שתף קטע נבחר

שלוש לביבות - חמות אבל לא מתוקות

"לביבה חמה ומתוקה", אומר השיר, אבל לא תמיד מתחשק לאכול מתוק (או במילים אחרות, אפשר להשמין בקלות גם מהטיגון). הנה שלושה מתכוני לביבות לא מתוקות, מהקלאסית ועד המשודרגת

קלאסיות: לביבות תפוחי-אדמה

מתכון של דליה פן-לרנר

 

לביבות תפוחי האדמה הקלאסיות לחנוכה. הבצל מעשיר את טעמן של הלביבות והביצים מחברות את התערובת.

 

המרכיבים (כ- 10 לביבות):

1/2 ק"ג תפוחי אדמה

1 בצל קטן קצוץ (לא הכרחי)

2 כפות קמח תופח או קמח רגיל

2-1 ביצים טרופות

מלח ופלפל

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה. סוחטים היטב מכל הנוזלים שניגרו מהם. מערבבים עם הבצל הקצוץ, הקמח והביצה, ומתבלים במלח ופלפל.
  2. יוצקים שמן למחבת. מחממים היטב. ממלאים כף גדולה מהתערובת, משטחים ומחליקים לשמן החם. מכינים לביבות נוספות באותה צורה. מטגנים כמה דקות עד שהן פריכות וזהובות. מספיגים על מגבות נייר. מגישים מיד. אפשר להגיש את הלביבות עם שמנת חמוצה או יוגורט.

 

מודרניות: לביבות בטטה ובצל ירוק

מתכון של חנוך בר-שלום

 

המרכיבים:

4 בטטות בגודל בינוני (כ-400 גרם)

1 תפוח אדמה (כ-100 גרם)

2 כפות גדושות של קמח תופח

1 ביצה

4 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד) פרוסים

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

להגשה:

1 גביע שמנת חמוצה

בצל ירוק פרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הבטטה ותפוח-האדמה ומגרדים בפומפיה לרצועות דקות. סוחטים את הנוזלים ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
  2. צרים לביבות שטוחות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו היטב. מגישים עם שמנת חמוצה, מעורבת בבצל ירוק פרוס.

 

ים-תיכוניות: לביבות קישוא, גבינת פטה

מתכון של פיליס גלזר

 

המרכיבים (כ-30 לביבות קטנות או כ-8 גדולות):

2 כוסות קישואים לא קלופים מגוררים (רצוי מזן זוקיני)

מלח גס

2 ביצים מופרדות

1/2 כוס גדושה גבינת פטה מגוררת

1/4 כוס בצל ירוק קצוץ

1/3-1/2 כוס קמח מלא (או רגיל)

1/2 כפית אבקת אפייה

2 כפיות נענע טרייה, קצוצה דק

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

שמן זית לטיגון

שמנת חמוצה או יוגורט להגשה

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את הקישואים המגוררים במסננת ומפזרים מעליהם מעט מלח גס. משאירים כ-15 דקות וסוחטים ביד את עודף המים.
  2. מערבבים את הקישואים הסחוטים עם חלמוני הביצים, גבינת הפטה, הבצל הירוק, הקמח, אבקת האפייה והנענע. מתבלים במלח ובפלפל שחור. אם רוצים להכין לביבות גדולות, אפשר להוסיף עוד קצת קמח, שמסייע ליציבות.
  3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתוך עיסת הקישואים.
  4. מחממים את החמאה או שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית. יוצקים בעזרת תרווד קטן מעט מהעיסה בהתאם לגודל הלביבה הרצוי. מטבעים משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות. מספיגים מהשמן על מגבות נייר. מגישים עם יוגורט או שמנת חמוצה, אם רוצים. לקציצות גדולות אפשר להשתמש במחבת טפלון קטנה ולמלא אותה כמעט עד הדפנות.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא חייבות להיות מתוקות. לביבות
לא חייבות להיות מתוקות. לביבות
צילום: שלום בר טל
מומלצים