שתף קטע נבחר

ירוק בהיר: מרק אפונה וקציצות פראסה

מחר יערכו חגיגות "שמחת החלב" בצפון הארץ ובמרכז. הנה שני מתכונים חלביים, ירקרקים וטעימים, האחד למרק אפונה ונענע והשני לקציצות פראסה בתוספת צזיקי

מרק אפונה ונענע

מתכון של מורן לילה, באדיבות חגיגות" שמחת החלב"

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

2 כפות שמן זית

1 כף חמאה

1 בצל פרוס

1 כרשה (החלק הלבן) פרוסה

1 גזר חתוך לקוביות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

1 ראש סלרי חתוך לקוביות

1 כפית שום כתוש

1 שקית אפונה עדינה קפואה (600 גרם)

8 כוסות מים

3 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל לבן

חופן עלי נענע

250 מ"ל שמנת מתוקה

1 גביע שמנת חמוצה

  

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר את שמן הזית והחמאה. מוסיפים בצל, כרשה, גזר, תפוח אדמה וסלרי, ומאדים במשך כ-5 דקות.
  2. מוסיפים שום כתוש ומערבבים. מוסיפים את האפונה, מלח ופלפל ומכסים במים.מבשלים על אש בינונית למשך כחצי שעה, או עד שכל הירקות רכים. מוסיפים עלי נענע.
  3. מסירים מהאש וטוחנים את המרק למחית חלקה.
  4. מוסיפים שמנת מתוקה, מחזירים לבישול עד לרתיחה.מחלקים את המרק למנות ומניחים במרכז כל צלחת כף שמנת חמוצה. 

(צילום: דניאל לילה) 

 

קציצות פראסה עם רוטב צזיקי

מתכון של מורן לילה "נגיעות", באדיבות חגיגות "שמחת החלב"

 

המרכיבים (20 קציצות):

1 ק"ג כרשה (כולל החלק הירוק) חתוך גס

1 תפוח אדמה שלם

1 שקית אבקת אפייה

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל

150 גרם קמח מצה

2 ביצים

150 גרם גבינת קשקבל מגוררת

שמן לטיגון

לצזיקי:

1 גביע יוגורט

1 גביע שמנת חמוצה

מעט שמיר

1 מלפפון קצוץ דק

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. הקציצות: בסיר גדול עם הרבה מים, מבשלים את הכרשה ואת תפוח האדמה השלם. כשתפוח האדמה רך, מוצאים הכל ומעבירים למסננת, למשך מספר שעות.
  2. במעבד מזון טוחנים את הכרשה, ואת תפוח האדמה השלם מועכים בנפרד באמצעות מזלג.
  3. מערבבים את שניהם יחד ומוסיפים את שאר החומרים: אבקת האפייה, מלח, פלפל, קמח מצה, קשקבל וביצים.
  4. יוצרים לביבות ומטגנים בשמן חם עד להזהבה.
  5. הצזיקי: מערבבים את היוגורט, השמנת החמוצה, שמיר ומלפפון, מוסיפים מעט מלח.
  6. הגשה: מגישים את הרוטב לצד הקציצות החמות.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
מומלצים