שתף קטע נבחר

ארוחה הרמונית להפליא

בבניין טמפלרי עתיק במושבה הגרמנית, למרגלות הגנים הבהאיים, ממתינה לכם "דוזאן" מסעדה עם ראשונות ערביות (שמכינה אמו של השף), עיקריות מהמטבח הצרפתי (עליהן שוקד השף) וקינוחים מופלאים, לצד הכנסת אורחים נדירה. צריך עוד משהו כדי לעלות לחיפה?

שמיים בהירים, רוח טובה ותאבון בריא עשו יד אחת כדי להעלות אותי על הרכבת לחיפה, בבוקר שאחרי הניצחון הנפלא של המכבי הנכונה על זו שמשום מה הגיעה משם.

הרכבת עגנה בעיר המנומנמת, וחוליית החיסול על-שם אוכל הכל חברה לסוכן המקומי, המכונה גיס. תוך דקות נפתח שולחן בבניין טמפלרי עתיק ומקסים במושבה הגרמנית, למרגלות הגנים הבהאיים. כיאה ליחידה מובחרת, הגענו לביקור נקודתי, איכותי, לטיפול מבצעי עם דגש גסטרונומי, אך אין ספק שהסביבה ראויה לסיור מעמיק יותר. באנו, טעמנו, אהבנו – ועוד נשוב.

"דוזאן", שפירוש שמה הערבי כיוון מיתרים של כלי נגינה, ובפרסית, כך התבשרנו, הרמוניה, היא אכן מסעדה שהרמוניה היא המנה העיקרית שלה. יש בה איזה קסם עדין, תוצר השילוב בין בית מיוחד, רב קשתות ופינות, עיצוב-פנים אומנותי שכולל בדים ומנורות מדמשק, רהיטי עץ עתיקים מאירופה, אריחים מצוירים וציורי שמן, ותפריט שממזג מנות צרפתיות שהכין השף עם מנות ערביות שהכינה אמו של בעל-הבית. להשלמת האווירה מוגשת הכנסת אורחים, שגם היא אמנותית בדרכה.

אין להפריז בחשיבותו של מזון לרוח, אבל אחרי הכל, חוליית החיסול ע"ש אוכל הכל הגיעה כדי לממש את ייעודה: לאכול. למנות הראשונות הלכנו על הערביות. עלי-הגפן במילוי אורז ובליווי לבנה היו רבים, דקים, ובסך הכל בינוניים (40 שקל). לעומתם, הפלטה המעורבת של המטוגנים (50 שקל) הייתה מהמוצלחות בארוחה: סמבוסק נפלאים של בשר ושל גבינה, קובה וספיחה (פאים קטנטנים המורכבים משישה רובדי בצק עלים ועליהם תערובת בשר עגל, צנובר ובצל). העיקריות היו בהשראה אירופית. קורדון בלו, שמוגש כחזה עוף מטוגן, ממולא אווז מעושן וגבינה, ברוטב חרדל (58 שקל), ואצבעות סינטה, שהן פרוסות עגל ממולאות גבינת עיזים ופסטו, ברוטב שום (58 שקל). הקורדון בהחלט טעים, אך לא מפתיע, והאצבעות טעימות לא פחות, וגם מקוריות ומיוחדות. בשני המקרים הבשרים איכותיים, ומגובים בירקות קלויים, כשאת הערך המוסף לאצבעות תורם הטאצ' של גבינת העיזים.

משהו לקינוח? איזו שאלה! מלבי, שנקרא פה מהלבייה, והוא ממש מצטיין ברוטב פרות יבשים מעניין (22 שקל) וגם פרפה תאנים טוב (22 שקל), שסייעו לתה לרדת.

כל המנות לא זולות (וחבל שאין ארוחות עסקיות), אבל הן גדולות ונדיבות, ובדרך כלל שוות. גיס המקומי גילה סימני שבירה, והשאיר לחברי החוליה לנקות את צלחתו ולסיים את העבודה. למרות שהוא מטובי בחורינו, כישורי הקיבול והחיסול שלו עדיין נופלים משלנו. קבלו אותו בהבנה. הוא מחיפה.

 

"דוזאן", שדרות בן-גוריון 35, חיפה. טל: 8525444-04

 

 

 

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"באנו, טעמנו, אהבנו – ועוד נשוב"
"באנו, טעמנו, אהבנו – ועוד נשוב"
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים