שתף קטע נבחר

דרום אמריקה מגיעה לצפון הנגב

יוזמתם של התושבים הדרום אמריקנים במושבי עוטף עזה הביאה להקמתו של פסטיבל חדש באזור, המוקדש לתרבות הדרום-אמריקנית. מה בתוכנית? מוזיקה, ריקודים ואסאדו

דורון סלומון, תושב כפר עזה, חלם לערוך פסטיבל דרום אמריקה בצפון הנגב. עכשיו, חמש שנים אחרי שהחל לפנטז על הרעיון, החלום שלו התגשם. באופן פרדוקסלי, דווקא המצב הביטחוני הרעוע הוא שאפשר בסופו של דבר את הפיכת הרעיון למציאות - זאת בזכות הקמת "פרויקט הדולפינים" של מרכז החוסן של המועצה האיזורית שער הנגב. סלומון לקח חלק בפרוייקט, שמטרתו הייתה להעלות את החוסן של תושבי האזור ולעודד יזמות אישית. כיום, עם הרגיעה באזור רצועת עזה, הוא סבור שלא יכול היה להיות עיתוי טוב יותר מעכשיו כדי לערוך את הפסטיבל.

 

"אין מקורות משיכה רבים לאזור", אומר סלומון, "אין לנו כותל, אין לנו גן בהאים ואנחנו לא תל אביב. לפני חמש שנים ישבו התושבים וחשבו כיצד למשוך אליהם תיירות. החלטנו שהאזור יהפוך לארץ הפסטיבלים של ישראל. אני הצעתי פסטיבל דרום אמריקה, אבל בסופו של דבר ניצח פסטיבל הכלניות, לימים פסטיבל דרום אדום. הרוב הצביעו לפסטיבל הזה. עם השנים קמו פסטיבלים נוספים - פסטיבל העגבניות, פסטיבל תפוחי האדמה ופסטיבל אינדי נגב. חיפשנו פסטיבל נוסף שישלים את התמונה".

 

לפני כשנה הקים מרכז החוסן את פרוייקט הדולפינים, ביוזמתו של דרור מיוחס, תושב כפר מימון. "האזור היה במצב של פרדוקס מוחלט מבחינה ביטחונית, אחרי שמונה שנים של קסאמים", מספר סלומון, ואז הגיע הפרוייקט הזה, שמטרתו היה בין היתר גם להגדיל את כמות היזמים באזור ולהכניס כסף לקופת המועצה. הצטרפתי מייד".

 

מנהל עמותת התיירות שקמה-בשור, עמית לבקוב, מספר: "מדובר בפסטיבל שנשען על החוזקות של האזור - התושבים הדרום אמריקנים שמביאים את שמחת החיים שלהם, האוכל המיוחד והמוזיקה שלהם. אנחנו רוצים שכולם ייהנו ממה שאנחנו נהנים ביום-יום. מדובר בפסטיבל שהגיע מתוך התושבים עצמם, שהרימו אותו ודחפו אותו".

 

אמש (ג') נפתח פסטיבל דרום אמריקה בקיבוץ אור הנר במסעדת פטגוניה בערב של שירים דרום אמריקנים בליווי יין ובשר. הפסטיבל יציע שבוע של חגיגה לטינית טהורה המשרה ניחוח אחר ושונה, ויכלול את הדברים שהכי מייצגים את התרבות הדרום אמריקנית – מוזיקה, ריקודים והרבה בשר.

 

האירוע המרכזי של הפסטיבל יתקיים ביום חמישי (20.8) בגן הלאומי פארק אשכול ובמרכזו מופע לטיני חדש של פבלו רוזנברג בליווי זמרים אורחים מדרום אמריקה. בפארק, ליד המעיינות, יתקיימו מתחמי פעילות ובניהם שוק אומנים, שוק איכרים ודוכני אוכל על טהרת המטבח הדרום אמריקני.

 

במהלך סוף השבוע ייערכו אירועים במספר מוקדים בקיבוצים ברור חיל ובאור הנר, המהווים את הריכוז הגדול של יוצאי דרום אמריקה באזור. בתוכנית: הופעות של הרכבי מוזיקה דרום אמריקנית, סדנאות והפעלות לכל המשפחה (סדנת קרנבל ואיפור, סדנאות בטוקדות וקפוארה, לימודי ריקוד למבוגרים, סדנאות יצירה והפעלה לילדים), סיורים מודרכים ועוד. הכניסה לאירועים בקיבוצים תהיה ללא תשלום. מידע על האירועים אפשר למצוא באתר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דורון סלומון
דורון סלומון
צילום: אנה פולנסקי
מופע מוזיקלי ברוח דרום-אמריקנית
מופע מוזיקלי ברוח דרום-אמריקנית
צילום: ולדי שפינוזה
מומלצים