ביקור השף: צלעות טלה בציפוי פיסטוק פריך לארוחת ערב
מה אתם תכינו לארוחת הערב המשפחתית של "שלישי משפחתי"? משפחת פרחאן זכתה לביקור השף אייל סבן שהכין להם ארוחה מפוארת של צלעות טלה בציפוי פיסטוק פריך לצד קפונטה סיציליאנית עם נענע טריה ופריכיות דלעת פיקנטיות
הארוחה המשפחתית היא זמן אידיאלי לספר על אירועי היום ולשתף את המשפחה בחוויות, התלבטויות ולהיות יחד, אומר נעים מועדי פרחאן, שיחד עם משפחתו זכו לביקור של השף אייל סבן, בוגר בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים, שהגיע לבשל צלעות טלה בציפוי פיסטוק פריך, ולצדן קפונטה סיציליאנית עם נענע טריה ופריכיות דלעת פיקנטיות.
צלעות טלה בציפוי פיסטוק פריך, עם קפונטה סיציליאנית עם נענע טריה ופריכיות דלעת פיקנטיות
המרכיבים (ל-5 מנות):
לצלעות:
6 (כ-600 גרם) צלעות טלה
30 גרם חרדל חלק
25 גרם פיסטוק מקולף וטחון
25 גרם פרורי לחם
3 ענפי תימין
לקפונטה:
לרוטב חומץ מצומצם:
200 מ"ל חומץ בן יין אדום
40 גרם סוכר חום דמררה
20 גרם סוכר לבן
2-3 ענפי תימין
כ-2 שיני שום, פרוסות
לבישול הבצל:
120 גרם בצל סגול, חתוך לקוביות
20 מ"ל חומץ יין אדום
10 גרם סוכר חום דמררה
ענף קטן של רוזמרין
לירקות:
200 גרם חציל, חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
200 גרם זוקיני, חתוך לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
40 גרם סלרי, חתוך לקוביות בגודל 0.5X0.5 ס"מ
80 גרם פלפל אדום וצהוב, חתוך לקוביות בגודל 1.5X1.5 ס"מ
25 גרם צנוברים
כ-2 שיני שום, פרוסות
25 גרם שמן זית
4 עלי נענע מופרדים
מלח ופלפל שאטה - לפי הטעם
לפריכיות דלעת פיקנטיות:
300 גרם דלעת
20 גרם שמן זית
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- קישוט פריך: מורחים נתח דלעת בשמן זית ומלח, עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות עד לריכוך (כחצי שעה).
- מועכים את הדלעת, מוסיפים מעט שמן זית, מלח ופלפל, ומבשלים כ-5 דקות.
- מורחים שכבה אחידה ודקה של המחית על סילפט (משטח סיליקון לאפיה) ומייבשים בתנור בחומם לטמפ' של 90 מעלות, כ-90 דקות.
- גוזרים פיסות פריכות ומצננים.
- קפונטה: בקלחת (קסרול) מצמצמים חומץ בן יין אדום עם סוכר חום ולבן, תימין ושום פרוס, עד לאידוי כ-60% מהנפח. מסננים ושומרים בצד לתיבול הקפונטה לפני ההגשה.
- מטגנים קוביות חציל וקוביות זוקיני בשמן עמוק (רצוי כל ירק בנפרד) ומניחים על נייר סופג.
- בסיר נפרד מבשלים קוביות בצל סגול עם מעט שמן זית, סוכר חום, רוזמרין ומעט חומץ בן יין אדום, עד לריכוך.
- במחבת עם מעט שמן זית מטגנים סלרי, שום, פלפלים וצנוברים כמה דקות תוך שמירה על פריכיות הירקות.
- לפני ההגשה קוצצים עלי נענע ומאחדים את הירקות מהמחבת, עם הבצל שבושל, החציל והזוקיני המטוגנים, הנענע הקצוצה ומתבלים בחומץ המצומצם ובמלח. אפשר להוסיף פלפל שאטה לחריפות עדינה.
- צלעות הטלה: מורחים על צלעות הטלה מעט שמן זית, מלח ועלי תימין. צורבים על פלנצ'ה משני הצדדים לקבלת צבע שחום. מורחים שכבה דקה של חרדל על הצלעות ומצפים בתערובת של פירורית ופיסטוק טחון. מעבירים לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות לכ-10-15 דקות עד להגשה.
- הגשה: מניחים צלע טלה בצלחת, לידה יוצקים 2-3 כפות קפונטה, מקשטים עם פריכיות דלעת, ועלי תימין.
גם אתם אוכלים ארוחת ערב משפחתית?
מחקרים מראים שלארוחת ערב משפחתית חשיבות רבה מבחינה תזונתית רגשית ואפילו חינוכית. ניתן לשפר בעזרתה את תזונת הילדים, למנוע השמנה ולשפר מיומנויות רגשיות ולימודיות. "שולחן משפחתי" הינו פרוייקט משותף של קבוצת אסם, ynet וידיעות אחרונות, שנועד ליצור שינוי באורח החיים של המשפחה הישראלית ולעודד ארוחת ערב משותפת באמצע השבוע.
- מתכונים נוספים, טיפים וסדרת הריאליטי שולחן משפחתי - הכל מחכה לכם בעמוד שולחן משפחתי

