שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    מצפון תימזג הטובה

    יקב רמת הגולן משיק בימים אלה בקבוקים חדשים המתאימים מאוד לטעם הישראלי: "גמלא קברנה סוביניון 99'", "ירדן מרלו", ו "ירדן שרדונה 2000"המדור טעם, גלגל והתרשם

    הנבחרת של יינני יקבי רמת הגולן, בראשותו של ויקטור שונפלד, קובעת את רף האיכות הגבוה בשוק המקומי של יקבים גדולים, וכאשר מגיעים הבקבוקים החדשים מטעמה שאל המדפים – הטעימה היא בעלת משמעות. רחרחנו, גלגלנו, טעמנו – ואפשר להירגע. הכל בסדר גמור שם למעלה.
    בין שלושת הבקבוקים החדשים שהשיק היקב בימים האלה, בולט בעיני "גמלא קברנה סוביניון 1999", בזכות היותו מתאים כל כך למטבח הישראלי המצוי, הביתי, היומיומי. ליד החריף, ליד הבשרים הצלויים או הממלואים, ליד מאכלי הכבש - אפשר קצת מהשומן השרוף בבקשה? – עושה היין הזה עבודה נהדרת ומדגים מהי באמת אינטגרציה בחינוך. עשוי ברובו מזן הקברנה סוביניון עם תוספות משלימות של מרלו ובקרנה פראנק, יש לו גוון בורדו עמוק-שחור וניחוחות של פירות אדומים שקיבלו מכת שמש, דובדבן שחור קליפה והרבה שנף שמפציע מיד בכוס. זהו יין עשיר, שבכוחו להתמודד עם טעמים חזקים, ובמחיר של 64 שקלים מדובר ברכישה טובה היום, וביין לשש שבע שנים.
    גם לחובבי מרלו ממתינה עדנה. ירדן מרלו 1999 הוא חבילה גדושה ומלאה בניחוחות השזיף החם האופייני כל כך לזן, בגלי שנף אלגנטי ונעים מחביות העץ – צרפתיות ומעט אמריקניות כמחציתן חדשות – ובעושר טעמים, רובד על רובד. המחיר לצרכן, 84 שקלים. גם ירדן שרדונה 2000 החדש על המדף, הוא עושר השמור בבקבוקיו. יבש במידה הראויה, הוא מפגין מורכבות והבטחה נאמנה למורכבות בעתיד הקרוב, בזכות רביצתו הממושכת – שבעה חודשים – על משקעי השמרים שלו. עם ניחוח שנף מעושן ממגע העץ הצרפתי, ועם ארומות הדרים ובוסתנים טרופיים, זהו יין שיכול להפיג צונן את חום הקיץ המתקרב, ואת הקייצים שיבואו אחריו בחמש השנים הבאות.

    אצל תשבי בכרם

    יקבי תשבי, שסדרת "ויניארודס" (ובמיוחד הקברנה סוביניון והשרדונה) שלהם היא הצלחה נאה מאוד בז'אנר היומיומי הזה, משגרת לקראת הפסח בקבוק נוסף: "מוסקט לבן יבש 2001". היין, בעל שקיפות צהבהבה מתחמקת, עשוי ענבי מוסקט אלכסנדרוני, שגדלו אצל תשבי בכרם המשפחתי, ונבצרו כאשר הגיעו לבשלות שיא. התוצאה נעימה מאוד, רעננה, בעלת ארומות עדינו של פרחים ופירות איים רחוקים. יופי עם ארוחות דגים, או ארוחות סלטים קלות, על המרפסת, רצוי עם רוח ים. מחירו לצרכן כ - 30 שקלים.

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    גמלא קברנה סוביניון. מתאים למטבח הישראלי
    מומלצים