ביקורת מסעדה: סטייק מושלם ב"פורטרהאוס"
אמיר קמינר ביקר ב"פורטרהאוס" בתל-מונד ומצא שם את מה שידידו הקרניבור הגדיר כ"סטייק הטוב ביותר בישראל”. וול דאן
"למה אין בארץ בשר כמו בחו"ל?", "מצב הבשר בישראל פשוט מזעזע", "משבר פוקד את שוק הבשר ויש מחסור בחומרים איכותיים," "פתאום אי-אפשר למצוא נתח אחד ראוי אצלנו" - אלה חלק מההכרזות שכתבנו כאן בשנים האחרונות. לא פעם מצאתי עצמי מקטר ועורג לסטייקים שחיסלתי במדינות מתוקנות כמו איטליה, ספרד, ארגנטינה וארה"ב.
בחודשים האחרונים אני מרגיש שחל שינוי לטובה, ובכמה הזדמנויות מצאתי עצמי מתענג על סטייקים משובחים. למשל ב"פורטרהאוס", שהוקמה לפני מעט יותר משנה באזור התעשייה של תל מונד, וקיבלה את שמה מאותו נתח אימתני המשלב פילה וסינטה. המסעדה, המונהגת על-ידי השף הצעיר יוסי אסרף, מייבאת את הבשרים מרמת-הגולן, שם העדרים (פרות מבכירות - אחרי לידה ראשונה) רועים באחו. במסעדה יש מקרר יישון שבו הבשר משתבח עד ארבעה שבועות.
לחגיגת הבשרים נטלתי את חבריי האהובים בני הזוג הקוסמופוליטיים א' ו-ג,' הנמצאים בביקור מולדת. ג,' שהוא אלוף העולם במנגל ובהכנת שוק טלה בתנור, הוא הפרטנר ההולם ביותר לזלילה שכזאת. א,' רעייתו הדקיקה, היא כמעט צמחונית ומקסימום מוכנה לנשנש קבבים לוהטים.
לפני שאתם יוצאים לדרך כדאי שתצטיידו במספר הטלפון של המסעדה, וכשתגיעו לאזור תבקשו תדרוך איך להגיע. לנו יצא להתברבר קלות: נכנסנו בצומת בני דרור, תישאלנו עוברים ושבים וכמובן לא פנינו בפנייה הנכונה, אבל התעשתנו במהרה ומצאנו את המסעדה, השוכנת לצד מוסכים ושאר מבנים מוזנחים. לא נורא, גם אם תלכו לאיבוד, לא תמצאו עצמכם בשטחים מסוכנים.
קבלת הפנים המאירה לוותה בפתיחים נחמדים שבישרו טובות וחנכו את תיאבוננו. למשל, כבד עוף קצוץ מוצלח וראש שום צלוי ממכר משם אפשר להשתקע בעסקית, שכוללת שלושה אגפים. רק בזה היקר 85) שקל) תקבלו מנות ראשונות כמו קרפצ'יו ומרק יוגורט (אנחנו הלכנו על סלט חביב וקצת מתקתק מדי עם אגסים וצימוקים, בגלל ייסורי המצפון וגם כדי לשמור מקום לבשר.(
בעסקית הזולה 55) שקל) תתחבטו בין המבורגר, מנה צמחונית וקבב. אנחנו הסתפקנו בנקניקיות הבית, שהתגלו כבורוורס ")נקניקיות איכרים(" דרום-אפריקאיות. הן עוררו הרבה נוסטלגיה אצל א,' שאביה הגיע משם. דברי א:' "הנקניקייה מצוינת, מתובלת וטחונה כראוי עם התבלין המיוחד מדרום-אפריקה. יש לי רק בעיה עם צורת ההגשה - הספירלה מזכירה לי דברים לא נעימים." בעוד א' מתרפקת על הזכרונות, אני לא התחברתי לתיבול הפיקנטי.
העסקית של ה-65 שקל מתמקדת בסטייקים, ואנו העדפנו את הניו-יורק סטייק (סינטה עם עצם.( ג,' שאוהב את האומצות שלו מדממות, ביקש מדיום-רייר והיה מאושר כשאנשי פורטרהאוס עשו זאת לפי דרישתו. "הבשר איכותי ומאוד טעים, והעיקר - לא יבשושי ומשמים," הוא התמוגג. בשבילי זה היה קצת יותר מדי חי, ולכן שילחתי את החלק שלי לבלות
עוד זמן איכות על האש. התוספות היו מדויקות (חוץ מהפירה שהיה מלוח מדי,( אבל כשהבשרים כל־כך מצטיינים, הן משמשות רק כינור שני.
העסקית היקרה 85) שקל) מציעה סטייקים משודרגים. למזלנו, באותו יום נשאר במטבח נתח פורטרהאוס, והוא שובץ בעסקית. נהניתי לראות את ג' מסתער על הסטייק הענקי ומתמסר לו בתאווה. מדי פעם הוא הואיל לזרוק לי עצמות בדמות פיסות קטנות, שיבהירו לי למה הוא כל-כך מתפעם. "בתור אחד שאכל בכל בתי הסטייקים הידועים, מפיטר לוגר בניו-יורק ועד אלה של רומא, אני יכול לקבוע שהסטייק המקומי מתקרב לרמתם," הפתיע ג,' הקרניבור המוחלט, בהצהרה דרמטית. "הוא עשוי ומשויש כמו שצריך: כמות השומן שלו נכונה, והטעם עסיסי ופשוט טוב. כל ביס תענוג. הבשר גם לא צריך עזרה - לא טרחתי להוסיף את הרטבים הנלווים וגם לא מלח. זהו ללא ספק הסטייק הכי טוב שאכלתי בישראל."
- "פורטרהאוס", דרך בני דרור ,8 אזור התעשייה תל מונד, 09-7969666
מחיר העסקית: 55 שקל, 65 שקל, 85 שקל
מטבח: בשרים
שעות העסקית: א'-ה', 17.00-12.00
ואם חורגים מהעסקית: אלכוהול
חנייה: במגרש חנייה חינם צמוד למסעדה
ציון: 8.8 בסולם מסעדות בשרים