שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    שייק איט, בייבי
    בלנדר, פירות, חלב, קרח, ואטמי אזניים. זה כל מה שצריך כדי לייצר שייקים ביתיים מהירים, טעימים ומשובבי נפש לטף. ולמבוגרים – קצת אלכוהול, ופתאום הקיץ נראה יפה תמיד

    הבעייה הכי רצינית שלי במטבח היא שנאתי המופלגת למכשירים שעושים רעש. כך אני חייה בלי מעבד מזון, והבלנדר החסון שלי מעלה אבק בבוידעם 11 חודשים בשנה. באוגוסט הוא עובר שטיפה ומתחיל לעבוד שעות נוספות. השנה, כשרון חולדאי החליט להעניק לי מדרכה ליד הבית, אני לא צריכה אטמי אוזניים.

    הרעש של הבלנדר הוא המיה רכה לעומת המכונות מן הגיהנום שמגרדות את הכביש ממש מתחת למטבח.

     

    עם השנים לימדתי את הבלנדר ואת עצמי כמה פטנטים בדרך לשייקים מושלמים. קודם כל, בשייק על בסיס חלב, כדאי להקפיא מראש את החלב בתבניות של קוביות קרח. בשייק על בסיס גלידה – רצוי לקנות גלידת שמנת ממש אנמית בטעמה, כי גלידות הווניל, עם כל הכבוד להן, די משתלטות על הטעם. ולשיקיים על בסיס פרי אני מוסיפה מעט מיץ ליים. הפרי המשגע הזה לא התאזרח אצלנו, אבל במרכולים יש בקבוקון פלסטיק ירוק בצורת ליים ובו מיץ ממש משכנע, צובט בלשון ומעיר את מעולפי-אוגוסט מבהיית הקיץ שלהם, ואפילו גורם להם לחייך.

     

    בפעם האחרונה שהזמנתי בבית קפה תל אביבי משהו שנקרא "בננה סמותי", המלצרית גירדה שתי כפות מקפא מתוך דלי של "פריגת", הוסיפה קוביות קרח, דחפה לבלנדר וחייבה אותי ב – 19 שקלים תמורת משקה דוחה, מלא גרגרי קרח וחמוץ נורא. רצתי הביתה, הורדתי את הבלנדר מהבוידעם, ומאז אני מתנקמת ב"סמותי" בעזרת שייקים ביתיים. אין כמו נקמה קרה, מתוקה, מהירה ונוזלית. הנה כמה כאלה, ממשפחות שונות.

     

     

    מילקשייקים קטיפתיים

     

    כל מילקשייק רציני מתחיל בנכונות להקדיש לכוס משקה גבוהה לפחות שלושה כדורי גלידה, או בערך 120 גרם גלידה. למה לדעתכם המילקשייקים האמריקניים סמיכים כל כך, שהקש עומד בהם קוממיות? כי האמריקנים לא מפחדים מעודפי גלידה במשקה שלהם.

     

     

    מילקשייק שוקולד ביתי (חוץ מהגלידה)

     

    חומרים (2 מנות):

    250 גרם גלידת שמנת

    50 גרם שוקולד מומס

    1 כוס חלב

     

    הכנה:

    שולחים את כל החומרים לבלנדר, מערבלים עד שהם מתאחדים, מוזגים לכוסות גבוהות.

     

    ועכשיו לווריאציות:

    • מילקשייק מוקה – במקום השוקולד, הכינו קפה חזק מ – 2 כפיות גדושות בקפה נמס איכותי, מומסות ב – 1/4 כוס מים. מערבלים עם גלידת שמנת, לא מוסיפים חלב.
    • רוצים טעם קפוצ'ינו? הוסיפו מעט קינמון לקפה המומס במים. המשיכו לערבל.
    • מחבבים מילקשייק בננה? חותכים בננה גדולה ובשלה לחתיכות, מוסיפים לגלידה, מוסיפים כוס חלב ומערבלים.
    • מאוהבים במילקשייק תות? מצטיידים ב – 100 גרם תותים קפואים – יש במרכולים – וממשיכים כמו במילקשייק בננה.

     

     

    שייקים על בסיס פרי

    האיטלקים קוראים להם "פרולאטה", שזה פרי וחלב. מספר הוריאציות האפשריות, במיוחד אם אוהבים לערבב פירות, הוא בלתי מוגבל. לחובבים רציניים, מומלץ לערבב ליטר חלב (3% שומן) ב – 4 כפיות אבקת סוכר, ולהקפיא את החלב בתניות של קוביות קרח מצופות בניילון נצמד, כדי שלא ייספחו לחלב כל ריחות הפריזר.

     

    החומרים (2 מנות):

    100 גרם פרי (מנגו, בננה, מלון, אפרסק, פירות יער קפואים מהסופר, תמרים לחים, משמשים, שזיפים, פסיפלורה, אננס, פיטנגו – כל מה שעולה בדעתכם, חוץ מענבים, רימונים ולימונים שלא אוהבים חלב)

    500 גרם קוביות חלב-קרח

    2 כפיות מיץ ליים

     

    אופן ההכנה:

    מערבלים ומנסים עוד אחד.

     

     

    שייק לאסי הודי

    למי שאוהב את המשקה ההודי המרווה, הנה הגרסה הביתית המתוקה והקפואה, בלי צבע מאכל.

     

    החומרים (2 שייקים):

    1/2 גרם חוטי זעפרן מומסים ב – 1/4 כוס מים חמים

    300 גרם קרח חלב

    3 כפיות אבקת סוכר

    1 כפית תמצית מי ורדים

    1 גביע יוגורט

     

    אופן ההכנה:

    מערבלים הכל יחד ושותים.

     

    שייק בורשט

    בי נשבעתי שהכנתי דבר כזה, שתיתי ורצתי להכין עוד אחד. חובבי החמיצה הקרה והמתוקה יכולים לקבל, לכבוד אוגוסט, פטור מבישול – ולקנות בורשט מוכן במרכול.

     

    ל –2 שייקים נחוצים לנו:

    250 מיליליטר בורשט, או כוס גדולה ומלאה

    2 כפיות אבקת סוכר

    100 גרם שמנת מתוקה קרה מאד

    250 גרם קוביות קרח חלב

     

    אופן ההכנה:

    ערבלו ותחליטו בעצמכם, אם לא הגיע זמנה של החמיצה להשתדרג לגרסת היי-טק.

     

     

    שייקים אלכוהוליים

     

    קאיפירינייה

    המשקה שהגיע מברזיל ועבר כאן גיור אכזרי. כיוון שהוא כה טעים, הנה הגרסה הנכונה, ותשכחו ממה ששתיתם בחתונה.

     

    חומרים (2 קאיפיריניות)

    2 מנות קשאסה (אלכוהול שקוף, מופק מקנה סוכר, להשיג בחנויות משקאות חריפים)

    3 לימונים גדולים ועסיסיים

    3 כפות מיץ ליים

    4 כפות אבקת סוכר

    10 קוביות קרח (סתם קרח, בלי חלב)

     

    אופן ההכנה:

    1. מקרצפים את קליפת הלימונים כדי להיפטר מן הריסוס. חותכים לשמיניות, מוסיפים לבלנדר (כן, עם הקליפה), מוסיפים את שאר החומרים, מערבלים, שותים ומחכים קצת לפני שרצים להכין עוד, מפני שהקאיפירינייה עולה לראש, ודי במהירות.

     

     

    דקארי

    זהו המשקה הקרוי בטעות, בכמה ברים פלצניים, דאיקירי. נכון שמאייתים daiquiri, אבל מבטאים דא-קא-רי, ומדגישים דווקא את ההברה הראשונה. המשקה מבוסס על רום, מיץ ליים וסוכר, אבל אנחנו נכין דקארי קפוא, ואת זה עושים בעזרת נתחי פירות קפואים, או פירות וקרח כתוש, והכל בבלנדר.

      

    דקארי בננה

     

    ל – 2 משקאות:

    1 בננה גדולה, בשלה ומוקפאת. 1 מנה (45 מ"ל) ליקר בננות, 1 מנה רום, 1 כף מיץ ליים, 2 קוביות קרח, 4 כפיות אבקת סוכר.

     

    1. מערבלים ומתאהבים.

     

     

    דאקרי פירות יער

     

    ל – 2 משקאות:

    200 גרם פירות יער קפואים, 1 מנה "שרי הרינג" או כל ליקר דובדבנים אחר, 1 מנה רום, 4 קוביות קרח, 5 כפיות אבקת סוכר.

     

    1.  מערבלים.

     

     

    וריאציות:

     דאקרי מלון, דקארי אננס, דאקרי אפרסק: בכולם, משתמשים ב – 200 גרם פרי קפוא, מנה אחת של רום, מנה של ליקר פירות, מעט מיץ ליים ואבקת סוכר כדי להגיע לתוצאה האלכוהולית, הקפואה, המתוקה והמטעה עד מאד: למרות שזה נראה כמו שייק של ילדים, משתכרים מזה. ומתמכרים לזה. אני מוכנה להמר, שאחרי שאופנת המרגריטות תימאס עלינו, הדאקרי עוד יהיה המשקה של הקיץ הבא.

     

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קאיפירינייה. להיט בחתונות
    דקארי קפוא. המשקה של הקיץ הבא
    מומלצים