שתף קטע נבחר

רגע לפני הקיץ: מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

הקיץ בפתח ועוד מעט יהיה חם מכדי לאכול מרקים. רגע לפני, השף אופיר וידבסקי מציע להכין מרק נהדר של פטריות טריות וארטישוק ירושלמי

 

מרק ארטישוק ירושלמי ופטריות

מתכון של השף אופיר וידבסקי

 

המרכיבים:

50 גרם חמאה תנובה

1 בצל לבן קצוץ

1 שן שום כתושה

600 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לפרוסות

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות

6 כוסות (ליטר וחצי) ציר ירקות או מים

200 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות

100 גרם פטריות יער מפורקות לחתיכות גסות

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת 38%

קורט אגוז מוסקט טחון

מלח ופלפל לבן

חופן תימין קצוץ

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל והשום.
  2. מאדים על אש בינונית 2-3 דקות עד לקבלת גוון שקוף.
  3. מוסיפים את פרוסות הארטישוק, קוביות תפוחי האדמה ואת ציר הירקות/מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה עד שכל החומרים רכים. משלימים תיבול עם פלפל ואגוז מוסקט, ומבשלים עוד כרבע שעה.
  4. מחממים מחבת או ווק עם שמן הזית על אש גבוהה.
  5. מוסיפים את הפטריות, תימין, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומטגנים כ-10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מורידים מהאש ומצננים.
  6. טוחנים את המרק בעזרת ממחה ידני, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. מחזירים לאש, מוסיפים את השמנת ומבשלים על אש בינונית (ללא רתיחה).
  7. יוצקים את המרק לקערית הגשה ומקשטים בגבעול תימין ופטריות.

 

בחסות "השף הלבן". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכונן לקיץ. אופיר וידבסקי
מתכונן לקיץ. אופיר וידבסקי
צילום: חנוך גריזיצקי
מומלצים