שתף קטע נבחר

פרק מס' 1: בליינד דייט

ynet מלווה את "אוכל למחשבה", תוכניתם המשותפת של השף אייל שני והבמאי שחר סגל, ומגיש את המתכונים שהם מבשלים ביחד. בתוכניתם הראשונה, "בליינד דייט", הם מכינים ביחד קונסומה תרנגולת, ברבוניות בטחינה ופוקצ'ה (המתכונים של שני וסגל יתפרסמו כאן מדי יום חמישי)

'תוכנית אירוח-אוכל' הוא אולי השם המתאים ביותר למה שתוכלו לראות במוצאי שבת בערוץ 8. השף אייל שני והבמאי שחר סגל מגישים-מבשלים לדמויות מוכרות, וגם לכאלה שוודאי תשמחו להכיר. בכל אחד מעשרת הפרקים ידונו, במטבח וסביב שולחן האוכל כמובן, בנושא אחר: מנשים בהריון ועד אבות ובנים, מבליינד דייט ועד ערבים.
בפרק הראשון תתבשל ארוחה לבליינד דייט של זוג רווקים מבוקשים וזוגות נשואים יספרו איך הכירו. יהיה משעשע. (לראיון עם שחר סגל - לחצו כאן).

קונסומה תרנגול וירקות שורש



חומרים (ל-6 אנשים):

1 תרנגולת במשקל 1/2 1 ק"ג, ללא העור ומחולקת לרבעים
1/2 4 ליטר מים מינרליים
8 גזרים בינוניים מקולפים
3 בצלים יבשים מקולפים
2 כרישה (החלק הלבן עד הירוק בהיר)
1 ראש שום טרי חצוי לשניים.
2 קישואים קטנים שלמים
1 שורש ג'ינג'ר (4 ס"מ) מקולף
3 שורש פטרוזיליה בינוני, מקולף
30 גרם שורש סלרי
2 זרים שמיר
2 זרים פטרוזיליה
1 ענף למון גראס
מלח לפי הטעם
15 גרגרים פילפל שחור
3 עלי דפנה

הכנה:

1. שוטפים היטב תחת מי ברז זורמים את כל מרכיבי המרק (פרט למלח ולפילפל השחור).
2. מניחים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה, מסירים קצף, מנמיכים את האש עד לביעבוע חלש, מכסים במכסה (לא באטימה מוחלטת) ומבשלים במשך 4 שעות, מסננים ומגישים.

הגנום של מרק תרנגולים:

1. קונסומה עוסק במים, זאת הסיבה ששוטפים היטב את כל החומרים - כדי שהמים יגעו בהם ויאחדו אותם עוד בטרם התחיל הבישול.
2. ארבע שעות זה הזמן שלוקח לטעמים של המרכיבים להתמצות ולהתאחד ללא שמרכיב אחד ישלוט בטעם.
3. בקונסומה משתתפת תרנגולת, אולם במהות מרק זה הוא בושם ירקות שורש והתרנגולת מעניקה לו את הגוף, עליו מתבטאים טעמי המינרלים והסוכרים ושם מקור טעמה של האדמה שלעולם איננו יכולים לטעום.

פריים ריב



חומרים (ל-6 אנשים):

1 שורה של פריים ריב פרה בעלת שש צלעות ( לוודא עם הקצב שהוא חושף את החלק העליון של הצלעות, מנסר את 'משולש העצם שנימצא ב'ריצפת' הצלע, שהבשר 'משויש' בנימי שומן ושהנתח יושן כשבועיים)
1 כוס שמן זית
עלים משלושה גבעולים של מרווה משולשת, או רוזמרין.
1 כף של גרגרי פלפל שחור גרוסים על המקום
גבישי מלח אטלנטי / גבישי מלח ים ישראלי (של מפעלי המלח בעתלית)

הכנה:

1. הנתח צריך להיות בטמפרטורת החדר. מעסים אותו בשמן זית, ואז מוסיפים את גבישי המלח, הפילפל השחור הגרוס ועלי המרווה, או הרוזמרין.
2. שמים את הנתח על רשת, את הרשת מניחים על תבנית, ומכניסים לתחתית התנור שחומם מראש לטמפ' של 250 מעלות צלזיוס, מצב גריל.
3. צולים כרבע שעה, מנמיכים את טמפ' התנור ל-180 מעלות ממשיכים לצלות את הנתח עוד כ-30 דקות.
4. מוציאים מן התנור, מניחים לנוח בטמפ' החדר ואז פורסים לשש צלעות, הצלעות צריכות להיות ורודות ונוטפות ממיציהן.
מזליפים מעט שמן זית ומגישים, הולך טוב עם כל מה שבא מתפוחי אדמה.

הגנום של הפריים ריב:

1. הנתח צריך להיות של פרה, לפרה יש הרבה דם והרבה שומן ולעגל חלב לא. עשיית הפריים ריב עוסקת ביחסים המורכבים של הבשר עם הדם, עם השומן ועם העצמות שעוטפות את כולם, זהו מבנה דרמתי של בישול שבו קיימת הסעת מיצים, המסה והרוויה של שומן ברקמות הבשר, וצריבה של השומן שעוף את הנתח. טמפ' חדר של העצם מסייעת לכל אלה לנוע בחופשיות.
2. לאחר הצלייה הבשר צריך לנוח. כשהוא יוצא מן התנור, הבשר שרוי תחת מתח עצום של התהליכים שפעלו עליו, במצב זה הוא יהיה קשה וטעמיו יהיו תפוסים.

ברבוניות וירקות שמש צרובים, מתבוססים בטחינה חמה



חומרים (ל-6 אנשים)

18 פילטים של ברבוניות גדולות (בסביבות 80 גרם לדג שלם)
2 בצלים יבשים חתוכים לארבע (כולל הקליפה)
1 פלפל ירוק חריף, קרוע ביד לנתחים בינוניים
1 פלפל אדום ועוד אחד צהוב, קרועים ביד לשישה חלקים כל אחד
2 עגבניות אדומות, כל אחת חתוכה לשישה פלחים
3 גזרים קטנים קלופים חתוכים לשלושה אלכסונים כל אחד
3 קישואים קטנים חתוכים לשלושה אלכסונים כל אחד
1/4 כוס שמן זית
עלים מ-1 גבעול מרווה, או רוזמרין

לסיום המנה:

2 כוסות סלט טחינה די דליל. (טחינה גולמית מהולה במים, מיץ לימונים, שום ומלח)
10 גבעולים שלמים של פטרוזיליה רעננה

הכנה:

1. מכניסים את כל החומרים למחבת ברזל כבדה, מעסים בשמן זית, מפזרים מעט מלח, מכניסים לתנור בטמפרטורה הכי גבוהה שיש (על מצב גריל), צולים עד שקצות הירקות נחרכים, מוציאים מן התנור.
2. יוצקים את הטחינה בחריצים שבין הירקות והדגים (בכדי שהטחינה לא תלכלך את הצבע היפה של כולם). מניחים בעדינות את עלי הפטרוזיליה, מזליפים מעט שמן זית ומגישים מיד עם קרע לחם לבן שניצרב בתנור ועליו שמן זית, מלח ושום.

פוקאצ'ה



חומרים (ל-6 אנשים):

1 ק"ג קמח לבן (רצוי 'שטיבל 1')
750 מ"ל מים
5 כפות סוכר
1/2 1 כפות מלח
1 שקית (11 גרם) שמרים יבשים

לציפוי הסופי:

1 כוס שמן זית
עלים שהופרדו משני גבעולי רוזמרין, או מרווה.
מלח ים (גס)

הכנה:

1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים פרט למים לקערה (בנפח של 5 ליטר לפחות) ומערבבים.
2. יוצקים את המים בבת אחת לתוך הקערה ולשים בידיים במשך 7 דקות.
3. מכסים את הקערה במגבת ונותנים לתערובת הבצק לנוח כשעה. מקפלים בעדינות ונותנים לבצק מנוחה שניה של כ-30 דקות.
4. צרים מן הבצק שלושה כדורים, מניחים על משטח מקומח (רצוי משטח עץ, או שיש), מניחים מעל כדורי הבצק מפית בד עדינה ונותנים לתפוח כ-15 דקות נוספות.
5. מלהיטים תנור (במצב 'גריל') לטמפ' מקסימלית (יחד עם תבנית האפיה בתוכו. אם בתחתית התנור מניחים אבן אפיה או סתם פלטת שיש שגודלה כריצפת התנור - הרי נוצר מישטח אפיה מושלם).
6. בעזרת מערוך מרדדים כל אחד מכדורי הבצק לעיגול שקוטרו כ25 ס"מ ועוביו כ-5 מ"מ, מניחים על כף אפיית פיצה מקומחת (או שאוחזים בין שתי כפות הידיים) ובעזרתה מניחים על תבנית האפיה הלוהטת, או על משטח האבן שבתחתית התנור, ואופים את הפוקאצ'ה במשך כ-4 דקות.
7. מוציאים מן התנור, מזליפים שמן זית, מפזרים עלי מרווה, או רוזמרין ומעט גרגרי מלח ים (מלח ברטאן) ומחזירים לתנור לדקה נוספת. מוציאים ומגישים מיד.

התוכנית משודרת בערוץ 8, בכל מוצאי שבת, בשעה 20:00


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתבלים, צולים
צילום: ערוץ 8
פורסים
ואוכלים
מומלצים