לגלגל ירוק: 4 מתכוני עלי גפן
עונת עלי הגפן הטריים מתחילה באביב ונגמרת באמצע הקיץ, מה שאומר שזה הזמן לקטוף או לקנות ולאכול מהר (או להקפיא לשעת יובש). יעל מורג מגישה ארבעה מתכונים
מי שביקרו לאחרונה באזורים בהם נטועים כרמים, ודאי ראו את שפעת הירוק של הגפנים. מלבד הענבים שהגפנים נושאות עליהן, הן מציעות לנו מתנה נוספת - עלי הגפן הטריים. אם עדיין לא טעמתם - זה הזמן. ההבדל בין העלים הטריים לבין אלה שנמכרים כשהם משומרים הוא כמו ההבדל בין מי מעיין זכים למי ברז תל-אביביים שופעי כלור - העלים הכבושים גדולים, קשים וסיביים ויש להם טעם לוואי של מזון כבוש.
עונת עלי הגפן הטריים מתחילה באביב ונגמרת באמצע הקיץ, מה שאומר שאנחנו בדיוק בעיצומה וזו הזדמנות מצויינת לקנות כמות גדולה ולהקפיא חלק לשימוש מאוחר יותר. אם אין לכם כרם קטנה בחצר האחורית, גשו לשוק הקרוב למקום מגוריכם וחפשו אותם בדוכנים שמוכרים מוצרים מיוחדים. כשבוחרים עלי הגפן העדיפו את העלים החדשים והרכים. אם אתם קוטפים בכרם (לא לשכוח לבקש רשות), חשוב מאוד לשטוף את העלים היטב כדי להיפטר משאריות חומרי ההדברה והכי טוב - עלים שבאו מכרם אורגני. הנה ארבעה מתכונים לעלי גפן.
