שתף קטע נבחר

פנה קוטה איטלקית, מתורגמת ומשופרת

הגיע הזמן להכין אותה בבית. פנה (שמנת) קוטה (מבושלת) היא ברירת המחדל המתוקה של המון מסעדות, אבל למה שלא ננסה פעם, אם זה כה פשוט?

אני מניח שרובכם מכירים את הקינוח האיטלקי הטעים הזה. הוא לא רק מדהים הוא גם פשוט להכנה. אם לא ידעתם, פירוש השם באיטלקית הוא שמנת מבושלת (פנה = שמנת, קוטה – מבושלת). ובאמת אין בפנה קוטה הרבה יותר מזה. אנחנו נכין אותה בתבניות אלומיניום קטנות, כל אחת תהיה מנה נפרדת. אפשר להכין פנה קוטה עם או בלי קרמל. כשמכינים קרמל, יוצקים אותו קודם על התבנית ומעל יוצקים את תערובת השמנת. השהייה במקרר ממיסה את הקרמל ונוצר רוטב דליל, זהוב ומתוק. בסוף הופכים את המנה על צלחת, ומכרסמים את הקרמל הקשה שנשאר.
אנחנו נתחכם ונכין קרמל עם שמנת מתוקה ושוקולד לבן, טעמו יהיה דומה מאוד לטופי והוא יהיה רך יותר מקרמל רגיל, כך שלא בטוח שנוכל לכרסם. התחכמות נוספת שלנו היא להוסיף מעט חלב, אז הקינוח קצת יותר קל. אם אתם לא רוצים לחסוך בקלוריות אפשר להחליף את החלב בעוד שמנת מתוקה.
אם תרצו, אפשר להכין קרמל רגיל מכמות כפולה של סוכר וקצת מים. ואם אין לכם כוח להמיס סוכר, אפשר להכין רק פנה קוטה, בלי קרמל ובסוף, אחרי שהופכים, לצקת עליה רוטב מתוק כלשהו, למשל פירות יער או אפילו דבש.

פנה קוטה עם קרמל טופי



חומרים:



לקרמל:

1/2 כוס סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם שוקולד לבן קצוץ דק

לפנה קוטה:

1/2 ליטר שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
125 מ"ל חלב או שמנת
1 מקל וניל חצוי לאורכו
2 כפות ליקר תפוזים
12 גרם ג'לטין (שקית אחת פחות 1/4 כפית), או 2 עלי ג'לטין
1/2 כוס מים רותחים

כלים:

7-8 תבניות אלומיניום קטנטנות, אישיות

אופן ההכנה:

1. מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר במחבת וממיסים מעל להבה נמוכה. כשהסוכר משחים ומתחיל להפוך לקרמל, מנערים את המחבת ומערבבים, אבל ממש בעדינות כדי לא ליצור גושי סוכר. כשכל הסוכר נמס, מוסיפים את השמנת, מורידים מהאש ומערבבים. מוסיפים גם את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי. יוצקים לכל תבנית שכבה של חצי ס"מ. אם יש שאריות – יוצקים אותן לעוד כמה תבניות.
2. מכינים את הפנה קוטה: שמים את השמנת המתוקה, הסוכר ומקל הוניל בסיר ומביאים לרתיחה.
3. בינתיים ממיסים את הג'לטין במים הרותחים. אם אתם משתמשים בעלי ג'לטין, יש להשרות אותם קודם במים קרים עד שיתרככו ורק אז לסחוט ולהמיס במים רותחים.
4. מוסיפים את הג'לטין המומס, הליקר והחלב, או השמנת. מערבבים היטב. מוציאים את מקל הוניל ומגרדים את תוכנו בעזרת סכין אל תוך תערובת השמנת.
5. יוצקים את השמנת לתבניות האלומיניום עם הקרמל. מקררים לטמפרטורת החדר ורק אז מעבירים למקרר ל – 4 שעות צינון לפחות, ורצוי - ללילה שלם.
6. מותחים מעט את את קצוות התבנית ומעבירים סכין ביניהן לבין הפנה קוטה. מניחים מעל צלחת והופכים את כל הקונסטרוקציה. מנערים טיפה את התבנית ומרימים. הפנה קוטה תישאר על הצלחת. עד שתיעלם.

"עוגה עוגה" רחוב רוטשילד 8 ת"א.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שמנת מבושלת
בשלבי הכנה מתקדמים
מומלצים