שתף קטע נבחר

היין שלכם לפיקניק

בעת האחרונה החלו יינות המרלו מכרסמים בהתמדה בכוחו של מועדון מעריצי הקברנה סוביניון. בקבוק "מרלו, רזרב, 2001" של יקבי ברקן, לדוגמה, מתאים מאוד לגבינות מקומיות מדרגת בשלות בינונית, אלה של צאן או אלה של פרות

יש ביינות של "יקבי ברקן" מסדרת רזרב, שילוב העושה אותם לבקבוקים שכדאי לקחת לפיקניק של סוף השבוע (בצידנית! כי בטמפרטורת "החדר" של חיק הטבע בימים אלה, ייכנס היין להלם ממנו אין דרך חזרה). מעבר לעובדה שמדובר ביקב השני בגודלו במדינה מבחינת היקף הייצור, הרי שאיכות סדרת היינות אלה היא כבר עניין יציב ומוכר. הם ישראלים במובן הטוב של ההגדרה וגם המחיר, כאשר מדובר בסוביניון בלאן שבהם, הופך את הקניה למשתלמת ביותר.
ביקבי ברקן יודעים מה שיודע כל מי שעוסק ביין: רק מענבים טובים אפשר לעשות יינות טובים ואין תחליף להשגחה הצמודה ולהקפדה הנחושה על מה שצומח בכרמים. כל נוסחה אחרת נכשלת. על הגפנים שלהם, במקומות שונים בארץ, מתפתחים כיום ענבי יין באיכויות ההולכות וצומחות. השילוב ביניהם, נותן תוצאות. כך - למשל - סיפורו של ה"סוביניון בלאן, רזרב, 2002", יין שגרם ברגע לגימתו נחת רוח רבה למדור ומשב צונן של רעננות, כאשר בחוץ, בשבוע שעבר, רשם החזאי טמפרטורה מטורפת של 43 מעלות בצל.
הענבים באים מתל צפית בחבל לכיש (אזור יין מהולל מתקופת התנ"ך), ומכרמי דובב אשר בגליל העליון. לסוביניון בלאן הטובים יש כשרון גנטי להיות ליינות יבשים מצויינים, עם מורכבות ועושר פנימי. כמעט 20 אחוז מהיינות הלבנים של בורדו כיום נעשים מענבים אלה. בטיפול המקומי של ברקן, חלק קטן מן היין תסס בחביות עץ אלון חדשות, שהה בהן תקופה קצרה ורובו עשה את חייו במיכלי נירוסטה. התוצאה: יין בגון קש קלוש עם גוני ירוק נעימים, עם ארומה צמחית אופיינית לזן, וניחוחות וטעמים של קיווי, ליים ועשב קצוץ. במגע עם החך היין מאוזן, נינוח ועם נוכחות משביעה וטובה לרגע ארוך. צונן, 9-10 מעלות, הוא נלגם כמו ישועה קטנה. 35 שקלים לבקבוק.
ליד הגבינות המקומיות מדרגת בשלות בינונית, אלה של צאן או אלה של פרות אדומות, מתאים להציב למשל בקבוק של "מרלו, רזרב, 2001". יינות הזן הזה מכרסמים בהתמדה בכוחו של מועדון מעריצי הקברנה סוביניון. לא מעט, בזכות ניחוחות השזיף הבשל של היין כאשר הוא במיטבו. ליין הזה עין אדומה נוצצת בכוס, היישון של 18 חודשים בחביות עץ אלון העניק לו תוספות עושר וניליות ותבליניות וקצה מעושן. על החך הוא כבר היה השבוע מאוזן למדי, נעים מאוד וקטיפתי. 65 שקלים לבקבוק.
הנאה שבין היינות שהמדור לקח איתו הפעם, היה ה"קברנה סוביניון, רזרב, 1999". בתהליך עשייתו הוא שהה על קליפתיו משך שבועיים אחרי התסיסה, למיצוי טעמים וארומות, והתעצב כ-18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות. מאז בוקבק, הזמן כבר נתן בו כמה וכמה אותות טובים. האדום שלו עטוף באור, בהילה סגולה יפה, ניחוחות גרגרי היער השחורים שהוא מפיץ עטופים בריח קליית עץ, תבלינים ושנף. יש לו גוף מלא ונגיעה עשירה בחך. 75 שקלים לבקבוק.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בזכות ניחוחות השזיף הבשל . גבינות ויין
מומלצים