שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    אלכסנדר המאושר

    יקב אלכסנדר הישראלי יושב על מסורת בת אלפי שנים של ייצור יין באזור קרתגו. המחירים יקרים משהו, התוצאה טובה

    סביב קרתגו, עירו של המצביא חניבעל, השתרעו כרמים רבים ויקבים עשו יינות משובחים לפני יותר מאלפיים שנה. במחצית השנייה של המאה ה-19, כאשר הפך אותו אזור לשטח חסות צרפתי – הפעם בשמו החדש – תוניסיה, חזרה הגפן לשגשג וענף היין זכה לחשיבות רבה. טבורבה, מוסקט דה קליביה או סידי סאאד, הם שמות של יינות תוניסאיים שעוררו התפעלות בתחילת המאה שעברה.
    שאלה: כיצד כל זה הופך לפתיח מדור אודות יקב אלכסנדר ממושב בית יצחק בשרון?
    תשובה: את היקב הקים בשנת 1996 יורם שלום, על שם אביו אלכסנדר שלום, איש יין כל חייו, אשר עלה לארץ מתוניסיה והביא עמו את טעמה של המסורת הארוכה. הוא עצמו ירש את אהבת הדבר מסבו – והנחילה לבן זקוניו, אשר יקב הבוטיק שהוא מטפח עושה חיל לפחות בכל הקשור לרמת הבקבוקים של השקתו האחרונה, בימים אלה. אם מדובר בסימן לעתיד – היקב הזה בדרכו מעלה.
    את הענבים שלו מביא היקב מכרם בן זמרה, רמת דלתון, בגליל העליון, גפנים הצומחות בגובה של 870 מטרים מעל פני הים. זהו אחד מהטובים שבאזורי גידול הענבים בארץ. היינות של יקב אלכנסדר – כמה אלפי בקבוקים בכל שנת בציר – משווקים כיום במספר מסעדות וחנויות יין במקומות שונים בארץ.
    המדור טעם ואהב מאוד את היין הבכיר של היקב "קברנה סוביניון, אלכסנדר הגדול, 1999" – העשוי בתוספת קטנה (5%) של ענבי מרלו. היין התיישן משך שנתיים בחביות עץ אלון, חלקן צרפתיות וחלקן אמריקניות, עד למילוי ופיקוק הבקבוקים באפריל השנה. לתוצאה מראה כובש, אדום עמוק ומרשים עם נגיעות מכחול של שחור. ניחוחותיו עשירים מאוד, ריחות שנף ועקבות החריכה הפנימית הטובה של עץ החביות, משובצים בגרגרי יער, שזיפים בשלים, דובדבן עסיסי ובקצה הכל מעט טבק רטוב ומגרה. על החך היין מאוזן, מורכב וטעים, רק וחלק. מתאים לשתייה כעת, או בשלוש ארבע השנים הקרובות. מחירו, למרות כל האמור, יקר: 180 שקלים הבקבוק.
    עו דטעם המדור, בהנאה מסוג אחר, "קברנה מרלו, אלכסנדר, 2000" – שהוא בלנד (תערובת) שנעשה במיוחד עבור המסעדה התל אביבית "ימה", בשיתוף עם השף שלה דודי שיק. ביין משתתפים 60% ענבי קברנה סוביניון, ו 40% ענבי מרלו, הוא התיישן משך 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, ונח בבקבוקיו מאז ספטמבר האחרון. יש בתוצאה הרבה שמחת חיים כובשת, יין קל עד בינוני, שלוקח את עצמו ללא גינונים מיותרים אל מחוזות של פירותיות נעימה מאוד. הוא מאוזן וטעים, מגעו חלק ורך. יין עם המלצה אישית. מחיר הבקבוק 115 שקלים.
    "פורט אלכסנדר, 1998" – בתום הבציר, עשירים בסוכר, נבצרו אשכולות מובחרים של ענבי קברנה סוביניון, מרלו וסירה, להיות בסופו של תהליך ליין מחוזק בסגנון הפורט הפורטוגלי, או הבניול הצרפתי. אלה יינות אשר בעת תסיסתם מוסיפים אליהם הייננים אלכוהול ענבים מזוקק. אלכסנדר המחוזק עשה 42 חודשים תמימים בחביות עץ אלון צרפתי, בתנאים מיוחדים. לתוצאה שהתקבלה יש אופי משל עצמה, עם נוכחות טובה בפה, מתיקות מלאה ומתובלת יפה, ניחוחות של פירות מסוכרים ושנף מבושל. מחיר הבקבוק כ-160 שקלים.

    מתוק שלי

    אפרופו מתוקים ומחוזקים, טעם המדור, כקינוח ניחוחי, בקבוק מקומי שזכה גם להכרה נאה מעבר לים. "מוסקט קינוח 2000" של יקבי בנימינה, על טהרת ענבי המוסקט אלכסנדרוני, הוא ענוג קטן בימים אהל לאוהבי טעם חם. עם תוספת של ברנדי במהלך התסיסה והתיישנות קצרה בחביות עץ, התקבלה תוצאה ארומטית, עם הניחוח הנוכח כל כך האופייני לזן הזה, עם חלקות ומלאות במפגש עם החך ועם סיומת ארוכה וטובה. בקיץ האחרון התמודד היין הזה במפגש השנתי הבינלאומי ליינות מוסקט שמארגן "פורום הייננים" בשאטו דה שאנטרה, בצרפת. הוא קטף הישג נאה, מדליית זהב, לצד יקבים ידועים ובעלי ותק, כמו "מוריס" האוסטרלי הנחשב לטוב ביותר בתחום יינות המוסקט ביבשת החמישית, או "פרונטיניאן" הצרפתי הוותיק מאוד, או "ח.פ.וינוס" הפורטוגלי בעל המוניטין. כאן בארץ, בחנויות, מחירו 32 שקלים לבקבוק.

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים