שתף קטע נבחר

האם מעבד מזון יוכל לשמש כמיקסר?

המון מתכונים משלבים הקצפה של כל מיני דברים במיקסר. ואני, מה לעשות, יש לי רק מעבד מזון. האם יש דרך שבה מעבד מזון פשוט יוכל לשמש כמיקסר? אפשר אולי פשוט להתייחס אליו ככזה? או שזה לא טריוויאלי? איגנורנט, תל-אביב.

 

y-net עונה:

 

בעל מעבד מזון יקר – לא יעזור לך. אי אפשר להקציף בסכינים, כמו שאי אפשר לחתוך במטרפים. להלן ההסבר הפיסיקלי: פעולת ההקצפה מיועדת להבליע בועות אוויר אל תוך חומרים נוזליים או שמנוניים ולהעניק להם "גוף". המטרפים "מקפלים" אויר אל תוך הנוזל – לרוב שמנת או חלמונים או חלבונים –ואילו הסכינים עושות בדיוק ההיפך. הן חותכות, לא מקפלות.

עצותינו: קנה לך מיקסר יד קטון ונאה במחיר לא גבוה, או מה שקרוי "בלנדר מוט" שייחודו בכך שהוא יכול לעבד מזון בתוך סיר אבל מצורפים לו גם מטרפים ההופכים אותו למיקסר לכל דבר.

 

 

 

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים