שתף קטע נבחר

לחם בצל ושמיר

ואם אתם לא אוהבים, אפשר גם עם עגבניות ורוזמרין, או אורגנו. ליאור אדרי מסביר איך להתפיח את הבצק מהר יותר ולאפות לחם עסיסי

השילוב של שמיר ובצל בלחם הוא השילוב שמועדף עלי. אם אתם לא מחבבים אותו, אפשר להחליף בעגבניות מיובשות עם רוזמרין או אורגנו. כאשר מוסיפים ירקות או עשבי תיבול טריים ללחמים, הם סופחים אליהם את המים, וכדי שהלחם ייצא עסיסי – מומלץ למרוח אותו בחמאה מומסת לפני האפייה. אני מוסיף לבצק הזה קצת אבקת סודה לשתייה, היא מזרזת את תהליך התפיחה.

חומרים:

1 גביע קוטג'
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 כפות דבש
1 כף בצל קצוץ
2 כפות שמיר טרי קצוץ
¼ כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 ביצה טרופה
25 גרם שמרים לחים
½ כוס מים פושרים
½ 2 כוסות קמח

כלים:

תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת.

הכנה:

1. שמים את הקוטג', החמאה והדבש בסיר, ומחממים מעל להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה. מורידים מהאש.
2. מוסיפים את הבצל, השמיר והסודה, מוסיפים גם את המלח והביצה ומערבבים היטב.
3. ממיסים את השמרים במים.
4. במיקסר, שמים את הקמח, מוסיפים את השמרים המומסים ותערובת הקוטג' ומעבדים לבצק חלק. מתפיחים בקערת המיקסר, משך 15-20 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו היטב. מעבירים לתבנית ומתפיחים שוב, עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל180- מעלות צלזיוס במשך 35-45 דקות.

'עוגה עוגה' רחוב רוטשילד 8 ת"א




לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים