שתף קטע נבחר

ארוחת שימורים

המחשבות על המלחמה הקרבה גרמו לאיילת בן-יוסף להצטייד בקופסאות שימורים ולבשל מתוכן ארוחה קלה להפליא. מי שמתעצל מוזמן להתחיל להתעמל

כמו שאני לא ממש אוהבת אבקות מרק, אני גם לא חובבת גדולה של קופסאות שימורים. רוב הדברים שדוחפים לקופסאות פח פשוט יותר טעימים במצב הצבירה המקורי שלהם. יש כמה יוצאים מן הכלל: לוף למשל, אני מכירה בחור אחד שהולך בכל שנה בהתלהבות למילואים וחוזר עם שלל מתכוני לוף: מוקפץ ברוטב סויה; מטוגן עם בצל ועטוף עלי פילו; שמן זית מבושם ומרווה.

אני חייבת להודות שגם תירס מקופסה הוא המצאה לא רעה, והכי חשוב זה שהוא לא נתקע בין השיניים. חוץ משני אלה תמיד עדיף לנסות ולשחזר את המקור (במקרה של לוף – המקור בלתי ניתן לשחזור).

המחשבות על המלחמה הקרבה הביאו אותי לחשוב ברצינות על הצטיידות בקופסאות שימורים. הלכתי לסופר ושבתי עמוסת שקיות מקרקשות, רק כדי לגלות שאין שום סיכו שאני אמצא להן מקום בארונות המועטים שיש לי. שני פתרונות עמדו על הפרק: האחד – להתחיל להתעמל (קופסאות במקום משקוליות) והשניה – להתחיל לבשל. נחשו במה בחרתי.

ארוחת השבוע היא קלת הכנה להפליא ומלאת קופסאות שימורים. לקינוח – נאכל מוס שוקולד בלי אף מרכיב ממיכל פח.

לזניה פטריות

הבצל והקטשופ נותנים ללזניה הזאת טעם כמעט מתוק. אם אתם לא אוהבים – תוסיפו לה קצת חריפות.

נזדקק ל:

1 חבילת עלי לזניה קטנה (6.45 ₪)

1 חבילת קוטג' (4.70 ₪)

1 בצל

קופסת שימורי פטריות (3.99 ₪)

קופסת עגבניות משומרות, מרוסקות 400 גרם (4.90)

1 ביצה

1 שן שום

100 גרם גבינה צהובה מגוררת (4.5 ₪)

מעט שמן לטיגון

מלח, פלפל

וכך עושים:

1. קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן. בינתיים קוצצים את הפטריות המשומרות. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד שתי דקות. מורידים מהאש ומצננים.

2. משרים את עלי הלזניה במים רותחים.

4. בקערה מערבבים את הקוטג' עם תערובת הבצל-פטריות וביצה. מתבלים במלח ופלפל.

5. מוסיפים לעגבניות שום כתושה, מלח ופלפל לפי הטעם ואם רוצים גם 2 כפות קטשופ.

6. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה.

7. מרכיבים את הלזניה: נוטלים תבנית בינונית ומרפדים אותה בנייר אלומיניום. מפזרים שכבה דקה של רוטב עגבניות ומעליה מניחים את עלי הלזניה. מעל העלים מפזרים חצי מכמות תערובת הגבינה-פטריות וסוגרים בעוד שכבת עלים. מעליה מורחים שכבה מכובדת של רוטב ומעליו ומפזרים מחצית מכמות הגבינה המגוררת. עכשיו מניחים עוד שכבת עלים, מעליה את שארית התערובת, עוד שכבת עלים, רוטב ולמעלה את הגבינה הצהובה.

8. שולחים את הלזניה לתנור לחצי שעה – עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה.

סה"כ: 24.5 ₪

סלט ניסואז א-לה קפולסקי

נכון, זה לא סלט ניסואז "אמיתי", אבל מדובר בסלט קל, צבעוני ומלא בהמון טעמים.

נזדקק ל:

1 חסה ערבית (2.30 ₪)

1 סלסלה קטנה (250 גרם) עגבניות שרי (עכשיו זולות להפליא 2.30 ₪)

2 מלפפונים ירוקים (1 ₪)

2 תפוחי אדמה מבושלים (1 ₪)

1 קופסת טונה משומרת (3.95 ₪)

1 קופסה קטנה של גרעיני תירס משומר (3.60 ₪)

חופן זיתים שחורים מצומקים (2 ₪)

2 ביצים קשות (יכנסו לתחשיב בקינוח)

לרוטב:

2 כפות מיונז

1 כפית חרדל

1-2 שיני שום כתושות

1 כפית חומץ

1/2 כפית סוכר

וכך עושים:

1. את החסה שוטפים וקוצצים (לא קורעים), את העגבניות חוצים, את המלפפונים קוצצים. את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לקוביות. את הטונה ואת התירס מסננים מנוזלים / שמן, את הביצים מקלפים וחותכים לשמיניות, את הזיתים מגלענים.

2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים 3-4 כפות מים, לפי הסמיכות הרצויה. טועמים ואם צריך מוסיפים מעט מלח.

3. מארגנים את הסלט: מרפדים את הקערה בחסה, מעליה לפי הסדר: מלפפונים, עגבניות, תפוחי אדמה, טונה, תירס, זיתים וביצים קשות. מעל הכל יוצקים את הרוטב, או משאירים את הרוטב בצד לשימוש אישי של על סועד.

סה"כ: 16.2 ₪

מוס שוקולד

אם תשתמשו במרגרינה – זה יהיה מוס פרווה למהדרין.

נזדקק ל:

100 גרם שוקולד (4.35 ₪)

2 כפות חמאה או מרגרינה

3 כפות סוכר

3 ביצים מופרדות (ביחד עם 3 הביצים משתי המנות הקודמות הגענו לחצי חבילת ביצים = 4 ₪)

1 כף אלכוהול: ליקר קפה, ברנדי, שרי או מה שבא.

וכך עושים:

1. ממיסים את שוקולד והחמאה בקערה מעל סיר מבעבע (בן-מארי), מוסיפים את הליקר ובזהירות טורפים פנימה בזריזות את החלמונים: אחד-אחד, ממתינים שכל חלמון יתערבב טוב-טוב לפני שמוסיפים את הבא. מורידים מהאש ומצננים מעט.

2. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים בעדינות עד שהקצף והשוקולד מתמזגים.

3. מעבירים לכלים אישיים ושולחים למקרר לשעתיים לפחות.

סה"כ 8.35 ₪

אז מה היה לנו?

סך כל המנות: 49.05 ₪

זמן עבודה – פחות משעה

זמן המתנה (למוס) – לפחות שעתיים

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לזניה פטריות. 24.5 ₪
לזניה פטריות. 24.5 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
סלט ניסואז. 16.2 ₪
סלט ניסואז. 16.2 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מוס שוקולד. 8.35 ₪
מוס שוקולד. 8.35 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים