שתף קטע נבחר

הכל כלול: סלט שהוא ארוחה מלאה

הנה מתכון לארוחה זריזה של סלט עלי בייבי עם תירס, שעועית ירוקה ונתחי חזה עוף שמוגשים ברוטב. ניתן להגיש את הסלט חם או קר

סלט ירוק עם תירס, שעועית ירוקה ועוף

מתכון מתוך הספר "פשוט טרי" של סנפרוסט

 

המרכיבים:

1/2 שקית (800 גרם) שעועית ירוקה חתוכה מוקפאת

1 כוס גרעיני תירס מוקפאים

400 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

1 חבילה עלי בייבי לסלט

2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לרצועות באורך 2 ס"מ

למשרה העוף:

1 כף סילאן (דבש תמרים) או דבש

1 כף שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 כפות חומץ בלסמי

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור, גרוס

לרוטב הסלט:

1 כף סילאן או דבש

1 כף שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מלח, פלפל שחור גרוס 

(צילום: נלי שפר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המשרה. מוסיפים את רצועות העוף, ומערבבים שוב. מכסים ומשהים במקרר למשך כמה שעות עד לילה.
  2. מחממים את השעועית במיקרוגל במשך 3 דקות. מערבבים ומחממים 5-4 דקות נוספות; מחממים במיקרוגל את התירס 3-2 דקות.
  3. מחממים מחבת טפלון, ומקפיצים את העוף המושרה עד להשחמתו. מסירים מהלהבה.
  4. מסדרים את עלי הבייבי בצלחת הגשה, מניחים עליהם את נתחי העוף, השעועית והתירס.
  5. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מפזרים מעל את רצועות הבצל הירוק. ניתן להגיש קר או חם.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שעועית
שעועית
צילום: ירון ברנר
מומלצים