חזה עוף - לא רק שניצל
חזה עוף הוא אחד החלקים האהובים ביותר - גם על ילדים וגם על מבוגרים. פסקל פרץ-רובין מגישה מתכונים וטיפים להכנה
אחד מחלקי העוף האהובים ביותר הוא החזה, או כפי שנוהגים לקרוא לו השניצל. פעם נהגו להכין ממנו בעיקר שניצלים, בעיקר משום שזה קל, מהיר והכי חשוב - אהוב על כולם, בייחוד על ילדים. אבל כמה פעמים אפשר כבר להכין שניצלים? עם ההתפתחות הקולינרית בארץ החלו ל"טפל" גם בחלק זה של העוף, וגילו שאפשר להכין ממנו מטעמים מעניינים ומפתיעים.
חזה העוף הוא חלק נקי משומן, גידים וסחוסים, כשהוא שלם, הוא דומה לפרפר וזו הסיבה לכך שלא פעם משתמשים במונח זה כדי לתאר אותו. כשמרחיקים את העצם המחברת בין שני החלקים מתקבלים שני נתחים שניתן למלא בקלות ע"י תיתוך לאורך שיוצר כיס, שלתוכו דוחסים מלית. אפשר גם לשטח את החזה כמו שעושים כשמכינים ממנו שניצל, להניח לרוחבו תוספות מעניינות, לגלגל כגלילה ולבשל. כשפורסים את הגלילות מתגלות פרוסות בשר עוף עם מלית נאה.
אפשר כמובן להשתמש בחזה עוף כתחליף לסוגי בשר שונים - חותכים לקוביות ומוסיפים לכל קדרת בשר או שחותכים לרצועות דקות מקפיצים במחבת או בווק לצד ירקות וכך מתקבלת מנה מהירת הכנה שחשוב להכינה סמוך לזמן ההגשה.
אפשר גם לשמור על הנתח שלם ולהכינו עם תוספות מעניינות או רטבים אטרקטיביים, ללא צורך בטיגון, כך חוסכים בקלוריות ומגלים טעמים מעניינים וחדשים. חשוב מאוד להקפיד לא לייבש את הנתח יתר על המידה ויש להקפיד ולבשלו זמן קצר (זה גם יתרונו) ולצפות אותו במעטה דק של רוטב שישמור על עסיסיות הנתח בבישול.

אפשר להוסיף מגוון חטיפים לציפוי. שניצל (צילום: יריב כץ)
טיפסקל
- כשקונים חזה עוף רצוי לבקש מהקצב לחתוך אותו מראש או לרצועות או לקוביות וכמובן שיכין אותו לשניצלים.
- אל תקפיאו את הבשר מיד עם קנייתו. רצוי לתבל או להשרות במרינדה האהובה עליכם ואז כשמפשירים את חזה העוף הוא כבר ספוג היטב בתיבול שמעשיר את טעמו.
- כאשר אתם ממלאים נתחי עוף אין צורך לתפור את הפתחים - אפשר להשתמש בקיסמי עץ או ללפף סביב הנתח חוט שמשון משומן היטב.
- כאשר מטגנים שניצלים אפשר להוסיף לתערובת פירורי הלחם, כ-1/2 כוס פתיתי קורנפלקס (לא מסוכרים) טחונים או 1/2 כוס ביסלי גריל טחון. גם במבה תהיה נהדרת. בדרך זו תחבבו את השניצל גם על ילדים עקשנים במיוחד.
קוביות חזה עוף עם תפוחי אדמה
מנה נהדרת ומהירת הכנה זו נולדה במטבחי כאשר עייפתי מהכנת השניצלים לילדי, והחלטתי לעשות שימוש אחר בנתח חזה העוף הכול כך אהוב עליהם. אתם מוזמנים לנסותו כמובן או לערוך בו שינויים בסוגי תוספות הירק או התבלינים לפי טעמם של בני ביתכם.
המרכיבים (ל-6 מנות):
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקיקות
3 כפות שמן קנולה
8 שיני שום כתושות
600 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס אפונה או גזר גמדי (מוקפאת) או טרי
1 כף כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפלת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
4-3 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מחממים שמן בסיר רחב וכבד מוסיפים את רצועות הבצל והשום ומטגנים עד הזהבה. שוטפים את קוביות חזה העוף.
- מוסיפים את קוביות חזה העוף ומכסים. מבשלים כ-5 דקות כשמידי פעם פותחים את המכסה ומערבבים היטב את. מטגנים עד שקוביות יחליפו את צבען ללבן.
- מוסיפים את התבלינים ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומודאים שהמים מכסים את תפוחי האדמה ואת קוביות העוף. במידת הצורך מוסיפים עוד מים (כ-1/2 כוס עד כוס) עד לכיסוי. מכסים במכסה ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים את האפונה ואו הגזר הגמדי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-20 דקות על להבה נמוכה. מגישים חם על מצע אורז לבן.
חזה עוף צלוי בפפריקה וטימין
מתכון מתוך הספר, "המטבח הקל של פסקל"
מנה קלילה ונהדרת שמתאימה לשומרים על הגזרה. אפשר גם להוסיף ירקות חתוכים ולקבל ארוחה מלאה.
המרכיבים (ל-4 מנות):
500 גרם חזה עוף, מחולק ל-4 נתחים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שום כתוש
1/4 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
1/2 כפית טימין קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- שוטפים ומנגבים היטב את חזות העוף.
- מערבבים בקערה את כל החומרים ומשהים את העוף במשרה 5 דקות.
- מחממים מחבת פסים וצולים את הנתחים 4-3 דקות מכל צד.
לאתר הבית של פסקל לחצו כאן