לנגב בלי פיתה: מקלות גריסיני
קעריות עם מטבלים מעניינים ולצידם סלסלה עם מקלות לחם איטלקיים, לניגוב, הם דרך נהדרת לפתוח ארוחה טובה. רוצים להכין גריסיני בבית? הנה מתכון
מקלות גריסיני
מתכון באדיבות אורן בקר, "בליקר בייקרי"
המרכיבים (כ-60 מקלונים):
לבצק:
2 כפות שמן זית
2 כפות חמאה רכה
1 כוס מים קרים
2 ו-3/4 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית שמרים יבשים/ 1 כפית שמרים טריים
1 כף זעתר
2 כפות שומשום
2 כפות קצח
כף פפריקה אדומה/חריפה
1/2 כפית מלח
לעיטור:
1 ביצה טרופה
מעט מלח גס

(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מניחים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח בקערת מערבל עם וו לישה ומעבדים במהירות בינונית כחמש דקות.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-2 דקות עד לחיבור המלח לבצק. במידה והחומרים לא התגבשו למסה אחידה ניתן להוסיף מעט מים עד לחיבור.
- מכניסים את הבצק שהתקבל למקפיא למשך שעה.
- אחרי כשעה, מרדדים את הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ וחותכים עם גלגלת רצועות באורך של כ-15 ס"מ ובעובי של כ-1/2 ס"מ.
- מותחים כל רצועת בצק כך שתתאים לאורך מגש ביתי באורך של 40 ס"מ, מושחים את רצועות הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום, קצח, ומלח גס.
- מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-15 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים בכלי אטום.
צילום: אסף רונן
מומלצים