שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 19 - איילת והים

פירות ים, בליני עם קוויאר וחבושים אפויים בתנור. ניר צוק מארח את איילת לטוביץ' - השפית המלכותית

בליני עם קוויאר חבושים אפויים בדבש 

בליני עם קוויאר

חומרים:

1 כוס קמח

1 גביע אשל

1 ביצה

½ כפית סודה לשתייה

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

כף חמאה מומסת

הכנה:

מערבבים יחד את כל החומרים, עדיף במעבד מזון משהים מעט. מטגנים לביבות קטנות באותה מחבת בה הומסה החמאה, עם מעט מאד חמאה נוספת. מטגנים משני הצדדים עד קבלת צבע זהוב עמוק. מגישים עם שמנת חמוצה, קוויאר ועירית קצוצה.

חזור למעלה
חבושים אפויים בדבש

חומרים:

6 חבושים

כף מיץ לימון

¾ כוס דבש

½ כוס מים

מעט סוכר דמררה

הכנה:

1. קולפים את החבושים, חוצים ומרחיקים את הליבה והגרעינים. שמים בסיר, מוסיפים את מיץ הלימון, מכסים במים ומבשלים כרבע שעה.

2. מסננים ושוטחים בתבנית חסינת אש. מערבבים את הדבש עם המים ויוצקים על החבושים, מפזרים מעל מעט סוכר.

3. אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מגישים עם יוגורט סמיך, קרם פרש או גלידת וניל.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ החיים הטובים
איילת לטוביץ'. האישה והכתר
צילום: ערוץ החיים הטובים
צילום: ערוץ החיים הטובים
בליני במחבת
צילום: ערוץ החיים הטובים
מומלצים