שתף קטע נבחר

דורו קיי וואט: תבשיל קדירה אתיופי

לא רבים מכירים את תבשילי הקדירה של המטבח האתיופי וחבל. הנה מתכון לדוגמא לתבשיל קדירה פיקנטי של עוף וביצים קשות

דורו קיי וואט - תבשיל קדירה אתיופי של שוקי עוף וביצים חומות

מתכון באדיבות מסעדת "חבש"

 

המרכיבים (4 סועדים):

8 שוקי עוף בלי עור (שנמשחו והושרו במיץ מלימון אחד וכף מלח למשך חצי שעה ולאחר מכן נשטפו היטב במים)

4 ביצים קשות קלופות (שהוכנו מבעוד מועד)

2 ק"ג בצל לבן טחון דק

70 גרם שום קצוץ

50 גרם ברברה (תערובת תבלינים אתיופית שעשויה מחלקים שווים של הל, קצח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, וזנגוויל)

1 כפית שטוחה מלח

1 כף שטוחה הל טחון

30 גרם שורש זנגוויל טחון דק

1 כוס שמן

על מצע אינג'רה. אוכל אתיופי (צילום: דן פרץ)

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר, על אש בינונית וללא שמן מבשלים את הבצל עד שהוא מתחיל "להזיע". מוסיפים שמן ומטגנים למשך 15 דקות. מוסיפים את הברברה ומבשלים למשך רבע שעה נוספת. מתקבל רוטב אדום פיקנטי.
  2. מוסיפים את העוף ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור למשך עשר דקות. מדי פעם מסירים את המכסה ובוחשים.
  3. מוסיפים מים כדי כיסוי העוף ומבשלים 10 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את יתר התבלינים והביצים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארוחה אתיופית
ארוחה אתיופית
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים