שתף קטע נבחר

בקלוואה משודרגת: כיסני פילו מתוקים

השף קונדיטור יניב גור אריה מציע לכם להכין וריאציה אישית של "פטיר" לשבועות: כיסני פילו עם גבינת כנען בסירופ ורדים

 

כיסני פילו עם גבינת כנען בסירופ ורדים

מתכון של השף קונדיטור, יניב גור אריה

 

וריאציה אישית של ממתק ערבי קלאסי, הנקרא "פטיר": בצק של בקלאווה ובתוכו טעמים חלביים עדינים של גבינת כנען, טבול בסירופ מתוק בניחוח מי ורדים ומעוטר בפיסטוקים.

 

המרכיבים (12 מנות):

3 עלי בצק פילו

חמאה מומסת להברשה

ביצה טרופה להברשה

250 גרם (סה"כ 1/2 חבילה) גבינה מסוג "כנען"

לסירופ:

250 גרם סוכר

250 מ"ל מים

1 כף מי ורדים

לקישוט:

פיסטוקים קצוצים

  

אופן ההכנה:

1. חותכים כל עלה פילו לרבעים.

2. מברישים את ריבועי הבצק בחמאה מומסת, מניחים במרכזם חופן גבינה ומקפלים לסגירת כל הצדדים, לקבלת כיסנים ריבועיים מהודקים.

3. מסדרים את הכיסנים בתבנית על נייר אפייה משומן בחמאה ומברישים מעליהם ביצה טרופה.

4. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-15 דקות, עד שהכיסנים זהובים.

5. להכנת הסירופ: מחממים מים וסוכר, עד שהסוכר נמס, מגבירים להבה ומרתיחים למשך 2 דקות. מוסיפים מי ורדים ומסירים מהאש.

6. טובלים את הכיסנים החמים בסירופ החם, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.

 

בחסות "השף הלבן". יש שאלות? זקוקים להבהרה? לחצו כאן.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוק-מתוק. הכיסנים האפויים
מתוק-מתוק. הכיסנים האפויים
צילום: סאן וידאו
מומלצים