שתף קטע נבחר

מהירים, חריפים ופריכים: חטיפי גבינה אולימפיים

שגיא קופר ורן בוק דואגים שתגיעו מוכנים לאולימפיאדה ומגישים מתכונים לחטיפי גבינה מנצחים: טורטיות עם גבינת סטילטון, חלפניו בבלילה של בירה ורביולי תפוחים וגבינה

האולימפיאדה הארו...ה מתקרבת, ואיתה מגיע הזמן שבו כל המשפחה יושבת מול הטלוויזיה, לצפות בשידורים. תמיד יש משהו "דחוף", משהו שאף אחד לא רוצה להחמיץ. אבל מה עושים כשהבטן מקרקרת או ש"דרוש נשנוש"? אתם לא רוצים לעמוד במטבח ולבשל, ומצד שני גם לא ממש בא לכם על כל הגרעינים והבייגלעך.

 

הפתרון הוא חטיפי גבינה, והפעם החלטנו לחרוג ממנהגנו ולהביא כמה מתכונים, קלים וזמינים. את חלקם אפשר להכין מראש - אפילו לכל אורך המשחקים - ואת חלקם אפשר להכין עם עין אחת על המתעמלות. ל"רדת" על גביע שלם של קוטג' או גבינה לבנה, שהוכנו מראש במגוון טעמים, בסגנון "דיפ": עם שמיר, שבבי שום או זיתים קצוצים דק. או שאפשר להכניס לגבינה מעט אוכמניות מיובשות, פירות יבשים קצוצים אחרים, פירות העונה קצוצים או קונפיטורה, ולהפוך אותה למשהו מתקתק יותר, קינוחי. כמובן שתמיד אפשר גם להכין קרש גבינות ראוי, שזה בכלל קל מאוד, משביע וטעים.

 

רולים של סטילטון וסלרי

אחד המתכונים היותר טובים וקלים ליישום של ה-British Cheese Board, עם טורטיות קנויות או כאלה שהוכנו בבית.

 

המרכיבים:

4 טורטיות יפות, קנויות או מוכנות בבית (מתכון בהמשך)

200 גרם גבינת 5% (או יותר)

חופן עלי חסה קרועים

3 מקלות סלרי, חתוכים דק

1 בצל קטן קצוץ

1 אפרסק טרי קטן, פרוס דק

חופן עגבניות מיובשות קצוצות דק

150 גרם סטילטון מפוררת בטמפרטורת החדר

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הטורטיות על משטח עבודה ומורחים כמות שווה של גבינה על כל אחת מהן.
  2. מפזרים את יתר המרכיבים, כשעל שתיים מהטורטיות מפזרים אפרסק ועל שתי האחרות עגבניות קצוצות.
  3. מקפלים את שני צדדי הטורטייה פנימה, ומגלגלים אותן תוך הידוק קל.
  4. חותכים כל טורטייה לשני חצאים ומגישים, או מקררים עד לרגע המתאים. בכל מקרה אל תשכחו להוציא מהמקרר מעט לפני ההגשה, להניח לגבינה להתחמם ולהגיע למלוא טעמיה.

 

טורטיות ביתיות

המרכיבים:

4 כוסות קמח

2 כפיות מלח

5 כפות שמן

1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. מעבדים את המרכיבים לבצק גמיש.
  2. מחלקים ל-25-30 כדורים ומרדדים דק ככל האפשר (שומרים את הכדורים באווירה לחה בזמן שמרדדים את השאר).
  3. קולים את הטורטיות על מחבת non stick.
  4. אפשר להגיש מיד או להקפיא לאורך זמן.

 

פלפלוני בירה

עוד מתכון "א-לה מקסיקו", שדורש קצת אצבעות עדינות, אבל התוצאה מהנה מאוד. לצריכה עם בירה מקסיקנית או כל לאגר אחר. אם אתם לא אוהבים בירה, אפשר להכין את הבלילה עם סודה. אפשר לטגן או לאפות, לבחירתכם.

 

המרכיבים:

12 פלפלי חלפניו, באורך 5-6 ס"מ כל אחד

למילוי:

1 כוס גבינה מגוררת: מנצ'גו, מאהון או צ'דר

100 גרם גבינת שמנת טובה

1 שן שום מעוכה

צ'ילי גרוס לפי הטעם (לא חובה)

לבלילת הבירה (אם מטגנים):

1 כוס קמח

1/2 כוס מהבירה שתלווה את האכילה

1 ביצה

1 כף שמן

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

לבלילת הבירה (אם אופים):

2 ביצים גדולות

1 כוס פירורי לחם

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הפלפלים ומוציאים את הגרעינים. השתדלו שכל "סירה" תקבל מחצית מהעוקץ, לצורך המראה וגם שמירה על צורה.
  2. מערבבים בקערה את מרכיבי המילוי וממלאים את סירות הפלפלים.
  3. הטיגון: מערבבים את מרכיבי הבלילה ומניחים בצד כדי שתוכל להתעבות. אם היא דלילה מדי הוסיפו מעט קמח (או בירה, אם הפוך).
  4. טובלים פלפל אחד בכל פעם ומטגנים בעדינות בשמן רותח. 
  5. האפיה: טורפים את הביצים וטובלים בהן את הפלפלים. מצפים בפירורי לחם ומניחים על נייר אפיה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-30 דקות.
  7. מגישים חם עם בירה ואפשר ללוות ביוגורט שטרפתם מעט, כדי ל"קרר" את חריפות הפלפלים.

 

"רביולי" תפוחים פריכים

20 דקות הכנה, ואפשר לשמור פריכים, בקופסא מתאימה, לפחות כמה ימים טובים. מי שיכין את החטיפים האלה יכול להרגיש קצת כמו ב"קרב סכינים" או משהו: משהו מאוד לא צפוי, מכלום וחצי מרכיבים, בכלום ועוד קצת זמן הכנה (מלבד לשעתיים שזה נמצא בתנור).

 

המרכיבים:

4 תפוחי גראני סמית או אחרים לא "קמחיים"

1 כוס גבינה עזת-טעם: רוקפור, צ'דר, גורגונזולה, גרוייר ריזרדב וכד'

1/4 כוס קמח לבן

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום נמוך של 90 מעלות ופורסים ניר אפיה בתוך תבנית.
  2. פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות ככל האפשר. פורסים את הגבינה לפרוסות דקיקות או מפוררים לפירורים קטנים.
  3. מניחים מעט גבינה על פרוסת תפוח. לוקחים פרוסה אחרת ומקמחים אותה מצד אחד.
  4. מניחים את פרוסת התפוח המקומח על הגבינה (כך שהקמח פונה לגבינה) ומהדקים בעדינות. עושים כך עם יתר פרוסות התפוח.
  5. מניחים את הפרוסות בתבנית ואופים במשך שעה. הופכים כל רביולי ואופים שעה נוספת, או עד שהרביולי פריכים.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים לנם להתקרר לגמרי לפני שמכניסים לאכסון.

 

רן בוק הוא הבעלים של "27.6 - מרתף הגבינות של רן בוק", ומחבר הספר "גבינות", בהוצאת כתר. לאתר הבית של רן לחצו כאן

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר להכין מהם רביולי. תפוחים
אפשר להכין מהם רביולי. תפוחים
צילום: סי די בנק
מומלצים