מכבי ת"א – דינאמו זאגרב: לא לפחד כלל
מחזיקת הגביע תארח את הקבוצה הקרואטית, כשבאמתחה תיקו 2:2 מהמשחק הראשון בזאגרב. כדי להעפיל לסיבוב השני בגביע אופ"א, צריכים חניכיו של ניר לוין להימנע ממשחק של תיקו
אחרי שהוכיחה כי היא מסוגלת לחזור בשלום גם ממשחק חוץ באירופה, צריכה הערב (ג', 18:00 שידור ישיר בערוץ 5) מכבי תל אביב לחלוף על פני דינמו זאגרב ולעלות לסיבוב השני בגביע אופ"א. הלחץ הוא אמנם על הקרואטים, שחייבים ניצחון כדי לעבור לשלב הבא (גם תיקו 3:3 ומעלה יספיק להם), אבל אם שחקניו של ניר לוין יסתגרו בהגנה וינסו לשחק על תיקו מינימלי, זה עלול להיגמר רע. מכבי צריכה לחפש את הניצחון, כי למרות שבקרואטיה דינמו הייתה טובה יותר, בבלומפילד הביתי והרועש, מכבי לא צריכה להרגיש מאויימת מקבוצה ברמתה של זאגרב.
לנצל את חוסר הנסיון
במשחק הראשון, ובעיקר במחצית הראשונה שלו, התגלו הקרואטים הצעירים וחסרי הנסיון במערומיהם. הרצון לכבוש, שעשוי להיות היום אפילו גבוה מזה שהיה להם במשחק הראשון, עשוי להביא אותם למשחק חסר אחריות שיאפשר למכבי תל אביב לכבוש. אבי נמני, ברוך דגו ורודריגו גולדברג הציגו משחק תכליתי יוצא דופן במפגש הראשון. יכולת דומה שלהם הערב תיתן לאוהדים הצהובים הרבים, שצפויים למלא את יציעי בלומפילד, הרבה נחת.
להקהות את השפיץ
מהצד השני, תהיה חייבת ההגנה התל אביבית להציג משחק ברמה גבוהה. לדינמו יש מספר שחקנים כשרוניים ואיכותיים מאוד, עובדה שהתבטאה בחזרה שלהם מפיגור 0:2. סגירתם ההרמטית של מיקיץ' וזאהורה, צמד חלוצי זאגרב, תוטל על אמיר שלח וטל בן חיים הצעיר. אם השפיץ הקרואטי ייסגר, המשימה תהיה קלה בהרבה.
שטראובר, כבר אמרנו?
לירן שטראובר ידוע בתור שוער לא הכי יציב, אבל בכל הקשור למשחקים חשובים באירופה, הוא בדרך כלל מצטיין. הערב משחק טוב של שטראובר עשוי לעשות את ההבדל בין עליה לשלב הבא לבין מפח נפש נוסף. הקרואטים, על פי היכולת שלהם במשחק הראשון, יגיעו הערב להזדמנויות כיבוש, ואם השוער התל אביבי ישגה וישדר חוסר ביטחון להגנה שלו, כל המערך האחורי של לוין עלול להתפרק. המטרה העיקרית של מכבי תל אביב, למרות הצהרות לוין כי מכבי הולכת על ניצחון, היא לא לספוג, ושטראובר ביום טוב יכול לעמוד במשימה הזו, בסיועם של שחקני ההגנה.
הרכב משוער: לירן שטראובר; גז'גוז' ודז'ינסקי, אמיר שלח, טל בן חיים, דדי בן דיין; טל בנין, אורן זיתוני, אלי ביטון, ברוך דגו, אבי נמני; רודריגו גולדברג.