כהה, עשירה ומסתורית
היא נראית קצת כמו עוגת בוץ, אבל כשתטעמו תרגישו בהבדל: עוגת שוקולד ואספרסו, שחרחורת ויפהפיה, ממתק של מבוגרים. טעימה כמו חטא מוצדק
כמה גרסאות לעוגות שוקולד אתם מכירים? אני אפילו לא יכול לספור את כל המתכונים שיש לי למעדן המתקתק הזה. יש עוגות שוקולד לילדים – כאלה עם סוכריות למעלה, עוגות שוקולד חמות – עם קצפת בצד ומרכז רך ונימוח, כאלו שמכינים מהמון ביצים ושוקולד וכמה שיש בהן בכלל רק קקאו. העוגה של היום לא דומה לאף אחת שהזכרנו, היא נראית יותר כמו עוגת בוץ מאדמה מאוד כהה. זו עוגת שוקולד למבוגרים.
הגוון הכהה מגיע דווקא מהקפה ולא מהשוקולד, ולכן חשוב להשקיע בקפה טוב, עדיף אספרסו טחון, אבל גם קפה טורקי יצלח. רק בבקשה: לא נס קפה. תודה. ועכשיו לעבודה ולאפייה.
עוגת שוקולד ואספרסו
100 גרם שוקולד מריר משובח
160 גרם + 1 כף חמאה
1/2 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1/2 1 גביעי שמנת חמוצה
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס סוכר
3 כפות קקאו
1/4 כוס מים רותחים
כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כף ליקר תפוזים משובח (למשל, גראנד מארנייה)
2 כפות קפה (אבקה) רצוי אספרסו, אבל אפשר גם שחור – רק לא נס קפה
הכנה:
1. ממיסים את השוקולד עם כף חמאה על באן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה או סיר נוסף עם השוקולד – כך השוקולד נמס לאיטו בחום נמוך ואין סיכוי שישרף).
2. מקציפים בקערה את 160 גרם חמאה עם 1/2 1 כוסות סוכר במשך 10 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה ומקציפים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת הביצים.
3. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את השמנת החמוצה ותערובת הקמח לתוך הקערה לסירוגין, תוך הקצפה איטית.
4. מערבבים יחד את הקקאו, 1/4 כוס הסוכר, הקפה, קליפת התפוז, הליקר והמים הרותחים ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה בצבע שחור - פחם.
5. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ומחלקים בינהן את התערובת. אופים במשך 40-50 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות צלזיוס.
6. מגישים פושר או קר ומתפללים שיישאר קצת. לא יישאר.
"עוגה עוגה" רחוב רוטשילד 8 ת"א.