חטיפים: מקבץ אירועים קולינריים 16.01
שף שוודי ב"פורטבלו" שביבנה, מנות חורף מיוחדות ב"אנג'לינה" שבהוד-השרון, מנות דגים חורפיות ב"יוקו אונו", האסייתית הכשרה, ועוד אירועים במקבץ
מנות חדשות בפורטבלו
הנריק שלמודין, השף השוודי של פורטבלו, מרענן את התפריט עם תחילת חורף 2007, וכולל בו גם מנות דגים. הנריק מציע לסועדים פילה דניס או אמנון, מטוגנים קלות ואפויים בתנור, מוגשים עם תפו"א פריזיאן, בטטה וקישואים אפויים, בליווי פוקצ'ה באפיה מקומית. המנה מוגשת עם רטבים על בסיס שמנת לבחירה מתוך שישה רטבים. המחירים: פילה דניס- 77 שקל. ולפילה אמנון 58 שקל. פורטבלו היא מסעדה איטלקית חלבית כשרה. שף המסעדה, הנריק שלמודין התמחה 11 שנים במסעדות איטלקיות בארץ. הוא מציע תפריט עשיר שכולל מגוון רחב של פיצות בשלל טעמים, פסטות, סלטים, מנות דגים וקינוחים עשירים. לפורטבלו תעודת כשרות מטעם רבנות יבנה.
- "פורטובלו", הירמוך 2, בנין ''מול הצומת'', יבנה. טל' 08-9330360.
חורף באנג'לינה
שף משה כהן (לשעבר מנטה ריי ולילית) הרכיב באנג'לינה תפריט חורף חדש: רביולי ריקוטה ופרמזן ברוטב פטריות, טימין וחמאה; סלט הדרים-עלים צעירים, תפוז ואשכולית אדומה, אבוקדו, בצל ירוק ושקדים קלויים בויניגרט הדרים; סינטה עגל צלוי בגריל ברוטב פלפלת מוגש עם סלט פטרוזיליה ופירה; קדירת דגים ופירות ים- שרימפסים, מולים, ראשי קלמרי, טבעות קלמרי ונתחי דג בציר דגים, ירקות, פרנו וזעפרן ; קדירת דגים- קציצות ונתחי דג מבושלים עם כוסברה, ירקות, פרנו וזעפרן וריזוטו שרימפס - מבושל בציר דגים, נתחי שרימפס, אפונה, בזיליקום ויין לבן (72 שקל). תוכלו לקנח במנה צרפתית קלאסית מצויינת של קרפ סוזט, העשויה מקרפים דקים ברוטב תפוזים, קרמל, חמאה וקואנטרו, המוגשים עם גלידת וניל וגרידת תפוז או במוס שוקולד עם דבש ותבלינים, המוגש ברוטב וניל וקרמל. ממש לפני סיום מזמינה אתכם אנג'לינה להתחמם עם שוקולה: משקה שוקולד סמיך, כמו זה המוגש בבתי קפה בפאריס ונעשה משוקולד בלגי מריר.
- "אנג'לינה", הבנים 14, הוד השרון. טל' 09-7441444.
בופה חורף במטרו
במטרו בכפר סבא, מציעים "בופה החורף של יום שלישי": בכל יום ג', אתם מוזמנים ליהנות ממזנון צהריים עשיר ומפנק בו ניתן למצוא תבשילים מהבילים, מרקים חמים ועשירים, נזידים וסלטים. הבופה יוגש מדי יום ג' החל מהשעה 12:00 בצהריים ומחירו 67 ששקל לסועד. בין המנות החורפיות המתחלפות שיוגשו בבופה החורף של "מטרו"- קדירת קציצות טלה וארטישוק ירושלמי, קדירה קפריסאית של נתחי פרגיות ברוטב עגבניות, שמנת וקשקבל, תבשיל עוף בקארי תאילנדי ותפוזים, מרק עגבניות ופלפלים, מרק עדשים וירקות שורש ועוד – כולן כלולות במחיר.
- "מטרו ביסטרו", ויצמן 24, כפר-סבא. טל' 09-7457461.
חורף דגים אסיאתי ביוקו אונו
לכבוד החורף, השף חיקי שילון ממסעדת יוקו אונו מרחיב את תפריט הדגים, עם מבחר מנות דגים כשרות באוריינטציה אסיאתית עם נגיעות ים תיכוניות. בתפריט הדגה החדש (55 – 129 שקל): פילה דג לוקוס - מוקפץ בשמן זית על מצע בוק צ'וי עם שום ויין לבן; פילה דג באס ים - על קוסקוס וירקות חורף ברוטב קרם עגבניות; פילה דג טונה אדומה - צרוב ברוטב טריאקי על מצע ירקות שורש מבושמים בניחוח ים ושמן שומשום; פילה דג מוסר על הגריל - מוגש על מצע אטריות זוקיני ועגבניות צלויות ברוטב טריאקי; צ'ילי לנגוויני – אטריות לנגוויני עם דגי ים מוקפצות בציר דגים וזעפרן, אספרגוס, עגבניות תמר, צ'ילי, ג'ינג'ר, פרמזן ובזיליקום; פילה סלמון פריך - בציפוי סומסום לבן ושחור על מצע פירה קטיפתי ועלי מנגולד ברוטב סאקי סויה; רביולי ילו טייל- עלי בצק אורז במילוי דג ילו טייל, ברוטב חמאת לימונים, שום וסאקה; שיפודי דגים יפניים- שיפוד דניס ושיפוד סלמון על מצע ירקות גריל; פנקו פיש- פילה דג ים בציפוי פנקו פריך לצד בטטה אפויה בשום ורוטב סאקה-סויה ועוד.
- "יוקו אונו" - מסעדת דגים אסיאתית כשרה, ז'בוטינסקי 1 (בניין מכבי), רמת גן. טל' 03-7524666.
מיוחדים בדארנא
לכבוד יום ההולדת ה- 11 של דארנא, המסעדה הירושלמית, מארח השף והבעלים, אילן סיבוני, את השפים שלום קדוש (פלאזה שרתון ירושלים), איל לביא (לשעבר פסטיס), מנה שטרום (לשעבר פרונטו, איל פציו) ושחף שבתאי (מינה טומיי). כל שף יצור גרסאות אישיות למנות הוותיקות והאהובות של דארנא. מנותיהם של השפים האורחים יוגשו במסעדת דארנא במהלך חודש ינואר 2007; בכל שבוע – מנת שף שונה: השף איל לביא: פריטו מיסטו של סרדינים: המנה מוגשת במילוי פסטו שקדים לימוני ורוטב "רוי". השף שלום קדוש: מרק חרירה קטיפתי - שונה מהמסורתי במרקמו, הנוצר על ידי עיבוד המרק בשמן זית וללא שימוש בקמח. השף שחף שבתאי מציג מנות דים-סאם חדשות: "פסטייה פרגית עם five spice" – (דים-סאם סיני), "פסטייה עם קוקוס" (תאילנדי) ו"פסטייה פאפא סאן" (אינדונזי). השף מנה שטרום מציג טימבלו (תוף) עם ראגו עוף: פשטידה / מאפה המכיל בתוכו פסטה, בשר עוף ועוד הפתעות. המאפה עטוף בבצק פסטה, אפוי בתנור ומוגש הפוך לצלחת.
- "דארנא", יוחנן הורקנוס 3, ירושלים. טל' 6245406- 02.
מסיבת האפרטיפים של מארי
בלילות חמישי, הרסטו בר מארי (לילינבלום 1 תל אביב) משיק ליין אפרטיפים תחת "לילות אפרטיף". החל מהשעה 20:00, מדי חמישי, בהזמנת אפרטיף או קוקטייל מתפריט הקוקטיילים (36 שקל) תוכלו ליהנות על חשבון הבית מבופה עתיר נשנושי אלכוהול כגון אנטיפסטי ירקות, שניצלונים ביתיים, כנפי עוף בברבקיו, פסטות, סלטים ועוד ועוד ללא הגבלה. בתפריט האלכוהול יוצעו אפרטיפים כגון: קמפארי, דובונה, מרטיני ועוד, לצד קוקטיילים קלאסיים כגון וויסקי סאוור, פיג' סאוור, וכדומה. בפליי ליסט מוזיקת פרי סטייל שתיקבע על פי תנודות הערב ודרישת האורחים. "מארי" הוא ביסטרו בר שנפתח בקיץ 2006 בפינת הרחובות פינס ולילינבלום בנווה צדק. המקום עוצב בהשראת שנות ה-50 התל-אביביות ומשתלב באווירת השכונה המקסימה. על התפריט חתום השף ליאון אלקלעי.
- "מארי- רסטו בר", לילינבלום 1, תל אביב. טל' 03-5100989.
מרגריטות ובוריטוס ב"מאיה טאקו בר"
הטרנד המכסיקני משתדרג וב"מאיה טאקו בר" הרחיבו את התפריט ומציעים מלבד מנות מגוונות של טאקו גם מרגריטה קלאסית עוקצנית. במאיה טאקו בר, הטאקו בר המכסיקני של השף עמיר אילן, החליטו להרחיב את תפריט האלכוהול ומעתה תוכלו ללוות את מנות הטאקו במרגריטה קלאסית במחירים נוחים. כוס מרגריטה של 200 מ"ל תעלה 19 שקל, ויש גם חצי מנה ב- 10 שקלים בלבד.
- "מאיה טאקו בר", אבן גבירול 54, תל אביב. טל' 03-6960304.