ארה"ב בוחנת דרכים לאספקת אינטרנט ממשלתי
ועדת התקשורת הפדראלית בארה"ב בוחנת דרכים חדשות לאספקת אינטרנט מהיר לאזורים עניים במדינה – ובסבסוד ממשלתי
הרחבת השירות היא בין ההמלצות הראשונות שה-FCC כללה בדיווח על תוכנית הפס הרחב שלה, שנמסר אתמול (ד'). התוכנית תוצג לממשל האמריקאי בפברואר השנה.
הצעה אחת לביצוע המהלך מתבססת על מימון מקרן Universal Service להקמת הרשתות בקהילות עניות, שלא יכולות להרשות לעצמן אינטרנט מהיר. הקרן הוקמה למטרה זו, והיא ממומנת דרך חשבונות הטלפון בארה"ב. הצעה נוספת היא למצוא דרכים להרחיב את תחום התדרים האלחוטיים עבור תקשורת פס-רחב ניידת. בתוך כך, עשויים להתפנות תדרים אלחוטיים על חשבון תחנות הטלוויזיה שהשתמשו בהן עד כה.
עוד הצעה היא להשתמש בממירי הטלוויזיה. ממירי הכבלים והלווין, אשר בהם ישולבו תוכן ושירותים מקוונים. ל-FCC חשוב שהצרכן ירכוש ממיר זה ויהיה בעליו – ולא ישכיר אותו ממפעיל הכבלים.
הוועדה מחפשת דרכים לקדם שימוש בתדרים ללא בעלים, כמו "חללים לבנים" בין תדרי תחנות טלוויזיה, ולפתח טכנולוגיות אשר יוכלו לעשות שימוש יעיל יותר בטווח התדרים. בלייר לוין, הממונה מטעם ה-FCC על התוכנית, אמר כי
התוכנית תעודד תחרות בשוק הפרטי, ותוביל להשקעות בו.
על אף שפרטי התוכנית המלאים יועברו לקונגרס האמריקאי רק בפברואר, כבר החלה להימתח ביקורת על המהלך מצד קבוצת Public Knowledge , גוף הפועל לשימור זכויות האזרח בעולם הדיגיטלי. הקבוצה טוענת כי אין די בתוכנית זו כדי להביא תחרות אל שוק תקשורת הפס הרחב בארה"ב, אשר נשלט ביד רמה על ידי חברות הטלפון והכבלים.