שתף קטע נבחר

דובדבנים, רחת ונחת

עוגיות עגלגלות וממולאות בדובדבנים או ברחת לוקום. הבחירה שלכם, ורק שלכם. אם תמלאו בדובדבנים תקבלו עוגיות רכות ועסיסיות. רחת הלוקום, לעומת זאת, תספח אליה את הנוזלים מהבצק ותיצור עוגיות פריכות יותר



חומרים:

½ 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית קינמון
2 כפות סוכר
1 גביע יוגורט
180 גרם חמאה מומסת, אבל לא חמה
דובדבנים חמוצים משומרים, מגולענים (קונים בצנצנת בסופר), או רחת לוקום חתוכה לקוביות

הכנה:

1. במיקסר, מערבבים את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסוכר. מוסיפים חצי מגביע היוגורט ומערבבים. מוסיפים את החמאה המומסת ואת שאר היוגורט ומעבדים לבצק אחיד. מעבירים למקרר לרבע שעה.
2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומגלגלים לנקניק בעובי 2 ס"מ. חותכים לפרוסות בעובי 3 ס"מ, ומגלגלים כל אחת לכדור. בעזרת האגודל יוצרים חור בכדור, ממלאים בשני דובדבנים, או ברחת לוקום וסוגרים.
3. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים