שתף קטע נבחר

עכשיו כבר מותר

פסח חלף עבר לו והשמרים חזרו למדפים. ליאור אדרי אופה, לפי מתכון של אמו, עוגת שמרים עם מרנג ושוקולד חלב

פסח חלף לו וכבר אפשר לאפות עם קמח וגם עם שמרים. וזה בדיוק מה שנעשה. זו לא עוגת שמרים קלאסית, אנחנו נדלג על שלב ההתפחה וגם נסדר אותה בשכבות. הבצק יתקבל רך ונימוח ואילו המרנג יהיה קראנצ'י. אפייה נעימה ותודה לאמא שזה בעצם המתכון שלה.

 

עוגת שמרים עם מרנג נס קפה ושוקולד חלב

 

 

 

חומרים:

 

 

 

לבצק:

 

1/2 3 כוסות קמח

4 חלמונים

2 כפיות גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

1/2 2 כפות סוכר

15 גרם שמרים לחים (שמרית)

1/3 כוס מים

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

 

כלים:

 

תבנית מלבנית בגודל 30X40, משומנת

 

למילוי:

 

4 חלבונים

1 כוס סוכר

1/2 2 כפות קפה נמס איכותי

2 כפות מים

200 גרם שוקולד חלב, קצוץ דק

 

הכנה:

 

1. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את החלמונים, תמצית הוניל, גרידת הלימון והחמאה ממשיכים לערבב, מוסיפים את המים ומעבדים עד שהתערובת מתאחדת לבצק. מעבירים למקרר ל – 3 שעות לפחות.

2. מכינים את המילוי: מקציפים את החלבונים, כאשר הם מתחילים לתפוח מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. ממיסים נס קפה בשתי כפות מים ומוסיפים לקצף. מקציפים עד שהנס קפה התערבב בקצף.

3. מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. מרדדים חלק אחד למלבן בגודל התבנית ומעבירים אותו לתבנית המשומנת. מורחים מעל 1/2 מכמות הקצף ומפזרים 1/2 מכמות השוקולד. מרדדים את החלק השני של הבצק, מניחים בתבנית, מורחים מעל את הקצף הנותר וזורים את השוקולד. מרדדים את שארית הבצק ומניחים מעל.

4. בעזרת מזלג מחוררים את העוגה עד לתחתית. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות צלזיוס במשך 20-30 דקות. מקררים, זורים אבקת סוכר ומגישים.

 

'עוגה עוגה' רחוב רוטשילד 8 תל-אביב

 

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליאור אדרי
ליאור אדרי
מומלצים