איך מכינים גיוזה?
האם אתם יודעים כיצד וממה, ויש לכם מתכון לגיוזה יפנית ???? אם כן ענו לי, בבקשההה אני מתחנן!!! אורי, צפון.
ynet עונה:
כמו הרבה דברים טובים אחרים, גם את הגיוזה היפנים ניכסו לעצמם מן הסינים. בסין קוראים לכופתאות ג'יאו-דזה. כדא להצטייד במאזני-מטבח, כי הכמויות כאן מדויקות מאד.
חומרים לבצק:
200 גרם קמח לבן
170 מיליליטר מים
חומרי מילוי:
250 גרם בשר חזיר, או עוף טחון, או תערובת עוף ובקר
1 כרוב קטן
1 כרישה או צרור בצל ירוק
1 שן שום
1 שורש ג'ינג'ר טרי
2-3 כפות סאקה – יין אורז יפני, ואם אין, אז מים
מלח, פלפל לבן, רוטב סויה מאיכות טובה
כף שמן שומשום
שמן לטיגון – לא שמן זית
חומרים לרוטב:
רוטב סויה
כף חומץ אורז
כף גזיזי בצל ירוק
וכך עושים:
בצק: מערבבים את המים והקמח בקערה ולשים. צריך להתקבל בצק שלא נדבק לידיים. במתכון המקורי, באורח פואטי נוגע ללב, כתוב ש"הבצק צריך להיות רך כתנוך אוזן". עוטפים את הבצק במגבת מטבח לחה, ובינתיים מכינים את המילוי.
מילוי: משקלם של חומרי המילוי צריך להיות זהה למשקל הבשר, כלומר בסך הכל 250 גרם. בוחרים עלי כרוב רעננים, קוצצים דק, ממליחים, מעמידים במסננת ל – 10 דקות וסוחטים את המים שהם מפרישים. קוצצים שורש ג'ינגר, שום ובצל קטן-קטן. בקערה, מערבבים את חומרי המילוי, מרטיבים בסאקה או מים ובשמן שומשום.
הרכבה: מגלגלים את הבצק לנקניק ארוך וממנו חותכים 30 עיגולים.
משטחים כל עיגול לדיסקית בקוטר 10 סנטימטר בערך.
"צובטים" מעט מן המילוי ומניחים במרכז כל דיסקית, בערך חצי כף או פחות
מרטיבים את שוליה של חצי דיסקית במעט מים, מדביקים לשולי החצי השני, ולוחצים באצבעות כך שיווצרו "גלים" על שולי הדיסקית.
מניחים את הגיוזה על מגבת לחה, ממשיכים כך עד שיש 30 גיוזות.
בישול: במחבת גדולה ולא עמוקה, מחממים 4-5 כפות שמן ומטגנים את הגיוזות עד שצידן התחתון משחים מעט. מוסיפים מים, כך שהגיוזות יטבלו במים עד חצי מגובהן, וממשיכים לבשל במחבת לא מכוסה, על להבה גדולה, עד שרוב המים מתאדים. בשלב זה הגיוזות מוכנות. מוציאים מן המחבת בכף מחוררת, מסדרים על טס ומגישים בלווית רוטב סויה, חומץ ובצל.