שתף קטע נבחר

תוכנית מס' 25 - אהרוני והסנדביצ'ים

ישראל אהרוני מתארח בתוכנית הערב ומכין יחד עם ניר סנדביצ'ים לפי מתכונים מספרו החדש

לחם עם אפרסקים סנדביץ' עם גבינת גאודה וממרח אגוזים סנדביץ' רוסטביף 

לחם עם אפרסקים

חומרים:

2 פרוסות לחם לבן טרי

2 אפרסקים בשלים קלופים, חצויים ומגולענים

25 גרם חמאה

2 כפות סוכר

מעט חמאה מומסת למריחה

כפית קליפת לימון מגורדת

הכנה:

1. מחממים את הגריל בתנור. חותכים אפרסק אחד לקוביות. מטגנים את קוביות האפרסק בחמאה כ-5 דקות. מוסיפים 1/2 1 כפות סוכר וממשיכים לבשל עד שהכל מסמיך מעט. מרסקים עם מזלג ומקררים.

2. חוצים את האפרסק הנותר וחותכים כל מחצית לפלחים קטנים, כמו אבטיח. מורחים את ממרח האפרסקים על 2 פרוסות לחם. מסדרים עליהם את סירות האפרסקים, מורחים עליהן מעט חמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר. קולים מתחת לגריל החם עד שאפרסקים משחימים מעט.

חזור למעלה
סנדביץ' עם גבינת גאודה וממרח אגוזים

חומרים:

2 קרואסונים טריים וחצויים

2 כפות ממרח אגוזים

2 פרוסות גבינת גאודה או אמנטל

2 צנוניות פרוסות

כף שמן זית בצל ירוק פרוס

עלי חסה אדומה

מלח או פלפל שחור גרוס

הכנה:

1. פורסים את הצנוניות השטופות ומשרים בשמן זית, מלח ופלפל במשך עשר דקות לפחות.

2.מורחים בנדיבות ממרח אגוזים על שני החצאים התחתונים של הקרואסונים ומניחים על כל חצי שלוש פרוסות גבינה, פרוסות צנונית, בצל ירוק ושני עלי חסה טריים . מכסים במחצית השניה של הקרואסון ומתעלפים מהטעם של הגבינה עם ממרח האגוזים.

לממרח אגוזים:

200 גרם אגוזי מלך קלופים

שן שום קלופה

1/3 כוס שמן זית עדין

מעט אגוז מוסקט

מלח או פלפל שחור

הכנה:

מרסקים במעבד מזון את האגוזים והשום, מוסיפים תוך כדי ערבול את שמן הזית עד שמתקבל ממרח אחיד מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. שומרים בצנצנת במקרר.

חזור למעלה
סנדביץ' רוסטביף

חומרים:

4 פרוסות לחם שאור כהה

150 גרם רוסטביף

חרדל דיז'ון או מיונז שום

תערובת עלי סלט

3 בצלים ו- 4 שיני שום, צלויים

מלח גס

פלפל שחור גרוס

הכנה:

1. מורחים שתי פרוסות לחם בחרדל או מיונז שום. מניחים על כל פרוסה מחצית מכמות הרוסטביף ומפזרים עליו מעט מלח גס ופלפל גרוס. מוסיפים מעט עלים ירוקים, 3 חצאים של בצל צלוי ושתי שיני שום צלויות. סוגרים בשתי הפרוסות הנותרות.

בצלים ושומים צלויים

חומרים:

3 בצלים, קלופים וחצויים

4 שיני שום, לא קלופות

הכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות צלזיוס. מסדרים בתבנית חסינת חום את חצאי הבצלים עם הצד החתוך כלפי מעלה.

2. מפרידים מעט את שכבות הבצל. מוסיפים את שיני השום ומטפטפים על הכל חומץ בלסמי ושמן זית. מפזרים מעל הכל שתי כפות סוכר. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור החם כחצי שעה.

3. מורידים את נייר הכסף וממשיכים לצלות עוד חצי שעה.

התוכנית משודרת בשעה 21:00 בערוץ החיים הטובים

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ החיים הטובים
אהרוני. השף האלוהי
צילום: ערוץ החיים הטובים
צילום: ערוץ החיים הטובים
סנדביצ'ים. מתוקים או מלוחים
צילום: ערוץ החיים הטובים
מומלצים