למנה ראשונה, פטריות בבלסמי ויין אדום
פטריות משתלבות נהדר עם יין אדום. המנה הבאה מוכיחה את זה מצויין ומשדכת שלושה סוגי פטריות טריות עם רוטב של יין אדום וחומץ בלסמי. נהדר כמנה ראשונה שמתאימה גם לצמחונים
שלושה סוגי פטריות בחומץ בלסמי ויין אדום על מצע אנדיב
מתכון של השף אליעזר לויה, "מיני פרסקו"
המרכיבים:
200 גרם פטריות פורטבלו
200 גרם פטריות שמפיניון
200 גרם פטריות ירדן
צרור עירית, קצוצה
4 ראשי אנדיב
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
1 כוס יין אדום
קורט מלח ים
מרינדה לפטריות:
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות

(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
- מנקים את הפטריות ומניחים אותן בקערה. יוצקים עליהן את המרינדה ומשרים אותן במשך חצי שעה.
- יוצקים את היין לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה כ-4 דקות עד שמתקבל נוזל מרוכז מאוד.
- מוסיפים ליין את החומץ הבלסמי ואת שמן הזית, ממליחים, מפלפלים וטורפים היטב את הרוטב.
- מניחים את הפטריות בתבנית ששומנה קלות בשמן זית וצולים אותם מתחת לגריל במשך 2 דקות מכל צד.
- מסדרים את האנדיב בצלחת, מניחים את הפטריות על האנדיב ויוצקים על הכל את הרוטב.
צילום: נילי קרן
מומלצים