מילפיי: אלף עלה ועלה
קוראים לה "מילפיי", "קרמשניט" או "נפוליאון", אבל בסופו של דבר מדובר על אותה עוגה - שכבות של בצק עלים שביניהן קרם וניל. הנה שני מתכונים
עוגת נפוליאון עם קרם גבינה ושוקולד בשני צבעים
מתכון באדיבות חברת "מעדנות"
גיוון למתכון הקלאסי שבו מוסיפים גבינה ושוקלד בשני צבעים לקרם
המרכיבים:
800 גרם ריבועי בצק עלים, מופשרים לפי ההוראות על האריזהאבקת סוכר לבזיקה
לקרם:
3 כוסות (600 מ"ל) חלב
1 מקל וניל, חצוי לאורכו או כפית תמצית וניל
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
200 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
50 גרם חמאה רכה
500 גרם גבינה לבנה 9% בטמפרטורת החדר

(צילום: נלי שפר)
אופן ההכנה:
- הקרם: שמים בסיר קטן את החלב עם מקל הווניל ומביאים לרתיחה (אם משתמשים בתמצית וניל מוסיפים בשלב 3).
- מערבבים בקערה בינונית את החלמונים, הסוכר והקורנפלור (אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלב מהסיר).
- יוצקים תוך ערבוב 2/3 מן החלב על תערובת החלמונים, מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים תוך ערבוב רצוף על להבה בינונית עד שהקרם רותח ומסמיך. מכבים. מוציאים את מקל הווניל, ובעזרת כפית מגרדים ממנו את הגרגירים לתוך הקרם (מוסיפים את תמצית הווניל).
- מעבירים מחצית מהקרם לקערה אחת, מוסיפים את השוקולד המריר, ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מערבבים בקערה אחרת את יתרת הקרם עם השוקולד הלבן והחמאה, עד שכל החומרים נמסים ומתמזגים.
- מוסיפים מחצית מהגבינה לקערה עם הקרם הכהה, ומערבבים. מוסיפים את יתרת הגבינה לקערת הקרם הלבן, ומערבבים. מכסים, ומשהים במקרר לפחות שעתיים.
- הבצק: מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 צ.). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים 10 ריבועי בצק על נייר אפייה ברווחים של 4 ס"מ בין ריבוע לריבוע, ואופים כ-15 דקות, עד שהריבועים מזהיבים ותופחים. מצננים.
- בעזרת סכין חוצים כל ריבוע בצק לרוחבו. פותחים כל ריבוע, כך שהחלק הרך פונה כלפי מעלה ומניחים על משטח עבודה.
- מורחים מחצית מהריבועים בכף גדושה מהקרם הכהה, ועליו כף גדושה מהקרם הלבן - 4 שכבות בסך הכול (2 שחורות, 2 לבנות), סוגרים במחצית ריבוע הבצק שללא הקרם, בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.
- אפשר לשמור במקרר (ללא אבקת סוכר) בכלי סגור כיממה.
- ניתן לזלף על הבצק את הקרמים עיגולים עיגולים בצבעים שונים, לסירוגי
עוגת נפוליאון קרם ברולה
מתכון באדיבות חברת "מעדנות"
במתכון הבא מחליפים את בצק העלים בפילאס, מה שנותן בצק עם פחות שומן. הקרם הוא אותו קרם שממנו מכינים קרם ברולה. מכינים את הקרם יום לפני ההגשה.
המרכיבים:
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס טורקי, מופשר לפי ההוראות על האריזה
1 שקית (200 גרם) אבקת סוכר
לקרם ברולה:2 מכלי שמנת מתוקה
1/3 כוס חלב
7 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
כלים: תבנית אינגליש קייק (באורך 35 ס"מ)

(צילום: דני לרנר)
אופן ההכנה:
- מביאים לרתיחה את השמנת והחלב בסיר בינוני. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים לפחות 10 דקות במקרר.
- מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
- מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר כדקה, עד שמתקבל קרם בהיר. מוסיפים את תערובת החלב והשמנת, ואת תמצית הווניל ומערבבים היטב.
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת אל התבנית. ממלאים תבנית גדולה יותר בכוס וחצי מים ומניחים עליה את התבנית עם הבלילה.
- אופים 50 דקות. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לפחות ל- 6 שעות.
- מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות). זורים מעט אבקת סוכר על משטח עבודה, ופורשים עליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-2, זורים מעל כל מלבן בצק מחצית מכמות אבקת הסוכר, ומרדדים מעט כדי שאבקת הסוכר לא תתפזר. מגלגלים את הבצק ל-2 רולדות מהצד הצר יותר של המלבן.
- מחלקים כל רולדה ל-12 פרוסות. זורים אבקת סוכר על משטח עבודה, מרדדים כל פרוסה לאליפסה דקה בעובי של כ-2 מ"מ.
- מניחים את הפרוסות המרודדות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מניחים מעל נייר אפייה ועליו תבנית נוספת. אופים כ-8 דקות, מורידים את התבנית העליונה וממשיכים לאפות 3 דקות נוספות, עד להזהבה. מצננים.
- הרכבת המנה: מפרידים בעזרת סכין את קצוות הקרם מדפנות התבנית והופכים אותו על קרש חיתוך. מחלקים ל-8 מלבנים. מניחים על צלחת הגשה פרוסת בצק, מעל מלבן קרם ברולה, מעל פרוסת בצק נוספת, מעל מלבן קרם נוסף ומסיימים בפרוסת בצק. מעטרים במעט אבקת סוכר ומגישים מיד.