שתף קטע נבחר

מכבי ת"א - טאלין: פורחננקובס בהרכב, נמני ייעדר

רק שאננות ומידה גדולה של חוסר מזל ימנעו הערב ממכבי תל אביב ניצחון חוץ נגד לאבדיה טאלין במפגש הראשון מתוך שניים במוקדמות גביע אופ"א. החלוץ הלטבי אנדראס פרוחננקובס יערוך הופעת בכורה בהרכב, הקפטן אבי נמני פצוע ויחמיץ את המשחק

אחרי מסע בן 21 שעות, הגיעה אמש (ד') לפנות בוקר מכבי תל אביב לבירת אסטוניה, שם תקיים הערב (19:00) את משחקה הראשון מתוך שניים נגד מחזיקת הגביע המקומי, לבאדיה טאלין, במסגרת הסיבוב המוקדם בגביע אופ"א. בקבוצה מקווים כי רצף התקלות בדרך לטאלין (עיכובי הטיסות והמתנה בשדות התעופה) הסתיים עם נחיתת השחקנים בבירת האסטונית וכי לא תהיה לכך השפעה הערב באיצטדיון 'קדריאורג' בטאלין.

החלוץ הלטבי, אנדראס פרוחננקובס, שאושר רק שלשום ברשות לבקרת תקציבים, יערוך הופעת בכורה בהרכב הפותח של הקבוצה. מנגד, תחסר מכבי את הקפטן הפצוע, אבי נימני. למרות העדרותו של נימני, בקבוצה מקווים לחזור עם ניצחון או שער חוץ לפחות, שיעביר את ההכרעה למשחק הגומלין.

המאמן ניר קלינגר: "אני יודע שאנחנו לא נמצאים בשיא הכושר, אבל אנחנו מספיק טובים כדי לעבור לשלב הבא. צריך לזכור שמדובר בתחילת העונה ואנחנו חייבים להתרכז ולהעביר את ההכרעה למשחק בבולגריה".

אנדרס פרוחננקובס, שירשום את הופעת הבכורה שלו במדי הצהובים, אמר ל-ynet: "אני מתרגש לקראת המשחק הראשון שלי במדי מכבי. עברתי הרבה כדי להגיע לכאן ואני מקווה להוכיח לקלינגר ולקבוצה שהכל היה ראוי".

קשר הקבוצה, ברוך דגו סיפר: "אנחנו באים לנצח, לא חושבים על משהו אחר. אנחנו לא מכירים מספיק את טאלין, אבל יודעים שאנחנו קבוצה טובה שצריכה לצאת מכאן עם תוצאה טובה לקראת הגומלין".

הרכב משוער: שטראובר; סטרול, ברומר, בן חיים, סיאם, פיליאן, בנין, ביטון, עובד (גולדברג), פרוחננקובס, דגו.

 

טאלין - חלשים גם בסטנדרטים אסטונים

 

מכבי תל אביב אמורה לעבור את המשוכה האסטונית ורק מידה גדולה של שאננות וחוסר מזל ימנעו ממנה לעשות כן. לבאדיה טאלין הדהימה אמנם בעונה שעברה, כאשר זכתה בגביע האסטוני, אבל השנה היא רחוקה מלהיות סיפור הצלחה גדול. בתום מספר חודשי ליגה העונה, טאלין מדורגת במקום השביעי (מתוך שמונה קבוצות), עם 9 נקודות בלבד מ-18 משחקים. באמתחתה מאזן עלוב של שני נצחונות, שלוש תוצאות תיקו ו-13 הפסדים, כולל יחס שערים שלילי - 43:17. היריבה האסטונית של מכבי היא קבוצה צעירה מאוד ורבים משחקניה עדיין לא חגגו יום הולדת 20.

הרכב משוער: הרמנסון, שישוב, ואלויסקי, פאשין, לייטן, אפאלינסקי, טימופייב, דמיטרייב, קירילוב, יאגודין, פנין.

את המשחק ישפוט האוסטרי וולפגאנג סווה ביחד עם הקוונים ברנארד זאונר ואנדריאס פלינגר.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הופעת בכורה. פרוחננקובס
הופעת בכורה. פרוחננקובס
צילום: ראובן שוורץ
קלינגר. טבילת אש
קלינגר. טבילת אש
צילום: אורן אגמון
מומלצים