יפני מגולגל: בקר נגימאקי במילוי אספרגוס
הנה ההוכחה שגם היפנים יודעים לגלגל: נגימאקי - רצועות דקיקות של בקר שמגולגלות סביב גבעול אספרגוס ונצלות בציפוי רוטב טריאקי
בקר בסגנון נגימאקי במילוי אספרגוס
מתכון של עמיר אילן, "הדסון"
המרכיבים:
500 גרם סינטה בקר משובתח ומיושנת
1/4 כוס רוטב טריאקי יפני
1 צרור אספרגוס חלוט במים רותחים ומרוענן במי קרח
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
1/4 כוס וינגרט שומשום והדרים (מתכון לעיל)
1 קופסה תערובת חסות שטופות
לוינגרט:2 כוסות מיץ תפוזים טרי
1 כף חומץ יין לבן
2 כפות שמן שומשום
1/4 כוס שמן זית
סוכר, מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

(צילום: עמיר אילן)
אופן ההכנה:
- פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות רצוי במכונה לפריסת בשר ומניחים בצפיפות על נייר פרגמנט או נילון נצמד, כך שיווצר מלבן בגודל 25X10 ס”מ. (את זה אפשר לבקש מהקצב שיכין עבורנו) מברישים ברוטב טריאקי ומתבלים במלח ופלפל.
- מניחים בקצה לאורכו של המלבן, רצועת אספרגוס. מגלגלים את המלבן ומהדקים, כך שנוצר גליל ארוך ומהודק. עוטפים ומשהים במקרר עד שמוכנים לטיגון.
- לוינגרט שומשום והדרים: במחבת, על אש גבוהה, מרכזים את המיץ עד שנותר 1/4 כוס תרכיז. מערבבים עם שאר המרכיבים ומתבלים; שומרים בקירור.
- הרכבת המנה: מחממים מחבת כבדה.
- מוסיפים מעט שמן זית למחבת, מחממים היטב, מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומכניסים למחבת החמה.
- מטגנים עד שהגליל מקבל גוון חום, פריך – אך נשאר נא במרכזו (כשתי דקות בסך הכל).
- מתבלים את העלים הירוקים בוינגרט שהכנו ועורכים על צלחת הגשה.
- פורסים את גלילי הבשר לנתחים בעובי 3 ס”מ ומסדרים לצד הסלט.
מומלצים