שתף קטע נבחר

עוגת מוס בננה עם מרנג

דמיינו לעצמכם שתי שכבות מרנג שקדים מתובל בקינמון וגרידת תפוז, ובינהן מוס בננות עשיר. רוצים? גשו למטבח והתחילו להקציף



חומרים:



למרנג:

4 חלבונים
½ כוס סוכר
80 גרם שקדים טחונים
½ כפית קינמון
גרידה מ-2 תפוזים
¼ כוס אבקת סוכר

למוס בננה:

240 גרם בננות, מרוסקות (כ-4 בננות)
2 כפות מיץ לימון
10 גרם אבקת ג'לטין, או 2 דפי ג'לטין
½ כוס מים רותחים
¾ כוס סוכר
4 חלבונים
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה
2 כפות ליקר בננה, אם יש

הכנה:

1. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מערבבים את השקדים, הקינמון, גרידת התפוז ואבקת הסוכר בקערה. מקפלים את התערובת לתוך המרנג בזהירות.
2. מציירים שני עיגולים בקוטר 24 ס"מ על שני ניירות אפייה, ומניחים בשתי תבניות. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזליפים לתוך העיגולים שציירנו בספירלה, מהמרכז החוצה.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלזיוס במשך 12-17 דקות, או עד שהמרנגים בצבע חום בהיר. מוציאים ומניחים בצד להתקרר.
4. בסיר, על להבה נמוכה, מחממים חצי מכמות הבננות המרוסקות ואת מיץ הלימון.
5. ממיסים את הגלטין במים הרותחים. אם משתמשים בדפי ג'לטין, משרים אותם קודם ל-5 דקות במים קרים, מוציאים, מסננים ורק אז ממיסים במים רותחים.
מוסיפים את הג'לטין המומס אל תוך סיר הבננות, מגביהים את הלהבה ומבשלים, תוך ערבוב עד שהמסה חמימה. מוסיפים את שאר הבננות המרוסקות ואת הליקר ומצננים.
6. על באן מרי (קערה המונחת על סיר ובו מים רותחים) שמים את הסוכר והחלבונים וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שהחלבונים פושרים.
7. מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות לקצף יציב.
8. מקפלים לתוך הקצף בזהירות את תערובת הבננות והג'לטין. מקפלים פנימה גם את הקצפת.
9. מרכיבים את העוגה: בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, מניחים עיגול מרנג אחד. יוצקים מעל חצי מכמות מוס הבננה, מניחים את המרנג השני, ויוצקים את שארית המוס. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות. אחרי 4 שעות במקפיא, אפשר לשחרר מהתבנית ולהעביר למקרר. מגישים קר, עם גלידת וניל.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים