חטיפים: מקבץ אירועים קולינריים 05.12
ב"בית תאילנדי" תוכלו לטעום וויסקי אורז מהמזרח - לאמיצים בלבד, "ברקרולה" מגישה תפריט בר חדש וייחודי ו-"סנטה פה" האילתית פותחת סניף בת"א. כל אלה ועוד אירועים במקבץ
סערה בכוס מרטיני - תפריט בר חדש ב"ברקרולה"
ברקרולה מרחיבה את תפריט הבר ומזמינה אתכם לתפריט של מעדנים בכוסות קוקטייל, במגוון צבעים וטעמים לא שגרתי. שף נעם דקרס הרכיב תפריט שעושה שימוש במרקמים, צורות וצבעים – אסתטי, עכשווי ומאד מאד טעים.
בין מנות הבר של ברקרולה: קריספי קלמרי עם מוס פרמזן וג'לי מי פרחים (21 שקל); ג'לי גבינת עזים עם ממתק עגבניה, בלסמי וקצף עשבים אויסטר קרוז טרי (21); קרם שומר עם שמיר, לימון וקציפת סלק (19); שרימפס בפנקו וסירופ הדרים (23); שרימפס עם שמפיניון, יין אדום וענן בזיליקום (23); יקיטורי עוף במיסו, סלט שיטאקה, נבטי אפונה ושומשום (22); Oyster shooter - אוייסטר טרי עם מיץ סלק, צ'לי וטרגון (18 ); Scallop shooter- סקאלופ אטלנטי עם זרעי עגבניה, לימון ושמן זית (16 ). את חווית הבר ישלים תפריט קוקטיילים של חורף, שהכין מנהל הבר אלעד חן: קוקטיילים של פירות, המתבססים על אשכולית אדומה, קלמנטינות, תפוזים, אפרסמונים וקווי. קוקטיילים של שמפניה, המשלבים קרם קסיס מצומצם ופירות יער שחורים וקוקטיילים של קוניאק. בנוסף, מציע תפריט הבר מגוון צ'ייסרים של אלכוהול משובח ו"צייד אווזים"- מגש קרח עם 4 צ'ייסרים של וודקה grey goose בטעם טבעי, ובטעם וניל, לימון ותפוז (65). וגם, מתוקים חדשים: עמר זרניצקי מציע קינוחי שוקולד בניחוחות העונה: תפוזים בקרמל, מקפא דובדבנים וגלידת שוקולד לבן אפוי (39); קרמה של טונקה עם מוס שוקולד חם ושטרויזל של פולי קקאו (45).
- "ברקרולה", רחוב עתיר ידע 13, א.ת החדש כפר סבא. טל' 09-7669606.
סופשבוע חוויתי של קפה
ישרוטל פונדק רמון ואילן'ס - בית של קפה מארחים בתאריכים 7-9 בדצמבר 2006 (ימים ה' – שבת), סופשבוע של חווית קפה איכותי, אשר מוקדש כולו למשקה החם והחזק - לאוהבי החיים הטובים. במהלך סוף השבוע יהנו המשתתפים מסדנאות מקצועיות, הרצאות מפי מיטב המרצים של אילן'סקול, טיול ג'יפים לעומק המכתש, אירוח במאהל בדואי, קוקטיילים מבוססי קפה, ארוחות בוקר עשירות ותבשילי גורמה בניחוח מדברי במסעדת הפונדק, הרבה קפה ועוד חוויות. ביום שישי בערב יתקיים בלובי המלון מופע ג'אז. המחיר לאדם בחדר זוגי לשני לילות הוא 1,025 שקל, כולל אירוח על בסיס חצי פנסיון והשתתפות בכל האירועים.
- להזמנות: 1-800-800-808.
ג'ון לנון ביוקו אונו
ביום חמישי, 7.12, מסעדת יוקו אונו תציין את יום השנה למותו של ג'ון לנון בערב מחווה מיוחד. בתוכנית האמנותית, לצד פליי ליסט עם כל שירי הביטלס המוקדמים, המאוחרים וכמובן מאלבומי הסולו של לנון עצמו, תתקיים הופעה אקוסטית מיוחדת של רוני גלאור (רוני והמקרונים, אקסקליבר, הקולות הגבוהים ועוד). את ההופעה תלווה ארוחת קומבו מיוחדת המתאימה לזוג- "ג'ון ויוקו"- הכוללת: 6 יחידות מאקי קטן , 4 יחידות מאקי גדול, 6 יחידות ניגירי, 8 מיוחדים, 4 יחידות קטרפילר, וקנקן סאקה חם, עם מילוי חוזר ללא הגבלה. מחיר הארוחה 140 שקל.
- יוקו אונו - מסעדה יפנית כשרה, ז'בוטינסקי 1 (בניין מכבי), רמת גן, טל' 03-7524666.
קבלת שבת במטרופוליס
ביום שישי (8/12), החל ב- 15:00 בצהריים, מסעדת מטרופוליס תלבש ארשת מסיבה, ותחגוג קבלת שבת בנוסח איי יוון במסיבה עתירת אוזו, קלמארי, והמון מוזיקה טובה. בתוכנית האמנותית: פליי ליסט יווני קלאסי שפותח את התיאבון לאוזו ובירה. בתפריט: מבחר צלוחיות של מאזטים יווניים: סלטים, איקרא ועוד (8 שקלים לצלוחית), לצד מנות קלמארי מטוגן (25), שרימפס ודגי ים צלויים (48), קוקטיילים על בסיס אוזו (18) ועוד.
- "מטרופוליס", יהודה מכבי 53, תל-אביב. טל' 03-6057026.
חדש: חנות מפעל ל"לחם ארז"
לראשונה נפתחה חנות המפעל של רשת "לחם ארז" החנות ממוקמת בצמוד למפעל החברה בנתניה, ומציעה למכירה את כל סל מוצרי הרשת: לחמים, מאפים מתוקים ומלוחים, ממרחים, גבינות, ריבות, שמני זית ועוד. מחיר המוצרים בחנות המפעל נמוך ב- 10% מן המחירים בשאר חנויות הרשת. בנוסף, יימכרו במקום כריכים טריים ומשקאות קרים וחמים. בנוסף, נפתח סניף נוסף ברשת בשכונת הדר יוסף בתל אביב. הסניף ממוקם במרכז הספורט האולימפי ופועל במתכונת של בית קפה וחנות.
- "לחם ארז", חנות המפעל. רחוב יד חרוצים 19 א.ת. פולג, נתניה.
- "לחם ארז", הדר יוסף. מרכז הספורט האולימפי, רחוב שטרית 6 (בניין רב ספורט), הדר יוסף, ת"א.
"סנטה-פה" מגיעה לתל-אביב
מתחם בילוי מעוצב בלווי תפריט מקסיקני עכשוי: מסעדת SantaFe האילתית הותיקה פותחת סניף במתחם רמת החי"ל.
המסעדה מציגה תפריט בהשראת המטבח המקסיקני המודרני ומשלבת בין צבעים, טעמים וניחוחות אינדיאניים לססגוניות צפון אמריקאיים. על התפריט אחראי שף המסעדה, מבעליה, השף אדי לוגסי. אדי לקח את התפריט הותיק של המסעדה באילת והוסיף למנות הדגל מנות נוספות בהשראת מטבח סנטה-פה. לכל אלה נוסף גם תפריט ראפים אשר יוכנו בעמדה פרונטאלית בתוך הבר.
- "סנטה-פה", הברזל 27 רמת החי"ל, תל אביב. טל' 03-7674625/6.
תפריט חורף ב"בפויקה"
מסעדת פויקה משיקה תפריט חורף חדש מאת השף אריאל כהן. תפריט המסעדה בנוי על בישול בכלי הפויקה וכלי יציקת ברזל אחרים. בין המנות החדשות (32 – 45 שקל): פויקה פאי - פאי חצילים ופטריות אפוי ומוגש בפויקה על בצק פריך וקשקבל; בורוורס - נקניקייה דרום אפריקאית תוצרת בית על סלט כרוב ועגבניות אפריקאי; ג'ינג'ה רול - צ'פטי אוגנדי עם אומלט עגבנייה ובצל; ראג'בוקה- ספייר ריבס טלה מעושנות צלויות בפויקה בזיגוג לימון רום ושבבי קקאו (82). תוספת נוספת לתפריט הן קדירות פויקה, בינהן (68 – 98): מוזונגו - קדירת שרימפס וקלאמרי בציר פירות ים על מצע גריסים ועדשים בקארי ואגוזי קאשיו; פויקה קלאסית-קדרת אסאדו עם ירקות שורש תפוחי אדמה ויין אדום, אוסובוקו - שוק טלה עם ירקות שורש, וניל ויין לבן בתוספת שעועית שחורה וג'ינג'ר. למסעדה יש גם אתר חדש בו תוכלולמצוא מגוון של מתכונים ושיטות צליה, עישון ובישול של בשר בפויקה.
- "פויקה", תרצה 14, מתחם נגה, יפו. טל' 03-6814622.
חורף ב"אנג'לינה"
תפריט חורף חדש באנג'לינה, הוד השרון: רביולי ריקוטה ופרמזן ברוטב פטריות, טימין וחמאה ; סלט הדרים- עלים צעירים, תפוז ואשכולית אדומה, אבוקדו, בצל ירוק ושקדים קלויים בויניגרט הדרים; סינטה עגל צלוי בגריל ברוטב פלפלת מוגש עם סלט פטרוזיליה ופירה; קדירת דגים ופירות ים - שרימפסים, מולים, ראשי קלמרי, טבעות קלמרי ונתחי דג בציר דגים, ירקות, פרנו וזעפרן; קדירת דגים- קציצות ונתחי דג מבושלים עם כוסברה, ירקות, פרנו וזעפרן וריזוטו שרימפס- מבושל בציר דגים, נתחי שרימפס, אפונה, בזיליקום ויין לבן. ממש לפני סיום מזמינה אתכם אנג'לינה להתחמם עם שוקולה: משקה שוקולד סמיך, המוגש בבתי קפה בפאריס ונעשה משוקולד בלגי מריר משובח (13 שקל). אנג'לינה מעוצבת בעיצוב פריזאי- צרפתי.
- "אנג'לינה", הבנים 14, הוד השרון. טל' 09-7441444.
אדורה - תפריט חורף חדש
השף אבי ביטון ממסעדת אדורה משיק בימים אלו תפריט חורף חדש. בין המנות החדשות תמצאו מנות כמו: ראשונה של פילה יען על סלט טרשי - פרוסות דקות של פילה יען צרובות קלות, מונחות על סלט מרוקאי של גזר, כרובית, פלפל אדום, בצל וכוסברה; פסטיה של סרטנים כחולים וגבינת עיזים- מאפה של עלי בוריק ממולא בשר סרטנים כחולים, גבינת עיזים, עגבניות ותרד, עיקרית של קדירת לחי עגל בקרם כמהין- לחי עגל בבישול ארוך עם ירקות שורש ויין אדום מוגשת בקרם עדין של פטריות כמהין ועוד הפתעות.
- "אדורה", בן יהודה 226, תל-אביב. טל' 03-6050896.
וויסקי אוריינטלי ב"בית תאילנדי"
לכבוד הלילות הקרים, מסעדת בית תאילנדי מציעה טעימות של וויסקי מהמזרח הרחוק. בתפריט האלכוהול תוכלו לדגום שלושה סוגי וויסקי אוריינטאלי בדרגות שונות. - לאו קאו: מיוצר מאורז תאיי קשה ולא מלוטש שמקורו בכפרים של צפון מזרח תאילנד. חוויה אלכוהולית ייחודית ב- 20 שקל למנה. מקונג: הוויסקי התאי המשודרג, המוכר והמעט מלוטש יותר (32)
למעוניינים בחוויה מלוטשת יותר, תציע המסעדה גם טעימות של "ניקה", בלנדד וויסקי איכותי וחלק תוצרת יפן (65).
לצד השתייה תוכלו להזמין מנות "קאפ-קם" (מנות המתאימות לאכילה לצד אלכוהול) כגון סום-טאם - סלט מרצועות פפאיה ירוקה אורגנית, עגבניות שרי ולוביה, ים וון סן גונג - סלט שרימפס עם אטריות שקופות, ים גאי - עוף קצוץ עם בצל סגול, עגבניות שרי, חסה, סלרי וכוסברה ברוטב פלפלים אדומים חריף, מו טוט קותייאם פיק תאי - קוביות בשר לבן מטוגנות עם שום ופלפל שחור על ירק, אורז דביק ועוד.
- "בית תאילנדי", בוגרשוב 8 תל אביב. טל' 03-5178568.
השילוש הקדוש ב"טמפל בר"
הבר האירי טמפל בר בסינמה סיטי מציג את דיל "השילוש הקדוש לדצמבר": שלושה צ'ייסרים ב- 45 שקל: בושמילס, בלק בוש ובושמילס מאלט.
- "טמפל בר", סינמה סיטי, גלילות. טל' 03-6995536.