שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    חוגגים בתוך הבועה

    יינות בעלי אופי תוסס המיוצרים ב"שיטת שמפניה" מסבים עונג רב ללוגמים אותם. המדור דגם שני איטלקיים וישראלי

    הבועות העולות בתוך היין מעוררות אצל רבים חגיגיות אסוציטיבית. שמפניה בעמידה, בכוס דקיקת רגל, היא קבלת פנים אולטימטיבית. סעודה מלווה ביין מבעבע היא אירוע, ותאריך מיוחד מקבל משמעות כאשר נחלץ לכבודו פקק בקול רעש. כידוע, רק היינות המבעבעים הנעשים במחוז שמפניה ועל פי המסורת הארוכה שהניח אחריו דום פרניון, איש הכמורה (1638-1715), שהיה אחראי על מרתף היין של מנזר הוטווילר הבנדיקטיני באזור – רשאים לשאת את השם שמפניה. אך לבד מהם, במקומות רבים בעולם עושים יינות בשיטת שמפניה, ויש בהם כאלה המספקים הנאה מלאה, לעיתים במחירים נמוכים מן האצולה הצרפתית המבעבעת.
    למשל, המדור דגם שני בקבוקים אילטלקיים עם אופי תוסס. מיקב משפחתי בן יותר מ- 100 שנה, "וילה רינאלדי", אשר מקדיש עצמו אך ורק לייצור יינות מבעבעים. הבעלים והיינן הנוכחי של היקב, רינלדו רינלדי (עם שם כזה הוא היה יכול להופיע גם בפסטיבל סן רמו) מקפיד על שימור השיטה המסורתית של יינותיו. יישון של שנתיים ויותר בחביות עץ אלון קטנות של 225 ליטר, ערבוב של סוגי היין השונים מאותה שנה, ותסיסה שניה בבקבוק. התוצאות משובבות נפש "וילה רינלדי, דולצ'ה די קרמה, מתוק" - עשוי משלושה זנים, שרדונה (40%), פינו נרו (30%) וגרגנגה (30%). אלה האחרונים, נבצרים מאוחר והשארתם להתייבש בהמתנה לבוצרים מעלה מאוד את רמת המתיקות שלהם. מכאן גם הניחוחות הדבשיים, עם הקצה הקרמלי, העולים אל האף בשאיפה הראשונה. אחר כך מגיע ליטוף השנף ובתוכו גרעין בוקה חמקמק של קפה קר ושוקולד חרוך מעט. זר ריחות נעים להפליא. על החיך, טעמי המשקה קטיפתיים, הרמוניים והמתיקות ידידותית במידה הנכונה. יין שחוגג, במחיר חגיגי, 390 שקלים לצרכן.
    "וילה רינאלדי, גראן קווה ביאנקה, יבש" - עשוי ענבי שרדונה (85%) ופינו נרו (15%), שנבצרו על פני חודשים שונים, ונתנו ענבים בדרגות הבשלה שונות. התוצאה רבת יופי, שילוב ניחוחי של הרבה שנף עץ עם תערובת פרי טרופי ומשהו חרוך קלות. טעמיו מאוזנים, משלימים, רעננים ונותרים רגע משמעותי בחלל הפה, המחיר לצרכן 195 שקלים.

    תשבי תוסס

    יין מבעבע מקומי שראה אור לא מכבר, הוא "תשבי ברוט 2000", שנעשה על פי השיטה המסורתית הנהוגה בשמפניה תוך הקפדה על סיבוב ידני של הבקבוקים, אולם, עם זן ענבים שונה – פרנץ' קולומבר. היין נעשה מהמיץ הראשוני החופשי (הניגר מן האשכולות) ועובר תסיסה אלכוהולית במכלים ותסיסה שניה בבקבוקים. גולן תשבי, היינן הראשי של היקב, כבר העניק למדור בזמנו טעימת אמצע הדרך של הברוט הנ"ל, מה שאיפשר לנו לעקוב אחר התפתחותו המעניינת, כעת, מן הבקבוק הוא התגלה כיין שהשלים את עידונו, קיבל אופי אלגנטי, ניחוחות של פרי בשל, אפרסקים ונקטרינות, עם נעימות רבה במגע בעת הלגימה.

    אהבה ויין

    הטלנובלה "לחיי האהבה" הביאה את עולם היקב (כאילו) גם אל ציבור שותי המשקאות הקלים. שזה ממש בסדר. כרגע, נוסף לכל זאת גימיק חביב, יין קברנה סוביניון של כרמל מזרחי, מעניקה החסות לסדרה, אשר הושק תחת השם "לחיי האהבה" ו"יקבי קדמי", שהוא היקב יציר דמיונו של התסריטאי. מעריצי הסדרה יוכלו להעניק זה לזה את היין וללגום ממנו מול המסך של ערוץ 3.


    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    וילה רינאלדי. רק מבעבעים
    תשבי ברוט. על פי השיטה המסורתית
    מומלצים