שתף קטע נבחר

צליפה למטרה: סלט תפוחי אדמה סגולים וצלפים

ניר צוק מספר על מגדלת צלפים שמתמחה בצלפים לא קוצניים ומגיש מתכון לסלט של תפוחי אדמה סגולים, נקניק משובח וצלפים כמובן

בוקר של שמש קרה. האוויר עדיין נקי, אני יוצא את ביתי והולך ברגל למשרד, שם שוקע אל תוך עולם של אדי אספרסו חמימים, מצפה לבשורות טובות. לא עוברת חצי שעה ובדלת יעל וולבסקי. פגישה ששכחתי. מתיישבים אל השולחן והיא, קורנת מאושר, שולפת צנצנת צלפים ומטעימה אותי באהבה. הטעם עדין ומרגש, ותוך כדי שאני מתמסר לו, יעל מספרת איך הגיעה לעיסוק המוזר: גידול צלפים.

 

יש לה אור בעיניים כשהיא נזכרת איך לפני 15 שנה, בהיותה מדריכת טיולים, נחשפה לפרחי הצלף היפים והפכה את העיסוק בהם לדרך חיים. לפני כשלוש שנים שמעה יעל כי בפנטלריה, אי וולקני ליד סיציליה, גדלים צלפים ללא קוצים, המבוקשים בכל העולם. מיד נסעה, למדה, אספה זרעים והביאה את אוצרה לארץ. היום היא מגדלת, כובשת, ואף מעבירה סדנאות על ההיסטוריה של הצלפים, במהלכן לומדים המשתתפים את רזי הבישול בצלפים. הצלפים, אגב, יעילים גם בטיפול בדלקות פרקים ובבעיות פריון, וסגולותיהם מאוזכרות במשנה ובתלמוד.

(צילום: תומריקו)

 

סלט תפוחי אדמה סגולים וצלפים

המרכיבים:

400 גרם תפוח אדמה סגול

3 עגבניות בשלות

‭1/3‬ כוס ציר בשר

‭1/4‬ כוס שמן זית

100 גרם סלאמי חתוך לרצועות דקות

1 כף שמיר קצוץ

3 כפות צלפים קטנים

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים ומקרצפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים.
  2. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית עם ציר בקר, מעט מהשמן, המלח והפלפל. מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות בתנור, בחום של 180 מעלות.
  3. כשתפוחי האדמה אפויים, מטגנים במחבת טפלון את רצועות הסלאמי עד שהן הופכות לפריכות.
  4. בצלחת הגשה, שוטחים את תפוחי האדמה החמים, מעליהם עגבניות חתוכות לשמיניות, מטפטפים שמן זית, מלח, פלפל, מעל הכל את שערות הסלאמי המ־ טוגנות והשמיר הקצוץ, מפזרים את הצלפים ומטפטפים מעט מהנוזלים מצנצנת הצלפים.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישר מהשיח. צלף קוצני
ישר מהשיח. צלף קוצני
צילום: חנוך פרבר
מומלצים