשות עם סלט של סלק עלים או מחבת פירות ים תיכוניים: שרימפס, קלאמרי, וסרטנים עשויים עם שמן זית, שום, לימון, עגבניות ופטרוזיליה (בתוספת 20 שקל).צמחוניים יוכלו ליהנות מקלסונס (רביולי ענק) במילוי גבינת עיזים, אספרגוסים צלויים ושמן זעתר בר.

 

סט קינוחים – מרק סברס אורגאני; אגסים צלויים עם מוסקט וגבינה כחולה מסטף; סלט פירות עם ביסקוויט קדאיף וקרם מסקרפונה; קינוח שוקולד עשיר במיוחד; גלידות תוצרת בית: יסמין, ורדים ותבלינים אקזוטיים; טארטלטים מפירות העונה וקרם שקדים; קונפיטורת חצילונים זעירים עם קרם גבינה ומיני פנקייק. עלות ארוחת הערב:180 שקל לסועד (לא כולל שתייה ושירות). יש להזמין מקומות מראש.

 

  • "ארקדיה", אגריפס 10, בסמטה. ירושלים טל: 6249138 02.

 

 

בר חדש: ארבינקא

 

בר שנותן את הכבוד לאלכוהול ויינות ספרדיים, עם תפריט טאפאס עשיר ונגיש אותו בנה שף איל לביא (מסעדת "פסטיס"), ועליו אמון שף ניר כרמלי (לשעבר "בראסרי"). מבחר מנות בצלוחיות כמו: סלט קלמארי, עם שעועית לבנה וויניגרט טרגון; כדורי אורז ובייבי שרימפס מטוגנים, מוגשים על עלי רוקט מתובלים בשמן זית ופרוסות תפוז; קבב טלה על מקלות קינמון, ברוטב יוגורט ונענע קר; כבד דגים, מוגש על ברוסקטה חמה עם איולי חריסה (22 - 28 שקל). מנות בצלחת טרקוטה כמו: שרימפס שקשוקה בסלסת עגבניות ופלפלים פיקנטית, פטאטס בראבאס, מטוגן בשומן אווז ופטרוזיליה; פירות ים מבושלים עם אורז פאייה בזעפרן ופפריקה; נקניקיות קסאדור מיובשות משולהבות בוודקה. פטריות שמפיניון ממולאות בחמאת שרימפס ופרמז'ן (22 - 35 שקל). מנות בצלחות, כמו: קסאדייה של פלפלים, שעועית שחורה ואורגנו, מוגשת חמה עם מטבל גוואקמולי; מולים כחולים ביין לבן, בייקון ורוזמרין, נתח אנטרקוט על הפלנצ'ה עם רוקט, שרי ובצל מוקפצים בבלסמי (22 - 36 שקל). בבר יש גם חדר פרטי בעל אופי אינטימי, שנועד לעריכת אירועים פרטיים ועסקיים לכ-30 איש.

 

  • "ארבינקא", רח' יהודה הלוי 87, ת"א. טל' 077-3455511.

  

 

ארנבות ויענים ב"פסטה מיאה"

 

בסופי שבוע, מסעדת פסטה מיאה מרחוב וילסון, תציע מבחר פסטות טריות תוצרת בית עם רטבים חדשים על בסיס בשר ארנבת. במהלך אוגוסט ניתן יהיה ליהנות ממנות ארנבת כמו: ארנבת סלמי- מנה שמקורה בצפון איטליה: בשר ארנבת המושרה ביין אדום, גזר, סלרי ובצל למשך לילה, שעובר בישול איטי וארוך, ולאחר מכן בישול קצר עם עגבניות טריות. ארנבת רוזמרין - בשר ארנבת ברוזמרין, חלב, שמן זית ושום. ארנבת עשבי תיבול- בשר ארנבת מצופה עשבי תיבול, צלוי בתנור ולאחר מכן מוקפץ בשמן זית ושום. מחיר מנה 59 שקל. בנוסף, המסעדה תציע מנה מיוחדת של יען דולצ'ט ו- בשר יען ביין אדום מתוק וירקות במחיר של 55 שקל. המנות המיוחדות יוגשו במהלך סופי השבוע בלבד.

 

  • "פסטה מיאה", רחוב וילסון 10, ת"א. טל' 03-5610189.

 

 

דגים על הבר ב"טוטו"

 

במסעדת טוטו העשירו את תפריט הבר במנות מיוחדות על בסיס דגי ים ופירות ים, במחירים שבין 24 - 28 שקל: ארנצ'יני שרימפס - כדורי ריזוטו עם חתיכות שרימפס, פרמז'ן ומוצרלה, מצופים בפרורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק. שני כדורים במנה עם רוטב יוגורט מתובל בפרנו (בצד). פילה דג ים כבוש - קוביות דג (משתנה על פי המצאי), כבושות במלח ולימון, ומושרות בשמן זית מטובל בגרדת תפוז, זרעי כוסברה, פלפל אדום, זיתי תאסוס וכוסברה טרייה. ג'מבו שרימפס - שני ג'מבו שרימפס שלמים על הגריל עם חמאה, לימון שום ועירית. סינטה כבושה - נתחי סינטה צרובים על הפלנצ'ה וכבושים בשמן זית מתובל בטימין , שום מלח ופלפל. מוגש עם בלסמי מצומצם, בצל ירוק וגבינת פיקורינו (גבינת כבשים קשה). דגי רשת מטוגנים -חמישה דגים קטנים מטוגנים (מרמירים/מליטות/ סרגוסים/ בננות וכולי), מוגש עם רוטב לימון וכוסברה בצד. בבר המסעדה תפריט אלכוהול מלא ותפריט יין עשיר המקיף יינות ישראליים ואיטלקיים מאזוריה השונים של איטליה, קוקטיילים ואוסף גראפות מפואר שהובאו מאיטליה. תפריט הבר מוגש במהלך כל היום.

 

  • "Toto", רח' ברקוביץ 4, ת"א. טל' 03-6935151/2.

 

 

סושי חם ב"צ'ויה"

 

לצד המנות היפניות הקלאסיות הקרות, מסעדת צ'ויה האסיאתית מציעה כעת גם חגיגה של מיני סושי חמים עם טמפורה דגים, ירקות, צלופח ועוד. בתפריט הסושי החם תמצאו מנות כמו: אינארי עם צלופח, אבוקדו ומלפפון בטריאקי, ניגירי אונאגי עם צלופח ברוטב טריאקי חם, טמאקי (קונוס) שרימפס מטוגן בפנקו, סלמון ואבוקדו, טמאקי צלופח, אבוקדו ומלפפון ברוטב טריאקי, פוטומאקי סלמון טמפורה עם מלפפון, אבוקדו, מיונז חריף ושמשום, פוטומאקי דג טמפורה עם מלפפון, אבוקדו וגזר, פוטומאקי שרימפס טמפורה עם אבוקדו, גזר וטריאקי ומנות נוספות ומגוונות.

 

  • "צ'ויה האסיאתית", קרימניצקי 2, ת"א. טל' 03-5626665.

 

 

קיץ קטלוני ב"לבנטיני"

 

חגיגות "קיץ קטלוני" בבר- מסעדה "לבנטיני" ברחוב הארבעה. במסגרת החגיגות ימכרו קווה (יין נתזים ספרדי) ופאייה קלאסית במחירים מיוחדים: קווה קריסטלינו - 12שקל לכוס. מנת פאייה פירות ים במחיר של 48 שקל, וכל זאת בנוסף לתפריט החדש של השף החדש (במקום) – השף אלי (אליעזר) לויה. המבצע יתקיים במהלך חודש אוגוסט 2006

 

  • "לבנטיני", הארבעה 18, ת"א. טל' 03-5612657.

 

 

בראנץ' ב"אדורה"

 

השף אבי ביטון מגיש לראשונה במסעדה תפריט בראנץ' שיוגש בשעות תשע בבוקר ועד אחת בצהרים. התפריט מחולק ל"מנות קטנות" ול"ארוחות בראנץ'": בין ה"מנות הקטנות" (15 – 22 שקל): מסבחה חצילים טחינה ובשר עגל, סביצ'ה של דגים, טונה מעושנת על קונפי תפוחי אדמה ותבלינים, פסטיה של גבינות, תרד ועגבניות, שרימפס בשמן זית וזעתר על קרם חצילים, סטייק פורטובלו וגבינת עיזים ועוד. בין ארוחות הבראנץ' (32 - 56 שקל): ארוחת שלוש מנות קטנות, שקשוקה חצילים ופטה, שקשוקה מרגז, ביצים רכות, גבינת שמנת, אספרגוס, טונה מעושנת ובריוש מוצנם, פרנץ' טוסט עם בננות מקורמלות, דבש מתובל וקוקוס. מחיר ארוחת בראנץ' כולל קפה ושתייה קלה (לימונדה/תפוזים) וסלסלת מאפים ומטבלים.

 

  • "אדורה", בן יהודה 226, ת"א. טל' 03-6050896.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דגים על הבר. "טוטו"
דגים על הבר. "טוטו"
צילום: אורי ברקן
קיץ בניחוח קטלוני. "לבנטיני"
קיץ בניחוח קטלוני. "לבנטיני"
מומלצים