יופי מקפיא באדינבורו
אדינבורו בחורף קרה וקודרת, אבל זה לא מאפיל על יופיה ועושרה התרבותי. דני שדה חרש את בירת סקוטלנד ברגל, טעם וויסקי, ביקר בבית קברות לכלבים, הציץ במכתב האחרון של מרי מלכת הסקוטים והתלווה לטיול מכשפות
אדינבורו מוכרת לתיירים יותר בקיץ, או ליתר דיוק באוגוסט, אז נערך בה אחד הפסטיבלים המפורסמים ביותר בעולם. בתקופה זאת העיר מלאה במבקרים מקצוות תבל, היא נעשית צפופה מאוד, קשה להשיג בה חדר (אפילו באכסניות וצימרים), ומחירי הלינה, אם כבר משיגים משהו, מרקיעים שחקים.
אבל מתברר שאת אדינבורו וסביבתה אפשר לבקר גם בסתיו ואפילו בחורף. נכון, היא יותר קודרת, יש הרבה ימי גשם, הטמפרטורות נמוכות מאוד וכשיש רוחות הקור ממש מקפיא, אבל כל זה לא פוגם ביופיה ומאפשר לעשות טיול באווירה נינוחה, בלי תורים ארוכים ועם מחירים זולים יותר. וכן, אפשר לקחת גם את הילדים.
את מרבית הסיור באדינבורו אפשר לעשות ברגל. רבים מהאתרים החשובים נמצאים בעיר העתיקה, לאורכו של מסלול הנקרא 'המייל המלכותי'.
המצודה והעיר העתיקה. את מרבית הסיור אפשר לעשות ברגל
צילום: דני שדה
גשרי פורת'. לעבור על פניהם בדרך לסיור מחוץ לעיר
צילום: דני שדה
מצודת סטירלינג. חולשת על שטח בו התרחשו קרבות עקובים מדם
צילום: דני שדה
מומלצים