שתף קטע נבחר

שירת הענבים

בנו של המשורר האיטלקי דנטה לא הלך בדרכי אביו ובמקום להתפתל בנתיבי השירה קנה חלקת אדמה משובחת עליה מגדלים צאצאי המשפחה, כבר 24 דורות, גפנים וכרמים לרוב. יש משפחות יציבות בעולם

יש טעם והגיון באופן שבו ההיסטוריה מוליכה את האנשים, פייטרו, בנו של המשורר הפלורנטני הגדול דנטה אליגירי (1321-1265). אבי השירה האיטלקית ומחבר "הקומדיה האלוהית" לא היה מוכשר כמו אביו במלאכת הולכת העט על הנייר, ופנה לעיסוקים אחרים. בשנת 1353, כך מספרות התעודות העתיקות, הוא רכש אחוזה וכרמים על גבעות ואלפוליצ'לה, ליד העיר ורונה, איזור שהתגלה כבעל תכונות אלוהיות לענבי יין. 24 דורות אחר כך, וצאצאיו ממשיכים גם היום לעשות יינות באותו מקום. יש גם משפחות יציבות בעולם. היקב באחוזתו של הרוזן פיירלוויזה די סרגו אליגירי, הצאצא העכשווי בשושלת, שייך כיום ליקבי מאסי, חברה ותיקה גם היא, השייכת למשפחת בוסקאיני מאז המאה ה - 18, יש להם חיבה מיוחדת להיסטוריה של היין באיטליה, ולכן הם משיבים זנים ישנים שנשכחו ועושים מהם יינות מצויינים.
לפני זמן קצר, נפגשו מזרח ומערב בבר היין "ברברסקו" בתל אביב, להשקה של בקבוקי "מאסי" חדשים, לצד כמה וכמה צלחות מלאות דמיון וטעם טוב, כמו פוקצ'ת כוסמת עם נקניקיות עוף בחמישה תבלינים, או פילה סלמון בזיגוג תפוז דם, בזיליקום ופולנטה. על היצירות האלה חתומה השפית של המקום, רימה אולברה. הנה על כמה מהבקבוקים שדגם המדור.
שאיפת ניחוחות ולגימת טעמים באופן המתאים לסיפור שהתגלגל עד כה, התחוללו מיד כאשר לכוס נמזג מעט מבקבוק של "סרגו אליגירי ביאנקו 1999". לבן ויבש, עשוי מזני גראנגה (70%) והשאר סוביניון בלאן, שיינם טופל בנפרד ועורבב לפני ההעברה לבקבוק. התוצאה אלגנטית ומושכת, יש בו רוך ואיזון, טעמי פרי עדינים הבאים והולכים ועטיפה תבלינית, אני הייתי שותה אותו מצונן כאפריטיף, בסביבה שקטה. מחירו לצרכן 76 שקלים.
"קמפופיורין, ריפאסו, 1997" – השיטה הזאת, ריפאסו, לעשיית יין, רשומה על שם יקבי מאסי. ענבי הזנים קורבינה, רונדינלה ומולינרה המקומיים, עוברים התססה חוזרת על מצב של מחית (פירה) ענבים מיובשים מאותם זנים, כשליש מהם לקו במעט בוטריטיס (הריקבון האציל) התוצאה מרתקת. יין אדום עמוק, עם גוון חלוד בקצוות, ניחוחות עזים של גרגרי יער וזר תבלינים. יש בו מלאות גוף ועושר, עם דגדוג של נשיכה מרירה וטובה. בציר 97 היה טוב מהרגיל, ומחירו 117 שקלים לצרכן.
"ברולו די קמפופיורין, 1996" – יין גדול, באמת, מכרמים בלב איזור ואלפוליצ'לה הקלאסי, שנעשה גם הוא בשיטת הריפאסו של "מאסי". אדום כהה, עמוק עם ניחוח מתפרץ שמסתער על האף ואינו מניח לו גם בתום רגע ארוך. טעמיו רבדים רבדים, מורכבים ומגעו על הלשון כליטוף בד קטיפה חדש. יש במכלול תכונותיו הרבה חגיגיות, והוא יכול לשבת בראש השולחן בכל סעודה גדולה ועשירה. המחיר לצרכן, 176 שקלים.

ברקן: יין ואמנות

יקבי ברקן ראויים לשבח על גישה ברוכה לעשיית היין כחלק ממכלול היסטורי של פלירט סוער בין אלכוהול לאמנות. כמה רומנטי היה לקרוא בביוגרפיות של ציירי המאה ה - 19 ובכלל, כיצד היו משלמים בבדים מצויירים תמורת בקבוק יין, או כוסית.
מנכלי היקב, שמואל בוקסר ויאיר לרנר, החליטו על השקת סדרת יינות "מיתוס", אשר בקבוקיה יעוטרו ביצירות פרי מכחולו של אמן ישראלי צעיר – שייבחר בכל שנה ויקבל בנוסף ובתמורה מילגה בסך 8,000 דולר. הזוכה הראשונה בפרס היא האמנית אלונה הרפז, ששתיים מעבודותיה עזות הצבע מופיעות על בקבוקי "מיתוס" אדום יבש מבציר 2000. ומיתוס לבן יבש 2001. על היינות עצמם, באחד המדורים הקרובים, ובינתיים, מחיאות כפיים על הרעיון.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ואלפוליצ'לה. האחוזה
סרגו אליגירי ביאנקו. לשתות בסביבה שקטה
ברקן. מיתוס לבן יבש
מומלצים