שתף קטע נבחר

מנגו: מתכוני קיץ כתומים וחושניים

יעל גרטי מתמסרת לקסם המנגו החושני ומכינה ארבעה מטעמים קלים להכנה: סלסה גאונית, סלט קליל, אורז משגע וקינוח מפנק, בכיכובו של הכתום-כתום הזה

קשה לי לעמוד בקסמו החושני של המנגו: אני קולפת אותו בסבלנות, מתחילה לזלול ממנו תוך כדי חיתוך ומוצצת את הגלעין בתאווה, מכלה כל פיסה מבשרו החושני. מלבד לאכלו כמות שהוא, אני נהנית גם לשלבו בסלטים, בתבשילים ובקינוחים, שבהם הוא תמיד גונב את ההצגה. אני מזמינה אתכם להכין ארבע מנות שכאלה, קלות להכנה, מהירות וטעימות להפליא.

מנגו - הכוכב של הקיץ (צילום: אסף אמברם)

 

סלסה של מנגו, בצל סגול, כוסברה וצ'ילי

מתכון מתוך הספר "Fresh Indian" מאת Sunil Vijayakar

 

סלסה קטנה וגאונית, שאפשר לאכול כמות שהיא, כסלט, ואפשר להגיש לצד מנות בשר או דגים צלויים. כל אחד ממרכיביה חיוני בהחלט: אל נא תחליפו כוסברה בפטרוזיליה או בצל סגול בבצל רגיל.

 

שפע של ליים ממתין לכם כעת בשווקים ובחנויות הירקות, אך אם אינכם משיגים ליים ניתן להחליפו במיץ לימון. אם אתם חוששים מחריפות הכינו את הסלסה עם חצי פלפל חריף ולא עם פלפל שלם, אך לטעמי פלפל שלם מתאים בדיוק. חשוב מאוד לעטות כפפות חד-פעמיות על כפות הידיים כשמנקים וחותכים את הפלפל החריף. ניתן להשיג כפפות שכאלה בכל מרכול.

(צילום: יעל גרטי)

 

המרכיבים (ל-1-2 מנות):

2 מנגו בשלים - אך לא בשלים מדי, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 בצל סגול קטן-בינוני, קלוף וקצוץ דק

1 פלפל חריף אדום (צ'ילי), שטוף וקצוץ דק מאוד

2 כפות כוסברה (עלים בלבד!), שטופים וקצוצים דק

מיץ מ-2 ליים (או 1 לימון, אם לא משיגים)

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך. מגישים מיד.

 

סלט חסה משי, נבטי חמניות ומנגו

המרכיבים (ל-2-3 מנות):

1 חסה משי, שטופה היטב וקרועה לחתיכות

1 חב' נבטי חמניות (להשיג במרכולים ואצל הירקנים המובחרים), שטופים

1-2 מנגו בשל -אך לא בשל מדי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

לרוטב:

1 כף גדושה חרדל צרפתי חלק

3 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בן יין לבן, חומץ שמפניה או חומץ בלזמי לבן

1 כף גדושה דבש או סוכר

מלח

פלפל שחור גרוס גס או פלפל ארבעת הצבעים גרוס גס

1 כף מים

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת סוכר או מים עד לקבלת טעם מאוזן.
  2. מניחים חסה ונבטי חמניות בקערת הגשה נאה, מערבבים ומפזרים קוביות מנגו.
  3. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.

 

אורז עם מנגו, זעפרן ועירית

כשהמנגו החושני פוגש את הזעפרן האצילי ואת העירית השובבה, התוצאה היא תבשיל אורז צהבהב (הודות לזעפרן) שקשה להפסיק לאכול. מנה קלה להכנה – וטעימה להפליא. כדאי מאוד להכין את המנה עם אורז "Himshali" של חברת "טילדה", שהוא אורז לבן משובח (ויקר, למרבה הצער) הגדל למרגלות הרי ההימלאיה ומושקה במי השלגים. ניתן להשיגו ברשתות השיווק, כגון "מגה". לחילופין ניתן להכין מנה זו עם כל סוג של אורז: אורז אדום, אורז מלא עגול (שאופן הכנתם שונה) או עם כל סוג אחר.

 

המרכיבים (ל-2 מנות):

1 כף שמן זית

1 בצל סגול קטן-בינוני, קלוף וקצוץ דק

1 כוס אורז "הימשלי" של "טילדה" או אורז בסמטי

מלח

פלפל ארבעת הצבעים גרוס (או פלפל שחור גרוס גס, אם אין)

10 חוטי זעפרן

1 מנגו

מעט (כ-15 גבעולים) עירית, שטופה וקצוצה דק

מומלץ. אורז בסמטי (צילום: אסף אמברם)

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בקומקום. מחממים כף שמן זית בסיר על אש גבוהה ומטגנים בצל סגול עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים אורז ומערבבים.
  3. מוסיפים מלח, פלפל וזעפרן ומערבבים.
  4. מוסיפים 1/2 1 כוסות מים רותחים, מערבבים, מנמיכים לאש הקטנה ביותר ומכסים. מבשלים במשך 15 דקות או עד שהמים מתאדים לחלוטין. מסירים מן האש, מערבבים ומניחים בצד, כשהמכסה סגור, למשך 15 דקות.
  5. מפרידים גרגרי אורז בעזרת מזלג, מוסיפים קוביות מנגו ועירית קצוצה וטועמים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים מיד.

 

מנגו בקרם גבינות, דבש וג'ינג'ר

מתכון של השפית רונית פנסו, מתוך הספר (המומלץ!) "3 מנות ב-30 דקות", באדיבות הוצאת "מודן"

 

רונית פנסו: "ערבול של גבינה ויוגורט דלי-שומן עם דבש יוצר קרם בעל מרקם שמנתי וטעם מעודן המתחברים היטב לפרי הבשל. שלא בעונת המנגו, אפשר להכין את הקינוח עם פפאיה, תאנים, תותי־שדה, או כל פרי רך שאוהבים".

 

קינוח קל מאוד להכנה וטעים מאוד. המתכון המקורי כלל 1/2 כוס דבש, מה שלטעמי מוגזם בהחלט: הסתפקתי ב-3 כפות ובדיעבד ניתן גם להסתפק ב-2 כפות. עוד ציין המתכון המקורי שיש להשתמש ב-2 מנגו: לטעמי מנגו אחד מספיק בהחלט, אך ברשימת המרכיבים ציינתי 1-2 מנגו, לשיקולכם.

(צילום: עילית אזולאי)

 

המרכיבים (ל-2 מנות קטנות או מנה אחת גדולה):

2 כפיות (30 גרם) ג'ינג'ר מסוכר

1 חבילה גבינה מוצקה (חצי קשה) 3% שומן ללא מלח (למשל גבינת "טוב טעם")

1 גביע (200 גרם) יוגורט בטעם טבעי 3% שומן

2-3 כפות דבש

1-2 מנגו בינוניים בשלים, קלופים וחתוכים לקוביות

להגשה: פרוסות ג'ינג'ר מסוכר (לא חובה, לטעמי)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים ג'ינג'ר במעבד מזון וקוצצים דק מאוד. מוסיפים גבינה, יוגורט ודבש. מערבלים 2-3 דקות לקרם אחיד ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את קוביות המנגו ומערבבים בעדינות. מחלקים את הקרם בין קעריות או גביעים אישיים ומעבירים למקרר עד ההגשה.
  3. מעטרים בפרוסות ג'ינג'ר מסוכר ומגישים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
מומלצים