פייסבוק פורשת שטיח אדום למפרסמים
הרשת החברתית מפרגנת ללקוחות שלה, והכוונה היא כמובן למפרסמים - השיקה את ממשק הטיימליין למותגים ומרחיבה את שטחי הפרסום: בסלולר, בפיד שלכם ואפילו ביציאה מהאתר
פייסבוק השיקה אתמול (ד') את ממשק הטיימליין החדש לעמוד מותג. הממשק החדש, המוכר כבר לגולשים רבים מעמודי הפרופיל האישיים שלהם, מעניק לפייסבוק מראה אחיד יותר, ומעניק בולטות גדולה יותר לפרסומים. עד סוף החודש בעלי העמודים הפומביים בפייסבוק יוכלו לבחור מתי הם רוצים לעבור לטיימליין, אך ב-31 במארס העמודים ישתנו באופן אוטומטי. אם יש לכם עמוד ציבורי ואתם רוצים להעביר אותו לממשק החדש, היכנסו לעמוד הזה והקליקו על "Preview Your Page".
עוד ב-ynet מחשבים:
- כל העדכונים מתערוכת הסלולר בברצלונה
- מין ויראלי: איך הופכים את הקונדום למשהו מגניב
גוגל תדע עלינו יותר - יש בכלל מה לעשות עם זה?
השינויים
תמונת שער: ממש כמו בעמודי הפרופיל האישיים, את ראש העמוד תעטר תמונת שער גדולה. כדי שתמונות השער של עמודי מותגים לא תראה כמו טיול בסופר, פייסבוק אוסרת על מנהלי העמודים לציין מחירים או מידע מיקום חנויות וטלפונים ואפילו לא לנסות להניע לפעולה באמצעות משפטי "עשו לנו לייק ותהיו מגניבים".
ניתן לשער שפייסבוק עושה זאת מטעמים אסתטיים וכשירות לגולש, אך אפשר גם לשער שהסיבה האמיתית לכך היא עידוד המפרסמים להמשיך ולשלם על מודעות, ולא להסתפק בתמונת שער שזועקת "הכל בדולר".
ציר הזמן: מנהלי עמודים יכולים כעת להוסיף לנקודות חשובות בחייו של מותג, ולהגדיל פוסט מסויים (באמצות לחיצה על אייקון של כוכב). בראש העמוד, ניתן יהיה לנעוץ (Pin – מוכר לכם מאיפה שהוא?) פוסטים חשובים שהם רוצים לחשוף במשך זמן רב, והם יישארו שם עד שבוע ימים.
בחירת מנהלים: לכל עמוד ציבורי בפייסבוק יכולים להיות מספר מנהלים, ועד כה לכל אחד מהם היה מעמד זהה. כלומר, אם פתחתם עמוד מותג, ובחרתם בחבר שלכם שיעזור לכם לנהל אותו – אותו חבר יוכל היה לסלק אתכם ולהשתלט על העמוד. מעתה, למנהלי העמוד יהיו הרשאות שונות. בנוסף, פייסבוק הוסיפה מרכז הבקרה לאדמין (Admin Panel), המאפשר צפייה נוחה בכל הנוטיפיקיישנס: מי נוסף לעמוד, מי הגיב ועוד.
טאבים ואפליקציות: הטאבים ימשיכו להופיע, אבל מיקומם כמובן משתנה, וכעת הוא מתחת לתמונת השער. החדשות הרעות הן שפייסבוק לא תאפשר למנהלי העמודים להחליט שעמוד הנחיתה הוא טאב מסויים – אלא תפנה את כל הגולשים לעמוד הטיימליין הראשי. בפייסבוק ממליצים לנעוץ בראש העמוד לינקים לטאבים השונים.
קשר עם הגולשים: גולשים יוכלו לראות מה חברים אחרים שלהם עשו בעמוד, והכי חשוב: לשלוח הודעות פרטיות למנהלי העמוד. את ההודעות יוכלו לראות מנהלי העמוד במרכז הבקרה.
מה עוד היא זוממת?
אחרי ששבתה מיליונים, ולאחר שהגישה את הבקשה להנפקה בבורסה, פייסבוק מרכזת את מאמציה ברווח מפרסומות. החל מאפריל, הרשת החברתית מתכננת לשלב מודעות ממומנות שיראו בדיוק כמו עדכוני סטטוסים של החברים שלכם.
אם לא די בכך, פייסבוק הגיעה למסקנה שגם עמוד ההתנתקות הוא שטח פרסום יקר, ובקרוב גם כשתתנתקו מהאתר תזכו לכמה מילות "שלום ולהתראות" של מפרסמים. בנוסף, מודעות ממונות יופיעו בקרוב גם בפיד שבאפליקציית הסלולר.
בנוסף, רויטרס מדווחת שמנהל השיווק של פייסבוק, מייק הופלינגר, הודיע שעד סוף השנה עמודי המותג יהיו זמינים במלואם גם באפליקציות הסמארטפונים. בנוסף, הופלינגר הצהיר על שירות חדש שיסייע למפרסמים להגדיל את חשיפת התכנים שלהם לקהל היעד.
עם לייקים לא הולכים לבורסה
ההחלטה של פייסבוק להגביר את היקף ומידת הפרסום באתר ובאפליקציית הסלולר מלמדת אותנו משהו על רמת הביטחון שלה. השבוע נחשף שזמן השהייה של גולש ממוצע בגוגל פלוס עומד על 3.3 דקות, לעומת שבע שעות וחצי בפייסבוק. הרשתות החבריות הנוספות לא מאיימות עליה, המשתמשים ממשיכים להיות נאמנים ומעמדה כשליטת הרשתות החברתיות לא מתערער. למה פייסבוק מעניקה כל כך הרבה מקום למפרסמים? פשוט מאוד, כי היא יכולה.

