שתף קטע נבחר

עם טריק: פאי תאנים וקרם שקדים אפוי

הקונדיטור בן-עמי ברתיני שביט מגיש מתכון נהדר לפאי קיצי של תאנים, על בסיס קרם שקדים אפוי ועל הדרך מגיש טריק נחמד לאפייה עיוורת

  

פאי תאנים וקרם שקדים אפוי

מתכון של הקונדיטור בן-עמי ברתיני שביט

 

המרכיבים:

10-15 תאנים טריות (תלוי בגודלן)

לבצק:

120 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות מים

קורט מלח

כמה טיפות מיץ לימון

1/3 1 כוסות קמח

קרם שקדים:

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם שקדים מולבנים טחונים

1 כפית גדושה קורנפלור

100 גרם חמאה

1 ביצה

2 כפות רום (לא תמצית, המשקה האלכוהולי)

 

כלים: תבנית פאי, קוטר 26

 

אופן ההכנה:

  1. קרם השקדים: מניחים את כל המרכיבים בקערת מערבל או מעבד מזון ומעבדים לתערובת חלקה. מניחים בכלי מכוסה, מעבירים למקרר למשך לילה.
  2. הבצק: מנפים את המרכיבים היבשים לתוך קערת מערבל או מעבד מזון. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מיץ לימון ומים ומעבדים שניות ספרות, רק עד שהפירורים מתאחדים לכדור בצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומניחים במקפיא למשך 20 דקות. אם מכינים יום מראש, שומרים במקרר.
  3. מוציאים את כדור הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים אותו לעלה בעובי 1 ס"מ. מרפדים בעלה את תבנית הפאי ומעבירים למקפיא למשך 10 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מכסים בנייר אלומיניום כמודגם בסרטון, מעבירים לתנור ואופים אפייה מקדימה, כ-15 דקות.
  5. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום ומניחים בצד. שוטפים את התאנים, מסירים את חלקן העליון וחתוכים אותן לרבעים.
  6. מוציאים את קרם השקדים מהמקרר ומורחים אותו על קלתית הבצק. מסדרים את רבעי התאנים בצורה דקורטיבית, כשצידן העליון פונה כלפי מעלה, כמודגם בסרטון. מחזירים את התבנית לתנור לאפייה של כחצי שעה, או עד שהמילוי מקבל צבע חום-זהוב.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מומלצים