שתף קטע נבחר

פצצת אנרגיה צהובה: עוגת בננות בחושה

הקונדיטור בן-עמי ברתיני שביט מגיש מתכון לעוגת בננות בחושה, פשוטה וקלה להכנה - והתוצאה המתקבלת רכה ונימוחה בפה

 

 

עוגת בננות בחושה

מתכון של הקונדיטור בן-עמי ברתיני שביט

 

המרכיבים (3 תבניות אינגלישקייק):

225 גרם חמאה רכה

1/2 2 כוסות סוכר

4 ביצים

800 גרם (2 כוסות) בננות מעוכות

1/2 גביע שמנת חמוצה

1/2 כוס חלב

3 כוסות קמח

3 כפיות אבקת אפייה

1 פקק תמצית וניל

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה יבשה ונקייה ומניחים בצד. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות 3 תבניות צרות ומאורכות (אינגליש קייק)
  2. מניחים חמאה וסוכר בקערת מערבל או מעבד מזון ומעבדים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד.
  3. תוך ערבול, מוסיפים את הביצים, אחת אחת. לאחר שמוסיפים ביצה, ממתינים מספר שניות עד שהתערובת הופכת אחידה ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה.
  4. תוך ערבול, מוסיפים את הבננות ואת השמנת, אחר כך את תמצית הוניל,תערובת הקמח ואבקת האפייה והמלח ולבסוף את החלב. ברגע שמתקבלת תערובת אחידה, מפסיקים לעבד.
  5. יוצקים את המסה לתבניות ומעבירים לתנור. אופים כ-30 דקות, עד שהעוגות מקבלות מרקם קפיצי וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טעימה ומפנקת. בננה
טעימה ומפנקת. בננה
צילום: אסף אמברם
מומלצים